Marek Falitor 29 Napisano 22 Maja Udostępnij Napisano 22 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro Witam, od wczoraj tj. od 21.05.br SelloNX ma problem z wysyłaniem dokumentów końcowych do zrealizowanych zamówień na Allegro. Występuje taki błąd: Co ciekawe, kilka ma błąd i status wysyłki dokumentów ma oznaczenie w SelloNX "Oczekujący" a dokumenty i tak są wysłane, bo widać je w zamówieniach u klientów. Pojedyncze zamówienia wysyłają dokumenty bo mają oznaczenie "Wysłane". Dokumenty i tak są w Allegro, ale MEGA irytujące są te ciągle wyskakujące błędy. Pytanie czy Allegro znów czegoś nie włączyło, że pojawia się taki problem i jak to naprawić w SelloNX Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 605 Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro Serwis Allegro zwrócił błąd, że taki plik jest już wysłany. Prawdopodobnie włączyli jakąś weryfikację przesyłanych plików. Czy do wysyłania jest używany automat systemowy czy jakiś własny? Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 25 Maja Autor Udostępnij Napisano 25 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro Witam Panie Bartoszu, automat z Insert NEXO Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 605 Napisano 25 Maja Udostępnij Napisano 25 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro A jak jest skonfigurowany? Być może warunki powodują, że wysyła się ten sam dokument wielokrotnie? Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 25 Maja Autor Udostępnij Napisano 25 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro wcześniej się tak nie robiło i dziś wszystko działa prawidłowo, ale poniżej ustawienia: Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 25 Maja Autor Udostępnij Napisano 25 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro ale przy okazji jest jeden jeszcze problem. Gdy klient wybierze FD i z poziomu SelloNX klikam na przycisk PA+FD to wiadomo najpierw idzie paragon i następny ma być FD. Ale w 99% nie da się wygenerować FD, trzeba zamknąć (anulować FD) i jeszcze raz kliknąć na PA+FD. Za tym drugim razem PA już nie drukuję tylko wybieram anuluj i dopiero wtedy tworzy się FD. Czy coś wiecie na ten temat? Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 25 Maja Autor Udostępnij Napisano 25 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro no i 58 zamówień wysyłało normalnie dokumenty sprzedaży, a teraz znów nie wysyła i pojawia się ten sam błąd Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 26 Maja Autor Udostępnij Napisano 26 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro Witam Panie Bartoszu, znalazł Pan przyczynę? Dziś od samego początku mam ten błąd. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 605 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro 23 godziny temu, Marek Falitor napisał: wcześniej się tak nie robiło i dziś wszystko działa prawidłowo, Bo wcześniej najwyraźniej Allegro nie weryfikowało przesyłanych dokumentów. Warunek wygląda w porządku. I czy dla tych zamówień, w których jest już wysłany dokument i pojawia się błąd w historii wykonania tego automatu widać kiedy on się wykonał poprzednio, wysyłając ten dokument? 23 godziny temu, Marek Falitor napisał: ale przy okazji jest jeden jeszcze problem. Gdy klient wybierze FD i z poziomu SelloNX klikam na przycisk PA+FD to wiadomo najpierw idzie paragon i następny ma być FD. Ale w 99% nie da się wygenerować FD, trzeba zamknąć (anulować FD) i jeszcze raz kliknąć na PA+FD. Za tym drugim razem PA już nie drukuję tylko wybieram anuluj i dopiero wtedy tworzy się FD. Czy coś wiecie na ten temat? Tak, to czeka na poprawkę a w zasadzie obejście, bo jest to problem w samym Subiekcie i jest spowodowany konfliktem fiskalizacji PA i wystawiania FSd. No i kluczowe pytanie, czy automat systemowy, który robi to samo jest wyłączony? Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 26 Maja Autor Udostępnij Napisano 26 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro 1 minutę temu, Bartosz Rosa napisał: I czy dla tych zamówień, w których jest już wysłany dokument i pojawia się błąd w historii wykonania tego automatu widać kiedy on się wykonał poprzednio, wysyłając ten dokument? ok, a gdzie dokładnie mam to sprawdzić? Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 28 Maja Autor Udostępnij Napisano 28 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro (edytowane) Dobra to już coś odkryłem. Mam ustawione wysyłanie mailem "podziękowań" za zamówienie wraz z dokumentem sprzedaży no i drugie które wysyła ten dokument to SelloNX bez "podziękowań". Dziś zrobiłem test i jeżeli dokumenty sprzedaży przy zapisywaniu nie zostaną wysłane to SelloNX wysyła bez błędów dokument sprzedaży. Potem jak wyślę osobno dokument mailem też to przechodzi. Pytanie dlaczego nie działa to w odwrotnej kolejności, skoro wcześniej nie było takich błedów? Aktualizacja - myślałem że to pomogło, ale nie - to wygląda tak jakby Allegro nakładało limity na SelloNX, bo dokumenty sprzedaży wysłane z Subiekta jako załącznik do emaila wysyłane są bez problemów. Edytowane 28 Maja przez Marek Falitor Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 28 Maja Autor Udostępnij Napisano 28 Maja w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro Panie Bartoszu zrobiłem test. Wyłączyłem w w/w automacie wysyłkę PA i przywróciłem wysyłanie "podziękowań" wraz z dokumentem sprzedaży mailem. System wysyła maila, później SelloNX status wysyłki i numer przesyłki. W związku z tym że mam wyłączoną w automacie wysyłkę PA statrus pozostaje jako "Oczekujący". Wybierając z menu na danym zamówieniu "Wyślij dokument końcowy do serwisu" Sello wysyła go bez błędów. Z tego wynika, że w samym automacie powstaje jakiś duplikat wysyłek i Allegro daje nam błąd o duplikacie. Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 1 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro @Bartosz Rosa czy coś wiadomo co się stało? Trochę się odzwyczaiłem od ręcznego wysyłania dokumentów końcowych, a skoro jest automat to chciałbym go włączyć. Ma Pan już wiedzę dlaczego automat powoduje te błędy? Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 2 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro Panie Bartoszu coś wiadomo? Dodam, że FS i FD wysyłają się bez problemów. PA nadal błąd, ręcznie działa. Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano 10 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro Witam, dziś do wysyłania paragonów dochodzi kolejny element, czyli wysyłanie numerów listów przewozowych. Czy ktoś z INSERT może się tym w końcu zająć? Cytuj Link to postu
centrumstali com 98 Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro 46 minut temu, Marek Falitor napisał: dochodzi kolejny element, czyli wysyłanie numerów listów przewozowych https://forum.insert.com.pl/index.php?/topic/111425-błąd-wysyłki-numeru-przesyłki-dla-wysyłam-z-allegro/ Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 605 Napisano Wtorek o 13:51 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:51 w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro Bywa, że mnie nie ma w pracy, więc wołanie mnie może nie zawsze zadziałać . Tutaj zbyt wiele rzeczy ma na siebie wpływ, zwłaszcza przy ręcznej konfiguracji automatów, żeby dało się od tak ustalić co się stało. Jeśli takie problemy występują, to najlepszym wyjściem jest podesłanie do nas bazy, gdzie na spokojnie będziemy w stanie przeanalizować jakie automaty, w jakiej kolejności się wykonują i dlaczego tak może dochodzić do takiego problemu. Cytuj Link to postu
Marek Falitor 29 Napisano Wtorek o 14:04 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 14:04 w SelloNX - błędy z wysyłką dokumentów końcowych do Allegro Panie Bartoszu w innej części forum już Pana kolega napisał że będzie poprawka w wersji 62. A czy to wołanie? ... minęło 16 dni... Cytuj Link to postu
Polecane posty