Skocz do zawartości

Faktury cykliczne

Polecane posty

5 godzin temu, Agnieszka Żukowska napisał:

Czy ten problem został rozwiązany???

(faktury cykliczne nie wystawiają się jako faktura KSEF?? tylko  faktura tradycyjna, co skutkuje klikanie i poprawianie każdej z osobna?? 

czy jest możliwość by wystawiały się od razu jako faktura KSEF!!

Z poważaniem

A. Żukowska

W konfiguracji subiekta masz opcje czy faktury cykliczne mają być jako ksef i tam samo jest w ustawieniach każdej faktury cyklicznej. 

W dniu 8.06.2026 o 10:38, Agnieszka Żukowska napisał:

Dzień dobry,

faktury po wystawieniu cyklicznym są jeszcze weryfikowane! 

Czy ustawienie

" wyślij wszystko po wystawieniu"

wysyłka faktur odbywa się automatycznie? 

(jeśli tak, to nie mam możliwości weryfikacji po wystawieniu cyklicznym)

proszę o potwierdzenie

Zrzut ekranu 2026-06-08 102926.png

Zrzut ekranu 2026-06-08 103415.png

Tak, przy opcji wyślij wszystko po wystawieniu, faktury trafią automatycznie do KSeF.

W dniu 9.06.2026 o 11:11, Konrad Sikorski napisał:

Tak, przy opcji wyślij wszystko po wystawieniu, faktury trafią automatycznie do KSeF.

Mam jeszcze pytanie, dwóch użytkowników, jeden posiada uprawnienia do ksef drugi nie. Faktury cykliczne ustawione przez tego co nie ma uprawnień. Czy zostaną wysłane czy nie. Jak to wygląda w takiej sytuacji ? Czy aplikacja sprawdza czy są uprawnienia i z tych wysyła czy jak ? 

U nas w firmie faktury cykliczne zostały przygotowane przez użytkownika, który obecnie nie ma dostępu do Subiekta123 i w tym przypadku faktury cykliczne nie są wysyłane do KSeF, wyskakuje błąd wysyłki. Należy to zrobić ręcznie, ale w kwietniu otrzymałam informację, że ma to być zmienione. Nie wiem czy zostało to ostatecznie wprowadzone. 

1 godzinę temu, Dorota Cieślar napisał:

U nas w firmie faktury cykliczne zostały przygotowane przez użytkownika, który obecnie nie ma dostępu do Subiekta123 i w tym przypadku faktury cykliczne nie są wysyłane do KSeF, wyskakuje błąd wysyłki. Należy to zrobić ręcznie, ale w kwietniu otrzymałam informację, że ma to być zmienione. Nie wiem czy zostało to ostatecznie wprowadzone. 

Niestety wprowadzona poprawka nie rozwiązała do końca problemu.

2 godziny temu, Jakub Karwala napisał:

Mam jeszcze pytanie, dwóch użytkowników, jeden posiada uprawnienia do ksef drugi nie. Faktury cykliczne ustawione przez tego co nie ma uprawnień. Czy zostaną wysłane czy nie. Jak to wygląda w takiej sytuacji ? Czy aplikacja sprawdza czy są uprawnienia i z tych wysyła czy jak ? 

Tak, sprawdzamy czy użytkownik ma uprawnienia, jeśli nie ma to, jest tak jak napisała Pani Dorota - pojawi błąd wysyłki. Najszybciej błąd można poprawić, edytując szablony i zmieniając osobę wystawiającą, na tego użytkownika z uprawnieniami.

1 minutę temu, Konrad Sikorski napisał:

Niestety wprowadzona poprawka nie rozwiązała do końca problemu.

Tak, sprawdzamy czy użytkownik ma uprawnienia, jeśli nie ma to, jest tak jak napisała Pani Dorota - pojawi błąd wysyłki. Najszybciej błąd można poprawić, edytując szablony i zmieniając osobę wystawiającą, na tego użytkownika z uprawnieniami.

Pytam bo dokładnie miałem taki problem. Myślałem że to błąd u mnie. Wszystko pięknie ładnie ale jak mamy sprawdzić który szablon został utworzony przez użytkownika bez uprawnień a który z uprawnieniami. Czy chodzi tutaj o osobę która wystawiła czy jeszcze coś innego. W tym momencie przydała by się w ustawieniach opcja że głównego konta ksef, czyli że z tego konta mają wysyłane faktury to by usprawniło a jednocześnie wyeliminowało sytuację jak wyżej opisane. 

Oraz jeszcze jedna rzecz czy jest możliwość wprowadzenia automatycznej wysyłki ? Przykładowo ustawiamy na godzinę 20 wysyłkę, i jak zapomnimy wysłać a dokument jest do ksef i mamy aktywną automatyczną wysyłkę to sam wyśle fakturę do ksef, było by to bardzo pomocne bo czasami przygotowana faktura jest ale przez nadmiar pracy zapominamy wysłać lub są jakieś błędy, z logowanie, wysyłką itp a tak to system będzie wysłał aż wyśle. 

2 minuty temu, Jakub Karwala napisał:

Pytam bo dokładnie miałem taki problem. Myślałem że to błąd u mnie. Wszystko pięknie ładnie ale jak mamy sprawdzić który szablon został utworzony przez użytkownika bez uprawnień a który z uprawnieniami. Czy chodzi tutaj o osobę która wystawiła czy jeszcze coś innego. W tym momencie przydała by się w ustawieniach opcja że głównego konta ksef, czyli że z tego konta mają wysyłane faktury to by usprawniło a jednocześnie wyeliminowało sytuację jak wyżej opisane. 

Chodzi o osobę, która wystawiła fakturę. Po zmianie jej na osobę z uprawnieniami faktury cykliczne powinny się wysłać. 

1 godzinę temu, Jakub Karwala napisał:

Oraz jeszcze jedna rzecz czy jest możliwość wprowadzenia automatycznej wysyłki ? Przykładowo ustawiamy na godzinę 20 wysyłkę, i jak zapomnimy wysłać a dokument jest do ksef i mamy aktywną automatyczną wysyłkę to sam wyśle fakturę do ksef, było by to bardzo pomocne bo czasami przygotowana faktura jest ale przez nadmiar pracy zapominamy wysłać lub są jakieś błędy, z logowanie, wysyłką itp a tak to system będzie wysłał aż wyśle. 

Planujemy dodać opcję automatycznej wysyłki faktur, która tak jak Pan opisuje o odpowiedniej godzinie uruchomi wysyłkę faktur z terminem wysyłki na dany dzień + faktury, gdzie data wysyłki już upłynęła. Natomiast powinno być to połączone z powiadomieniami, żeby użytkownik mógł jeszcze zareagować, jeśli przesyłka się ni powiedzie. 

Funkcja automatycznej wysyłki nie ma jeszcze zaplanowanego terminu realizacji.

• Dodaj nową pozycję...