Daniel Lewandowski 20 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj Cześć Po aktualizacji do wersji 61 zauważyłem następujący problem, bardzo dużo transakcji do których powinna być wystawiona faktura sprzedaży domyślnie oznacza się jako paragon+faktura detaliczna. Jest to o tyle problem, że pracując na stanowiskach pakowania wystawiany jest domyślny dokument. Najgorsze jest to, że nie występuje to przy każdej fakturze, ustawienia zamówień są cały czas takie same. 1 Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 270 Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj Dzięki za zgłoszenie. Faktycznie w niektórych scenariuszach występuje błąd. Przekazałem sprawę do analizy i poprawy - Infobot poinformuje o rozwiązaniu w tym wątku. Cytuj Link to postu
Leszek Oleszczuk 23 Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj Potwierdzam i u mnie przypadek. Jest to o tyle problem, że drukuje sie paragon do faktury z NIP-em. Musze później korygować sprzedaż na kasie fiskalnej. Proszę o potraktowanie tego jako błąd poważny. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 270 Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj 2 minuty temu, Leszek Oleszczuk napisał: Proszę o potraktowanie tego jako błąd poważny. Traktujemy to jako krytyczny błąd, udało się dzisiaj zlokalizować przyczynę, jesteśmy w trakcie przygotowywania pakietu z poprawką. Jeśli wszystko pójdzie gładko to jutro będę się do Państwa zgłaszać w wiadomości prywatnej z poprawką. Cytuj Link to postu
Daniel Lewandowski 20 Napisano 7 Lipca Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj Zauważyłem jeszcze jeden problem którego nie było wcześniej, losowo co któryś paragon wystawiany w trybie seryjnym nie jest fiskalizowany. Wyskakuje komunikat o błędzie połączenia z drukarką fiskalną. Co ciekawe ponowna fiskalizacja z poziomu subiekta nexo przebiega już bez problemu. Z uwagi na wcześniejszy błąd nie wiem czy jest to jakiś problem po mojej stronie czy coś z poziomu sello. Cytuj Link to postu
Jarosław Wolny 6 Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj W dniu 2.07.2026 o 10:37, Daniel Lewandowski napisał: Cześć Po aktualizacji do wersji 61 zauważyłem następujący problem, bardzo dużo transakcji do których powinna być wystawiona faktura sprzedaży domyślnie oznacza się jako paragon+faktura detaliczna. Jest to o tyle problem, że pracując na stanowiskach pakowania wystawiany jest domyślny dokument. Najgorsze jest to, że nie występuje to przy każdej fakturze, ustawienia zamówień są cały czas takie same. U nasz również ten błąd występuje, i raczej jest on globalny..... Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj Ja również poproszę o poprawkę Cytuj Link to postu
Anna Smolarska 67 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj (edytowane) W dniu 7.07.2026 o 14:45, Rafał Stępień napisał: jutro będę się do Państwa zgłaszać w wiadomości prywatnej z poprawką. Chyba wszyscy użytkownicy potrzebują tej poprawki, nie tylko zgłaszający. Trzeba teraz uważać, by nie przepuścić tego błędu. Edytowane 10 Lipca przez Anna Smolarska Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 270 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj 4 minuty temu, Anna Smolarska napisał: Chyba wszyscy użytkownicy potrzebują tej poprawki, nie tylko zgłaszający. Trzeba uważać, by nie przepuścić tego błędu. Pełna zgoda, temat dotyczy wszystkich, choć występuje losowo. Poprawka jest już gotowa i wejdzie do oficjalnej dystrybucji w przyszłym tygodniu wraz z wersją v61.0.3. Natomiast żeby nie tracić czasu, najszybszym rozwiązaniem było przygotowanie dedykowanego instalatora i udostępnienie go od razu. 2 Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 293 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj W dniu 7.07.2026 o 14:45, Rafał Stępień napisał: Traktujemy to jako krytyczny błąd, udało się dzisiaj zlokalizować przyczynę, jesteśmy w trakcie przygotowywania pakietu z poprawką. Jeśli wszystko pójdzie gładko to jutro będę się do Państwa zgłaszać w wiadomości prywatnej z poprawką. Poproszę o poprawkę. Cytuj Link to postu
Robert Kwiatkowski 15 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj Błąd występuje również u nas. Prosimy o instalator. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 270 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj Wysłane w wiadomości prywatnej. Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 293 Napisano 13 Lipca Udostępnij Napisano 13 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj @Cezary Dobies @Bartosz Rosa Mam problem z działaniem bazy po poprawce. Przypomnijcie jak wysłać Wam dane diagnostyczne. Z trudem utworzyły się ZK i etykiety, Sello ciągle coś "przetwarza" Nie da się wejść w zakładki podglądu. PS poprawkę zainstalowałem, a potem odinstalowałem. Odtwarzałem też Sello z soboty (i Subiekta) i to samo, poprawka była instalowana wczoraj. Cytuj Link to postu
Infobot nexo 358 Napisano 13 Lipca Udostępnij Napisano 13 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 61.0.3. Fragment listy zmian: Problem z ustawianiem typu dokumentuPoprawiono problem związany z działaniem automatu do ustawiania typu dokumentu w zamówieniu wysyłkowym. Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 293 Napisano 13 Lipca Udostępnij Napisano 13 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj OK, na razie po wersji 61.0.3 wszystko działa. Jeszcze mamy nowego GT, ale na razie nie instalowałem... 1 Cytuj Link to postu
Leszek Oleszczuk 23 Napisano 27 Lipca Udostępnij Napisano 27 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj (edytowane) Coś chyba przedobrzyliście. 14 i 16 lipca miałem zamówienia z allegro z prośbą o fakturę ale klient nie podał nip-u. Zamówienie miało przypisany zestaw dokumentów końcowych PAi+FSd ale wydrukował się tylko PAi. Mam wersję 61.0.3 i subiekt gt. Nie wiem kiedy instalowałem tą wersję bo kliknąłem aktualizuj i poszło a nie wiem gdzie tu można znaleźć historię aktualizacji. Edytowane 27 Lipca przez Leszek Oleszczuk Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 631 Napisano 30 Lipca Udostępnij Napisano 30 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj Jest znany, nietrywialny, problem z drukowaniem PAi+FSd. Bywa, że w niektórych systemach wychodzi tylko PAi i trzeba ponowić operację aby wydrukował się FSd. Poprawka czeka na swoją kolej. Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 293 Napisano 31 Lipca Udostępnij Napisano 31 Lipca w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj 19 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: Jest znany, nietrywialny, problem z drukowaniem PAi+FSd. Bywa, że w niektórych systemach wychodzi tylko PAi i trzeba ponowić operację aby wydrukował się FSd. Poprawka czeka na swoją kolej. Czekam w kolejce 🙂 Cytuj Link to postu
Infobot nexo 358 Napisano Środa o 08:55 Udostępnij Napisano Środa o 08:55 w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 61.1.0. Fragment listy zmian: Problem z ustawianiem typu dokumentuPoprawiono problem związany z działaniem automatu do ustawiania typu dokumentu w zamówieniu wysyłkowym. Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 293 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu w Faktura do paragonu -> faktura sprzedaży po aktualizacji do 61 nie zmienia się rodzaj W dniu 5.08.2026 o 10:55, Infobot nexo napisał: Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 61.1.0. Fragment listy zmian: Problem z ustawianiem typu dokumentu Poprawiono problem związany z działaniem automatu do ustawiania typu dokumentu w zamówieniu wysyłkowym. Sytuacja nie zmieniła się. Nadal Sello/GT czasem nie drukuje za pierwszym razem FSd. Cytuj Link to postu
Polecane posty