Popularny post. Konrad Sikorski 80 Napisano 8 Lipca Popularny post. Udostępnij Napisano 8 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 W czwartek (9.07.2026) planujemy opublikować nową wersję subiekta. Aplikacja będzie niedostępna między 21 a 22:30. W ramach aktualizacji udostępnimy następujące funkcje: Korygowanie danych odbiorcy - użytkownik wystawiając korektę będzie mógł również poprawić dane nabywcy oraz odbiorcy Korygowanie daty sprzedaży dokumentu - znieśliśmy blokadę, że data sprzedaży nie może być wcześniejsza niż data sprzedaży na dokumencie korygowanym. Wydruk korekt uwzględnia powyższe zmiany. Nowy wygląd okna z edycja klienta - przy okazji prac nad korygowaniem danych klienta, poprawiliśmy okno z edycją danych, gdzie będzie można wskazać rodzaj identyfikatora. Poprawione wyświetlanie i działanie filtrów - w nowej wersji ułatwiliśmy resetowanie wartości filtrów. Dodatkowo, ograniczyliśmy ilość wyświetlanych filtrów do 4 najczęściej używanych przez użytkowników, co znacznie powiększy obszar roboczy na małych ekranach. Pozostałe filtry zostały przeniesione do panelu bocznego. W ramach wersji naprawiliśmy zgłaszane błedy m.in.: Przekazywanie imion i nazwisk do KSeF w fakturach wystawionych dla konsumentów - W przypadku użycia nadmiarowych spacji oraz użycia innych białych znaków przy wysyłce do KSeF było pomijane nazwisko klienta. W terminarzu pojawią się pobrane z KSeF faktury zakupu. Dokumenty wystawiane do zamówień będą zawierały informacje, czy sprzedany produkt był objęty kontrolą stanów magazynowych. Wystawianie faktur dla nabywców z Grecji Poprawiliśmy wydajność filtrowania po statusie KSeF przy dużej ilości dokumentów. 3 1 Link to postu
Jakub Karwala 55 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 (edytowane) W dniu 8.07.2026 o 13:35, Konrad Sikorski napisał: W czwartek (9.07.2026) planujemy opublikować nową wersję subiekta. Aplikacja będzie niedostępna między 21 a 22:30. W ramach aktualizacji udostępnimy następujące funkcje: Korygowanie danych odbiorcy - użytkownik wystawiając korektę będzie mógł również poprawić dane nabywcy oraz odbiorcy Korygowanie daty sprzedaży dokumentu - znieśliśmy blokadę, że data sprzedaży nie może być wcześniejsza niż data sprzedaży na dokumencie korygowanym. Wydruk korekt uwzględnia powyższe zmiany. Nowy wygląd okna z edycja klienta - przy okazji prac nad korygowaniem danych klienta, poprawiliśmy okno z edycją danych, gdzie będzie można wskazać rodzaj identyfikatora. Poprawione wyświetlanie i działanie filtrów - w nowej wersji ułatwiliśmy resetowanie wartości filtrów. Dodatkowo, ograniczyliśmy ilość wyświetlanych filtrów do 4 najczęściej używanych przez użytkowników, co znacznie powiększy obszar roboczy na małych ekranach. Pozostałe filtry zostały przeniesione do panelu bocznego. W ramach wersji naprawiliśmy zgłaszane błedy m.in.: Przekazywanie imion i nazwisk do KSeF w fakturach wystawionych dla konsumentów - W przypadku użycia nadmiarowych spacji oraz użycia innych białych znaków przy wysyłce do KSeF było pomijane nazwisko klienta. W terminarzu pojawią się pobrane z KSeF faktury zakupu. Dokumenty wystawiane do zamówień będą zawierały informacje, czy sprzedany produkt był objęty kontrolą stanów magazynowych. Wystawianie faktur dla nabywców z Grecji Poprawiliśmy wydajność filtrowania po statusie KSeF przy dużej ilości dokumentów. Zmiany które weszły to bardziej kosmetyka a my potrzebujemy prawdziwych aktualizacji i dostosowania do obecnych przepisów. A gdzie dostosowanie faktur do przepisów, kiedy mamy kilka miejsc po przecinku np towar za 0,0012zł bo dalej program jest niezgodny z przepisami przez co klienci muszą wystawiać błędne faktury ponieważ inaczej im ksef nie przyjmie ? Przesłanie klientowi podglądu wzoru faktury kiedy jest do ksef Podgląd struktury pliku xml Zmiana wielu faktur z tradycyjnej na Ksef Numer faktury zależny nie od daty wystawienia a daty sprzedaży lub własnego. Szukaj w fakturach też nie działa jak chcemy ustawić dodatkowy filtr, tylko w całej bazie. Znalazłem już błąd, nie można wysłać dwóch różnych faktur do ksef, pojedynczo da się a zbiorczo jak dawniej już nie da się. Edytowane 10 Lipca przez Jakub Karwala 1 Link to postu
Konrad Sikorski 80 Napisano 10 Lipca Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 Już naprawiamy błąd związany z wysyłką do KSeF. Obecnie można kliknąć PPM na zaznaczonym wierszu i wysłać zbiorczo dokumenty do KSeF. Link to postu
Kuba Fornalski 257 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 2 godziny temu, Jakub Karwala napisał: Przesłanie klientowi podglądu wzoru faktury kiedy jest do ksef A tak z ciekawości jaki według Pana to miałby być dokument? Potwierdzenie sprzedaży z kodami QR to przecież nie, bo musi być zgodność z tym co później zostanie wysłane do KSeF. Bardziej dla mnie to proforma ma takie znaczenie podglądu w tym przypadku. Z jednej strony rozumiem potrzebę a z drugiej to raczej to słabo żeby program pozwalał na jakieś dziwne działania które mogłby narazić użytkownika na konsekwencje prawne że daje klientowi dokument z oznaczeniami a później treść się zmienia, a klientowi zostaje taki dokument. Link to postu
Jakub Karwala 55 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 8 minut temu, Kuba Fornalski napisał: A tak z ciekawości jaki według Pana to miałby być dokument? Potwierdzenie sprzedaży z kodami QR to przecież nie, bo musi być zgodność z tym co później zostanie wysłane do KSeF. Bardziej dla mnie to proforma ma takie znaczenie podglądu w tym przypadku. Z jednej strony rozumiem potrzebę a z drugiej to raczej to słabo żeby program pozwalał na jakieś dziwne działania które mogłby narazić użytkownika na konsekwencje prawne że daje klientowi dokument z oznaczeniami a później treść się zmienia, a klientowi zostaje taki dokument. Mam sygnały od swoich klientów, mają różnego rodzaju działalności, i przykładowo leasingi, czy sprzedaż WNT, a czasami inne dane. Sam korzystam i brakuje mi opcje można powiedzieć DOKUMENT ROBOCZY zawiera wszystko co będzie miała już faktyczna faktura ale nią nie jest. W tym momencie mamy pewność jak ją wyślemy nic się nie zmieni. Póki co klienci robią tak że wysyłają tradycyjną fakturę, klient potwierdza i wysyłają do ksef, wiem że jest to błąd ale subiekt123 inaczej nie pozwala wysłać takiej faktury. Dlatego idealnym rozwiązaniem były taki dokument roboczy, może być na nim znak wodny. Link to postu
Łukasz Małkowski 1 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 Dzień dobry Dzisiaj u jednego z klientów pojawił się problem z fiskalizacją dokumentów. Klient jest zwolniony z VAT produkt usługa ma ustawioną stawkę zwolniona i do wczoraj wszystko działało a od dzisiaj występuje błąd {"deviceId":{"id":150},"eventId":612305,"date":"10-07-2026 - 10:07:13","status":"Error","statusText":"Błędnie","note":"Wystąpił błąd podczas procesu fiskalizacji. The request is invalid. Obiekt docelowy wywołania zgłosił wyjątek. Podano wartości stawki VAT dla rodzaju Exempt. ","linkedDocument":{"id":8691800,"name":"FS 417/2026"}} produkty się nie zmieniły drukarka fiskalna się nie zmieniła a nagle pojawił się błąd czy to ma związek z aktualizacją?? Link to postu
Konrad Sikorski 80 Napisano 10 Lipca Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 2 godziny temu, Łukasz Małkowski napisał: Dzień dobry Dzisiaj u jednego z klientów pojawił się problem z fiskalizacją dokumentów. Klient jest zwolniony z VAT produkt usługa ma ustawioną stawkę zwolniona i do wczoraj wszystko działało a od dzisiaj występuje błąd {"deviceId":{"id":150},"eventId":612305,"date":"10-07-2026 - 10:07:13","status":"Error","statusText":"Błędnie","note":"Wystąpił błąd podczas procesu fiskalizacji. The request is invalid. Obiekt docelowy wywołania zgłosił wyjątek. Podano wartości stawki VAT dla rodzaju Exempt. ","linkedDocument":{"id":8691800,"name":"FS 417/2026"}} produkty się nie zmieniły drukarka fiskalna się nie zmieniła a nagle pojawił się błąd czy to ma związek z aktualizacją?? Dzień dobry, a z jakiej wersji SUZa korzysta Pana klient? Potrzebowałbym jeszcze model drukarki. W wiadomości prywatnej potrzebowałbym jeszcze numer NIP i numer dokumentu klienta (choć chyba chodzi o dokument 417/2026 Link to postu
Łukasz Małkowski 1 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 37 minut temu, Konrad Sikorski napisał: Dzień dobry, a z jakiej wersji SUZa korzysta Pana klient? Potrzebowałbym jeszcze model drukarki. W wiadomości prywatnej potrzebowałbym jeszcze numer NIP i numer dokumentu klienta (choć chyba chodzi o dokument 417/2026 Aktualizacja SUZ do wersji 19.2 rozwiązała problem 1 Link to postu
Jacek Pawlak 4 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 (edytowane) Dzień Dobry, od piątku mam jakiś błąd w pobieraniu faktur kosztowych z KSEF. Wszystkie nowo pobrane faktury w programie wyświetlają mi się jako nieopłacone, mimo że po wejściu w każdą pojedynczą fakturę wszystko jest opłacone i prawidłowe. Dodatkowo po próbie wejścia w płatność wyświetla mi się komunikat iż wpłaty są wyższe niż kwota na fakturze i nie mogę nic zmienić. Edytowane 14 Lipca przez Jacek Pawlak Link to postu
Małgorzata Kaczmarek 0 Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 15 godzin temu, Jacek Pawlak napisał: Dzień Dobry, od piątku mam jakiś błąd w pobieraniu faktur kosztowych z KSEF. Wszystkie nowo pobrane faktury w programie wyświetlają mi się jako nieopłacone, mimo że po wejściu w każdą pojedynczą fakturę wszystko jest opłacone i prawidłowe. Dodatkowo po próbie wejścia w płatność wyświetla mi się komunikat iż wpłaty są wyższe niż kwota na fakturze i nie mogę nic zmienić. Dzień dobry, identyczny błąd pojawia się u mnie. Proszę o rozwiązanie problemu. Link to postu
Konrad Sikorski 80 Napisano 15 Lipca Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 8 minut temu, Małgorzata Kaczmarek napisał: Dzień dobry, identyczny błąd pojawia się u mnie. Proszę o rozwiązanie problemu. 15 godzin temu, Jacek Pawlak napisał: Dzień Dobry, od piątku mam jakiś błąd w pobieraniu faktur kosztowych z KSEF. Wszystkie nowo pobrane faktury w programie wyświetlają mi się jako nieopłacone, mimo że po wejściu w każdą pojedynczą fakturę wszystko jest opłacone i prawidłowe. Dodatkowo po próbie wejścia w płatność wyświetla mi się komunikat iż wpłaty są wyższe niż kwota na fakturze i nie mogę nic zmienić. Dzień dobry, błąd zostanie naprawiony jeszcze w tym tygodniu. Link to postu
Henryk Pleśniak 0 Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca w Nowe wersja Subiekta 123 - 2026.05 W dniu 15.07.2026 o 09:55, Konrad Sikorski napisał: Dzień dobry, błąd zostanie naprawiony jeszcze w tym tygodniu. Dzień dobry, błąd w dalszym ciągu u mnie występuje. Kiedy mogę spodziewać się naprawy? Pozdrawiam Link to postu
Polecane posty