Jacek Solarz 0 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt Mam wykupioną sferę do Subiekta. Po wpisaniu nr licencji, akceptacji warunków licencji oraz oświadczeniu, że znam treść informacji o abonamencie pojawia się komunikat że wygasła licencja Subiekta GT. Mam wykupiona licencję i abonament. Jaka może być przyczyna tego komunikatu?? Link to postu
Dariusz Bachurski 110 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt Komunikat czasem nie dotyczy licencji Sfery dla Subiekt GT? Była ona zarejestrowana? Jeśli nie została zarejestrowana, to z tego co kojarzę może się pojawić tego typu komunikat. Link to postu
Jacek Solarz 0 Napisano 14 Lipca Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt Jeżeli mam rozumieć przez zarejestrowanie to że widzę ją jako Moje produkty na stronie Insertu, to jest zarejestrowana. Przy próbie uruchomienia Sfery jako próba pojawia się komunikat pisze brak ważnej licencji sfery. Jak zarejestrować licencję sfery?? Link to postu
Andrzej Kubik 2 041 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt Niech Pan najpierw pokaże co się wyświetla po kliknięciu: Pomoc -> Zarządzanie licencjami oraz Pomoc -> Zarządzanie licencjami -> Licencje podmiotu -> Zakładka "Sfera dla Subiekta GT" (na tym okienku proszę wyczyścić numery licencji, ale tak żeby nie zamazać niczego więcej) Link to postu
Jacek Solarz 0 Napisano 14 Lipca Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt nie mam zakładki Sfera dla Podmiotu mam tylko coś takiego Link to postu
Dominik Żabiński 2 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/e-pomoc_techniczna/5313,insert-gt-–-jak-zarejestrowac-sfere.html?token=IjIwMjUvMDEvMTcsIDE5OjQ4OjQ4LS0-LCAi.oQzI-qSysRD2PIyLVoF9JDtkGkY Link to postu
Andrzej Kubik 2 041 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt 35 minut temu, Jacek Solarz napisał: nie mam zakładki Sfera dla Podmiotu Myli Pan rejestrację w systemie Insertu, czyli to: 2 godziny temu, Jacek Solarz napisał: widzę ją jako Moje produkty na stronie Insertu, to jest zarejestrowana. Z rejestracją w bazie danych (podmiocie). Proszę zrobić to co w wskazał p. @Dominik Żabiński Link to postu
Jacek Solarz 0 Napisano 14 Lipca Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt problem opisałem w 1 wiadomości nie mogę dodać tej licencji do programu Link to postu
Andrzej Kubik 2 041 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt problem opisałem w 1 wiadomości nie mogę dodać tej licencji do programu Niestety, ale nic Pan konkretnego nie napisał .Co to znaczy "nie mogę"?Chce Pan pomocy to proszę podawać dokladne informacje, bo inaczej bawimy się w zgadywanie .Moja wróżka mi szepcze że pewnie wpisuje Pan nr licencji, a poten chce zarejestrować ją przez internet.To sie nie może udać, bo jak sam Pan napisał, licencja jest już zarejestrowana w InsercieW drugim kroku trzeba wpisac kod aktywacyjny ,jtiey Pan dostał przy rejestracji. Link to postu
Jacek Solarz 0 Napisano 14 Lipca Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt to inaczej w programie Subiekt GT wpisuję nr licencji SFERY (wg instrukcji przesłanej przez któregoś z Panów) którą mam w spisie programów na stronie INSERTU. zaznaczam Licencje i Informację klawisz DALEJ jest nie aktywny nie mam kodu aktywacyjnego (ona byłą kupiona dawno temu), ta aktywacja nie będzie automatyczna czytaj pobranie przez internet więc moje pytanie jak mam uruchomić SFERĘ??? takie wyjaśnienie wystarczy?? czy co mam jeszcze napisać?? Link to postu
Dariusz Bachurski 110 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt Jeśli rejestracja licencji była wcześniej na innym podmiocie (bazie) na ten NIP, to trzeba odzyskać klucz aktywacyjny, bo ponowne aktywowanie / rejestrowanie licencji przez internet się nie uda. Najlepiej napisać do Insert przez formularz kontaktowy prośbę o klucz aktywacyjny podając w formularzu NIP + numer licencji tej Sfery. Link to postu
Andrzej Kubik 2 041 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt takie wyjaśnienie wystarczy?? czy co mam jeszcze napisać??Tak, jak sam Pan widzi, kiedy Pan napisał co trzeba wyjaśnienie pojawiło się od razu. Link to postu
Jacek Solarz 0 Napisano 14 Lipca Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt hmm, ja raczej widzę że wreszcie ktoś kompetentny pojawił się na forum. no i "może" jutro się przekonamy czy to byłą dobra porada. Link to postu
Dariusz Bachurski 110 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt 6 minut temu, Jacek Solarz napisał: hmm, ja raczej widzę że wreszcie ktoś kompetentny pojawił się na forum. no i "może" jutro się przekonamy czy to byłą dobra porada. Tej informacji o wcześniejszym zarejestrowaniu licencji zabrakło w początkowym poście... Link to postu
Andrzej Kubik 2 041 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt hmm, ja raczej widzę że wreszcie ktoś kompetentny pojawił się na forum. no i "może" jutro się przekonamy czy to byłą dobra porada.Zawsze milo jak ktoś doceni że mu sie probuje pomóc.Spoko, porada była na pewno dobra, a ja już Panu wiecej nie bede przeszkadzał. Link to postu
Jacek Solarz 0 Napisano 14 Lipca Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt Godzinę temu, Andrzej Kubik napisał: Chce Pan pomocy to proszę podawać dokladne informacje, bo inaczej bawimy się w zgadywanie . no dziękuję za Pana "próbę pomocy" może następnym razem proszę się powstrzymać od pewnych komentarzy. Link to postu
Andrzej Kubik 2 041 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt no dziękuję za Pana "próbę pomocy" może następnym razem proszę się powstrzymać od pewnych komentarzy. Jakby Pan przeczytał co napisałem to by Pan zauważył że nie podał Pan szczegółów ("nie mogę " nic nie znaczy), a mimo tego zgadłem co sie stało i napisałem co zrobić. Link to postu
Jacek Solarz 0 Napisano 14 Lipca Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca w Sfera Subiekt 3 minuty temu, Andrzej Kubik napisał: Jakby Pan przeczytał co napisałem to by Pan zauważył że nie podał Pan szczegółów ("nie mogę " nic nie znaczy), a mimo tego zgadłem co sie stało i napisałem co zrobić. będę pamiętał na przyszłość, że jak zrobię zrzut ekranu to muszę jeszcze napisać co jest nieaktywne. (w tym przypadku chodzi o przycisk dalej). Link to postu
Robert Dopierała 89 Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca w Sfera Subiekt brak aktywnego przycisku sugeruje błąd we wprowadzonym numerze licencji Link to postu
Jacek Solarz 0 Napisano 15 Lipca Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca w Sfera Subiekt 16 minut temu, Robert Dopierała napisał: brak aktywnego przycisku sugeruje błąd we wprowadzonym numerze licencji próbowałem zmienić jeden znak w licencji i pojawia się inny komunikat tzn. że nr licencji jest błędny Link to postu
Robert Dopierała 89 Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca w Sfera Subiekt sprawdź i ew zamień literę "O" na zero "0" Link to postu
Jacek Solarz 0 Napisano 15 Lipca Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca w Sfera Subiekt Teraz, Robert Dopierała napisał: sprawdź i ew zamień literę "O" na zero "0" to musi być inna przyczyna nr licencji kopiuje ze strony INSERTU czekam na ich odpowiedź w sprawie tej aktywacji Link to postu
Polecane posty