Skocz do zawartości

Wysyłanie faktur do Allegro - nie działający automat.

Polecane posty

U nas dziś podobny problem, ale dotyczy on wszystkich dokumentów sprzedaży. Dwa powtarzające się na przemian błędy:

1: 

[
  {
    "code": "ServiceTimeoutException",
    "message": "An error occurred",
    "details": null,
    "path": null,
    "userMessage": "Przekroczono czas wykonania zapytania. Spróbuj ponownie.",
    "metadata": {}
  }

2:
]

System.Net.Http.HttpRequestException: An error occurred while sending the request.
 ---> System.IO.IOException: Unable to read data from the transport connection: Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta..
 ---> System.Net.Sockets.SocketException (10054): Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta.
   --- End of inner exception stack trace ---
   at System.Net.Sockets.Socket.AwaitableSocketAsyncEventArgs.ThrowException(SocketError error, CancellationToken cancellationToken)
   at System.Net.Sockets.Socket.AwaitableSocketAsyncEventArgs.System.Threading.Tasks.Sources.IValueTaskSource<System.Int32>.GetResult(Int16 token)
   at System.Net.Security.SslStream.EnsureFullTlsFrameAsync[TIOAdapter](CancellationToken cancellationToken, Int32 estimatedSize)
   at System.Runtime.CompilerServices.PoolingAsyncValueTaskMethodBuilder`1.StateMachineBox`1.System.Threading.Tasks.Sources.IValueTaskSource<TResult>.GetResult(Int16 token)
   at System.Net.Security.SslStream.ReadAsyncInternal[TIOAdapter](Memory`1 buffer, CancellationToken cancellationToken)
   at System.Runtime.CompilerServices.PoolingAsyncValueTaskMethodBuilder`1.StateMachineBox`1.System.Threading.Tasks.Sources.IValueTaskSource<TResult>.GetResult(Int16 token)
   at System.Net.Http.HttpConnection.SendAsync(HttpRequestMessage request, Boolean async, CancellationToken cancellationToken)
   --- End of inner exception stack trace ---
   at System.Net.Http.HttpConnection.SendAsync(HttpRequestMessage request, Boolean async, CancellationToken cancellationToken)
   at System.Net.Http.HttpConnectionPool.SendWithVersionDetectionAndRetryAsync(HttpRequestMessage request, Boolean async, Boolean doRequestAuth, CancellationToken cancellationToken)
   at InsERT.Moria.HandelElektroniczny.Rozszerzenia.HTTP.Handlers.LoggingHandler.SendAsync(HttpRequestMessage request, CancellationToken cancellationToken)
   at InsERT.Moria.HandelElektroniczny.Rozszerzenia.HTTP.Handlers.OAuthHandler.SendAsync(HttpRequestMessage request, CancellationToken cancellationToken)
   at System.Net.Http.HttpClient.<SendAsync>g__Core|83_0(HttpRequestMessage request, HttpCompletionOption completionOption, CancellationTokenSource cts, Boolean disposeCts, CancellationTokenSource pendingRequestsCts, CancellationToken originalCancellationToken)
   at InsERT.Moria.HandelElektroniczny.Rozszerzenia.HTTP.KlientHttpSello.<>c__DisplayClass11_0`1.<<Post>b__0>d.MoveNext()
--- End of stack trace from previous location ---
   at InsERT.Moria.Narzedzia.AsyncUtil.RunSync[TResult](Func`1 task)
   at InsERT.Moria.HandelElektroniczny.Rozszerzenia.HTTP.KlientHttpSello.Post[T](String integracja, String requestUri, HttpContent content, IKontekstKontaIntegracji kontekstKontaIntegracji, String klient, AuthenticationHeaderValue authenticationHeader)
   at InsERT.Moria.Allegro.Common.ObslugaApiConnectorAllegro.PutNewInvoiceId(CheckFormsNewOrderInvoice checkFormsNewOrderInvoice, String checkoutFormId, IKontekstKontaIntegracji kontekstKontaIntegracji)
   at InsERT.Moria.Allegro.Common.ObslugaZamowieniaAllegroBase.WyslijDokumentDoSerwisu(WyslanieDokumentuDane dane)
   at InsERT.Moria.HandelElektroniczny.Rozszerzenia.ZadanieKontaIntegracji`1.WykonajOperacjeIntegracji[TDane,TWynik](Func`2 operacja, TDane dane)
   at InsERT.Moria.HandelElektroniczny.Rozszerzenia.SprzedazInternetowa.ZadanieWyslaniaDokumentuDoSerwisu.WykonajSie(IKontekstWykonania kontekst)
   at InsERT.Kolejki.WykonawcaObszaru.WykonajZadanie(ZadanieWrapped zadanieWrapped)

Proszę włączyć logowanie automatów wg instrukcji: https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/e-pomoc_techniczna/10403,insert-nexo-–-jak-wlaczyc-logi-diagnostyczne-modulu-automatyzacja.html

Zrestartować program, popracować trochę i podesłać do nas te logi. Mogą się one pojawić dopiero po zamknięciu programu.

Podesłać proszę na sello@insert.com.pl z linkiem do tego tematu.