Michał Markowski 2 Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca w [sfera] [plugin] Menu plugin dla DokumentElektroniczny - czy nie działa? Dzień dobry, nie dodaje mi się menu w Rewizor-> Dokumenty pobrane. Chcę zrobić swoją funkcjonalność do drukowania pobranych dokumentów do PDF. SDK: nexoSDK_60.1.1.9292. Visual Studio 2026. Robię dwoma sposobami - żaden nie dodaje menu: 1. Przerabiam przykład OperacjeSferyczne w taki sposób, że w "ZmienPolaWlasne.cs" zmieniam na DokumentElektroniczny: namespace OperacjeSferyczne.OperacjeNaDokumentach { public class ZmienPolaWlasne : OperacjaNaLiscieDanych<DokumentElektroniczny, int> { private static readonly MethodInfo _utworzParametrWyboruGenericMI = typeof(ZmienPolaWlasne).GetMethod(nameof(UtworzParametrListyWyboruGeneric), BindingFlags.Static | BindingFlags.NonPublic); private static readonly MethodInfo _utworzParametrListyWyboruEncjiGenericMI = typeof(ZmienPolaWlasne).GetMethod(nameof(UtworzParametrListyWyboruEncjiGeneric), BindingFlags.Static | BindingFlags.NonPublic); .... 2. Zaczynam od nowego projektu według schematu insert plugins i wskazuję w nim listę operacji DokumentElektroniczny. Potem uruchamiam Instalator i dodaję do podmiotu Demo. Rewizora restartuje. Żadna metoda nie dodaje mi menu w Dokument Pobrany. Metoda 1 działa jak zmienię na DokumentDoKsiegowania, ale wtedy dodaje do "Dekretacja dokumentów" moje menu, metody 2 nie próbowałem dla innych klas dokumentów. Link to postu
Michał Markowski 2 Napisano 30 Lipca Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca w [sfera] [plugin] Menu plugin dla DokumentElektroniczny - czy nie działa? Dzień dobry, czy mogę prosić InsERT o pomoc? Jak dodać menu w dokumentach pobranych? Serdecznie dziękuję, pozdr Link to postu
Paweł Kubacki 413 Napisano 30 Lipca Udostępnij Napisano 30 Lipca w [sfera] [plugin] Menu plugin dla DokumentElektroniczny - czy nie działa? Proszę spróbować w ten sposób: public class PrzykladowaOperacja : OperacjaNaLiscieDanych<DokumentDoKsiegowania, int> { public override string Nazwa => "Przykładowa operacja"; private static readonly Guid DokumentyPobraneId = new Guid("{F29BDE2F-12F4-4CBC-BCB1-B6754D9A31BF}"); private static readonly Guid DokumentyPobraneBiuroId = new Guid("{A8B95287-C5DC-40E9-BA8C-20FA181945BF}"); protected override void Wykonaj(IReadOnlyCollection<int> identyfikatoryWybranychElementow, IKontekstListyDanych kontekstListyDanych, IKontekstOperacji kontekstOperacji) { throw new NotImplementedException(); } protected override bool CzyPokazacWMenu(IKontekstListyDanych kontekstListyDanych) { return kontekstListyDanych.Identyfikator == DokumentyPobraneId || kontekstListyDanych.Identyfikator == DokumentyPobraneBiuroId; } } Niestety przyznam, że nie miałem czasu tego przetestować, ale w teorii powinno działać. Proszę pisać, gdyby były problemy. Link to postu
Michał Markowski 2 Napisano 3 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia w [sfera] [plugin] Menu plugin dla DokumentElektroniczny - czy nie działa? dziękuję, niestety nadal się nie pokazuje w dokumentach pobranych. Link to postu
Paweł Kubacki 413 Napisano 4 Sierpnia Udostępnij Napisano 4 Sierpnia w [sfera] [plugin] Menu plugin dla DokumentElektroniczny - czy nie działa? Ma Pan rację. Sprawdziłem to jeszcze raz i rzeczywiście jest tak, jak Pan opisał. Przyznam jednak, że trochę dałem się zmylić zdaniu: „Metoda 1 działa, jak zmienię na `DokumentDoKsiegowania`” 😉 Ten widok obecnie nie obsługuje rozszerzalności, więc taka zmiana nie mogła przynieść oczekiwanego efektu. Zapisałem temat do realizacji, aby w jednej z kolejnych wersji dodać obsługę rozszerzalności również dla tego widoku. 1 Link to postu
Polecane posty