Skocz do zawartości

Migracja wielu baz Rachmistrz i Rewizor Nexo

Polecane posty

Cześć,

Mam w planach migrację wielu baz Rachmistrz, Rewizor Nexo na nowy serwer. Zastanawiam się nad:

a) rozbiciem baz na 2 osobne instancje MSSQL Express: SRV\RACHMISTRZ i SRV\REWIZOR - czy to może negatywnie wpłynąć na pracę w jakikolwiek sposób? Silnik Express 2025

b) zvibecodowałem sobie narzędzie, aby tych baz nie odtwarzać ręcznie w programie serwisowym. Testy na kilkunastu bazach przechodzi poprawnie. Czy ma znaczenie, że bazy nazywają się po takiej automatycznej dearchiwizacji inaczej niż przed(robię sobie pewien standard)? 

Chyba, że jest oficjalny Migrator Baz Danych Nexo i wyważam tutaj otwarte drzwi?

Dzień dobry,

W dniu 31.07.2026 o 10:52, Krzysztof Sikora napisał:

Chyba, że jest oficjalny Migrator Baz Danych Nexo i wyważam tutaj otwarte drzwi?

Nie posiadamy dedykowanego narzędzia do automatycznej migracji wielu baz danych nexo na inny serwer.

W dniu 31.07.2026 o 10:52, Krzysztof Sikora napisał:

Mam w planach migrację wielu baz Rachmistrz, Rewizor Nexo na nowy serwer.

Proszę o doprecyzowanie, jaki jest główny cel rozdzielenia baz Rachmistrza nexo i Rewizora nexo pomiędzy dwie osobne instancje SQL Server. Czy takie rozwiązanie ma służyć przede wszystkim uporządkowaniu baz, rozłożeniu obciążenia serwera, czy wynika z innych względów technicznych?

1 godzinę temu, Filip Dyszkiewicz napisał:

Dzień dobry,

Nie posiadamy dedykowanego narzędzia do automatycznej migracji wielu baz danych nexo na inny serwer.

Ok dziękuję za informację.

1 godzinę temu, Filip Dyszkiewicz napisał:

Proszę o doprecyzowanie, jaki jest główny cel rozdzielenia baz Rachmistrza nexo i Rewizora nexo pomiędzy dwie osobne instancje SQL Server. Czy takie rozwiązanie ma służyć przede wszystkim uporządkowaniu baz, rozłożeniu obciążenia serwera, czy wynika z innych względów technicznych?

Uporządkowanie i rozłożenie obciążenia serwera na dwie osobne instancje. Więcej powodów w zasadzie nie ma. 

• Dodaj nową pozycję...