Dawid Orzeł 0 Napisano Poniedziałek o 12:38 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:38 w eInvoice: true w POST /documents nie ustawia rodzaju dokumentu na "Faktura KSeF" Dzień dobry, Korzystam z API Subiekt 123 do automatycznego importu faktur sprzedażowych. Chciałbym, żeby tworzone faktury miały rodzaj dokumentu "Faktura KSeF" zamiast "Faktura tradycyjna". Na forum znalazłem informację, że pole "eInvoice": true w payloadzie POST /documents powinno to umożliwiać. Niestety u mnie nie działa — faktury zawsze tworzą się jako "Faktura tradycyjna", niezależnie od tego czy pole eInvoice jest ustawione czy nie. { "kind": "Invoice", "calculationMethod": "Net", "paymentMethod": "BankTransfer", "currency": "PLN", "issuedByVatPayer": true, "issuer": "Jan Kowalski", "issueDate": "2026-08-03T00:00:00", "deliveryDate": "2026-08-03T00:00:00", "dueDate": "2026-08-17T00:00:00", "communityTransaction": "SK", "eInvoice": true, "client": { "name": "TESTOWA FIRMA SP. Z O.O.", "kind": "Company", "tin": "1234567890", "tinKind": "Nip", "address": { "line1": "Testowa 1", "zipCode": "30-001", "city": "Kraków", "country": "PL" } }, "payments": [], "items": [ { "no": 1, "productName": "Usługa testowa", "unit": "szt", "quantity": 1, "netPrice": 100.00, "grossPrice": 123.00, "vatRate": "23%" } ] } Wynik: API zwraca status 200, faktura tworzy się poprawnie Ale w interfejsie webowym rodzaj dokumentu to "Faktura tradycyjna" Pole eInvoice nie pojawia się w odpowiedzi GET /documents/{id} Próbowałem również przez PUT z "eInvoice": true — status 200, ale rodzaj dokumentu się nie zmienia Link to postu
Kacper Panek 454 Napisano Wtorek o 13:17 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:17 w eInvoice: true w POST /documents nie ustawia rodzaju dokumentu na "Faktura KSeF" Dzień dobry, problem wynika z wykorzystania API w wersji 1.0, zamiast w wersji 1.1. Korzystając z API 1.1 dokument utworzony na podstawie wklejonego payloadu otrzymuje rodzaj "Faktura KSeF". Link to postu
Polecane posty