Skocz do zawartości

KSEF - błąd pobierania faktur po usunięciu portalu dokumentów

Polecane posty

Dzień dobry, Po usunięciu portalu dokumentów udostępnionego mojemu klientowi program Rewizor GT przestał pobierać dokumenty z KSEF. Konfiguracja z poziomu programu nadal ma aktywne opcje pobierania przez portal dokumentów i nie można przestawić na współpracę z KSEF bezpośrednio przez bramkę KSEF. W związku z tym nie mogę pracować. Proszę o poradę jeśli ktoś miał już taki przypadek. Firma Insert ma olbrzymi problem z odpowiedzią na poruszony problem poprzez formularz kontaktowy bez aktywnego telekonsultanta. A przecież chodzi tylko  o przywrócenie funkcjonalności programu wg stanu przed udostępnieniem portalu dokumentów. Przykro patrzeć w jakim tempie spada jakość samego produktu jak i obsługi w Insert...

Dzień dobry,

Przy pobieraniu żaden błąd się nie pojawia - po prostu nie pobiera:

image.thumb.png.7b5f62a8c0ceb20630009a9bc4f29aa7.png

Po odłączeniu i ponownym podłączeniu konta insert funkcjonalność wraca ale tylko do momentu wyjścia z modułu dokumenty pobrane. Przejście w jakiekolwiek inne miejsce programu powoduje powrót problemu:

image.thumb.png.061432e2122748398019e6087992aae0.png

Konfiguracja KSEF cały czas zawiera opcje do ustawienia jak dla aktywnego udostępnionego portalu:

image.png.e781c8754296c55b13da8be8b77622e1.png

Na zrzutach ekranu widoczny jest aktywny filtr Rodzaj faktury. Proszę go wyłączyć i sprawdzić, czy problematyczne dokumenty zostały pobrane.

20 minut temu, Marcin Niemiro napisał:

Po odłączeniu i ponownym podłączeniu konta insert funkcjonalność wraca ale tylko do momentu wyjścia z modułu dokumenty pobrane. Przejście w jakiekolwiek inne miejsce programu powoduje powrót problemu:

Czy dobrze rozumiem, że po ponownym podłączeniu Konta InsERT pobieranie faktur działa prawidłowo tylko do momentu wyjścia z modułu Dokumenty pobrane, a po przejściu do innego miejsca w programie problem pojawia się ponownie?

2 minuty temu, Filip Dyszkiewicz napisał:

Czy dobrze rozumiem, że po ponownym podłączeniu Konta InsERT pobieranie faktur działa prawidłowo tylko do momentu wyjścia z modułu Dokumenty pobrane, a po przejściu do innego miejsca w programie problem pojawia się ponownie?

Tak właśnie jest. Filtr ustawiłem celowo żeby nie pokazał dokumentów, które udało mi się pobrać "oszukując" program poprzez odłączenie i podłączenie konta insert. wyjście z modułu dokumenty pobrane przywraca problem i przycisk "pobierz" znów przestaje pobierać dokumenty i znika opcja listy rozwijanej z wyborem sposobu pobierania dokumentów

image.png.91aab42fc5ee5e5339410a41719641bd.png

• Dodaj nową pozycję...