Jakub P. 1 Napisano Wtorek o 13:58 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:58 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? Chcę wziąć PIN PAD do sklepu stacjonarnego dokładnie model Verifone P400. Na Waszej stronie Lista urządzeń zewnętrznych, z którymi współpracuje Subiekt nexo widnieją dwie firmy mające Verifone jest to FirstData/Polcard Verifone oraz Polskie ePłatności Verifone. Czy jak będę chciał wziąć firmę eService to taki PIN PAD nie będzie działać skoro nie ma przy tej nazwie Verifone ? Link to postu
Marcin Zborowski 162 Napisano Wtorek o 15:12 Udostępnij Napisano Wtorek o 15:12 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? (edytowane) Brak na liście oznacza że Insert nie testowal takiego rozwiązania i nie daje gwarancji że będzie działać. Zawsze istnieje możliwość że eService sam we własnym zakresie to testowal i ich pinpad np. będzie działać na innym sterowniki. Ja osobiście na pewno w ciemno bym nie ryzykował. Edytowane Środa o 06:41 przez Marcin Zborowski Link to postu
Jakub P. 1 Napisano Wtorek o 16:24 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 16:24 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? A co jest bardziej stabilne w pin padach wg waszego doświadczenia Polskie ePłatności czy FirstData/Polcard ? Link to postu
Marcin Zborowski 162 Napisano Wtorek o 16:56 Udostępnij Napisano Wtorek o 16:56 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? Oba są OK. Oczywiscie dużo zależy od modelu pinpada i oprogramowania na nim jednak to nie są duże różnice. Tak informacyjnie to jeszcze pinpada Elavon też powinny działać z oprogramowaniem Insert jeśli dobrze kojarzę. Link to postu
Kacper Panek 454 Napisano Środa o 06:34 Udostępnij Napisano Środa o 06:34 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? Dzień dobry, zgodnie z odpowiedzią Pana Marcina, aktualnie nie wspieramy PIN PADów – niezależnie od operatora. W związku z tym nie jesteśmy w stanie zagwarantować, że takie urządzenie będzie działało poprawnie z InsERT nexo. Link to postu
Jakub P. 1 Napisano Środa o 09:31 Autor Udostępnij Napisano Środa o 09:31 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? (edytowane) Przecież to ogromne ułatwienie dla sprzedawców nie trzeba ręcznie wpisywać kwot. POS obsługujecie a pin padów nie. Podpiszę umowę z jakimś operatorem i jak pin pad nie zadziała to co będę płacił 2 lata na urządzenie z którego nie korzystam. Czy automatycznie rozwiązuje operator umowę bo brak kompatybilności ? Edytowane Środa o 09:55 przez Kacper Panek Zasady Korzystania z Forum Link to postu
Jakub P. 1 Napisano Środa o 09:36 Autor Udostępnij Napisano Środa o 09:36 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? A są terminale te z rolką papieru ale gdzie nie trzeba wpisywać kwot ręcznie i działa to z nexo ? Czy wszystkie z rolką papieru wymagają ręcznego wklepywania kwoty ? Link to postu
Kacper Panek 454 Napisano Środa o 09:58 Udostępnij Napisano Środa o 09:58 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi w dodawanych postach. W kwestii doboru urządzeń zewnętrznych zalecamy kontakt z naszymi Serwisantami: InsERT nexo – Znajdź Serwisanta Link to postu
Jakub P. 1 Napisano Środa o 17:48 Autor Udostępnij Napisano Środa o 17:48 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? 1)Terminal Stacjonarny Ingenico Desk 2600 LAN z pinpadem Ingenico Desk 1600 2) Terminal Stacjonarny Ingenico Desk 3500 LAN z pinpadem Ingenico Desk 1500 3) Terminal Stacjonarny PAX A80 LAN z pinpadem Q25 W nawiązaniu do rozmowy przesyłam rozpiskę modeli terminali możliwych do zintegrowania z systemem Subiekt Nexo od wersji 12.0. Wszystkie terminale, które przedstawiam występują w wersji LAN (łączność z routerem za pomocą kabla LAN (kabel typu Ethernet), integracja odbywa się za pomocą łączności zarówno urządzenia, na którym działa Subiekt Nexo jak i terminala do tego samego routera, źródła internetu.). Istnieje jeszcze możliwość integracji z terminalem łączącym się z tymże routerem za pomocą wi-fi. PEP podał trzy propozycje Ingenico. Terminale są klasyczne z pinpadem czyli nie będzie działać bo nexo nie obsługuje pinpadów ? Ja bym chciał aby potwierdzenie z płatności kartą drukowało się od razu na drukarce fiskalnej tak jak mają w Biedronkach. Mam szybką drukarkę posnet taka jak w Biedronce. Musi być jakiś sposób na zintegrowanie tego najlepiej z pin padem. Dla mnie to czarna magia powinno być wszystko kompatybilne tak jak podłączenie monitora do komputera. Jak inna wtyczka to idzie przejściówka i działa, a nie jakieś ograniczenia. Zacofany ten Nexo. Link to postu
Marcin Zborowski 162 Napisano Środa o 19:55 Udostępnij Napisano Środa o 19:55 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? 2 godziny temu, Jakub P. napisał: PEP podał trzy propozycje Ingenico. Terminale są klasyczne z pinpadem czyli nie będzie działać bo nexo nie obsługuje pinpadów ? Myślę że się do końca chyba nie zrozumieliśmy. Pana pierwsza wypowiedź dotyczyła PinPada. Zrozumiałem to tak że chodzi Panu o sam PinPad (też takie występują i wtedy aplikacja terminalowa jest wgrana na pinpadzie a nie na terminalu). Teraz wiedzę że chodzi o terminal jako całokształt. W takim wypadku terminal powinien działać (Nexo w tym przypadku nie ma w ogóle nic do pinpada bo Nexo komunikuje się z terminalem a to terminal komunikuje się pinpadem). Link to postu
Kacper Panek 454 Napisano Czwartek o 05:49 Udostępnij Napisano Czwartek o 05:49 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? Dzień dobry, doprecyzuję jeszcze, że brak wsparcia dla danego urządzenia nie oznacza, że na pewno nie będzie działać. Oznacza to, że nie jesteśmy w stanie zagwarantować prawidłowego działania. Link to postu
Jakub P. 1 Napisano Czwartek o 13:58 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 13:58 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? (edytowane) Chodziło o PIN PAD na początku. Dzisiaj byłem w ALDI i tam mają Terminal Stacjonarny Ingenico Desk 3500. Myślałem że każdy market musi mieć pin pad. W ALDI nikt nie drukuje na tym terminalu potwierdzenia płatności tylko służy on do wklepywania pin. Czy da się zrobić tak z nexo że podpinam tak samo zwykły terminal z rolką Ingenico 3500 i wszystkie wydruki idą z posnet XL2 i służy on tylko do wklepywania pinu. Wtedy pin pad jest zbędny. Zadzwonili z pep i mówią że sprzedają to jako komplet terminal i pin pad i że nie da się zrobić tak aby drukarka online przejęła wydruk z terminala. Po co te karty jak tu nic nie jest kompatybilne. Już nie wiem w którą stronę iść czarna magia te terminale 😟 Edytowane Czwartek o 14:34 przez Jakub P. Link to postu
Kacper Panek 454 Napisano Piątek o 06:29 Udostępnij Napisano Piątek o 06:29 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? Dzień dobry. 16 godzin temu, Jakub P. napisał: Czy da się zrobić tak z nexo że podpinam tak samo zwykły terminal z rolką Ingenico 3500 i wszystkie wydruki idą z posnet XL2 i służy on tylko do wklepywania pinu. Nie ma takiej możliwości, to jest zasada działania PIN PADa – służy do przykładania karty zbliżeniowo i potwierdzania pinem gdy zajdzie taka konieczność. Być może w przyszłości wprowadzimy zmiany w tym zakresie, natomiast na dzień dzisiejszy nie ma konkretnych planów. W InsERT nexo wydruk zawsze jest realizowany z pomocą terminala. Kwoty nie trzeba uzupełniać ręcznie, jest przesyłana do terminali, które obsługujemy. PeP posiada informacje odnośnie obsługiwanych przez nas terminali. Link to postu
Jakub P. 1 Napisano Piątek o 09:32 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 09:32 w Czy PIN PAD działa z NEXO ? W InsERT nexo wydruk zawsze jest realizowany z pomocą terminala. ALDI ma terminal z rolką Ingenico 3500 udostępniony tylko dla klientów w celu wpisywania pinu i wydruk nie idzie z tego terminala tylko z drukarki fiskalnej. U nich się da dlaczego drukarka fiskalna Posnat XL2 nie może przejąc wydruku potwierdzenia płatności kartą ? Link to postu
Polecane posty