Dominik kidl 78 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] Kto pomoże? Potrzebuję zmienić dla większej ilości ofert przygotowanych tytuł. Chcę skasować aktualny i wstawić w to pole nazwę towaru z kartoteki SGT, tj TAG [Towar::Nazwa]. Da się to jakoś zrobić zbiorczo? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] Zmiana tytułu aukcji była możliwa w Allegro tylko przez kilka miesięcy w zeszłym roku. Teraz chyba nie jest już dostępna. Cytuj Link to postu
Dominik kidl 78 Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] mi chodzi o oferty będące w "Przygotowanych", nie wystawionych. Chcę przerzucić część ofert na inne konto, żeby je podzielić na branże, przy okazji chciałbym poprawić tytuły, gdzie wiele z nich ma jeszcze tytuł pisany duża literą itp. @Bartosz Rosa jest jakiś sposób? Produkty są różne, więc nie uda się zmiana zbiorcza i zamień "z" - "na". Chcę zaczytać nazwę produktu z kartoteki. 6 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: Zmiana tytułu aukcji była możliwa w Allegro tylko przez kilka miesięcy w zeszłym roku. Teraz chyba nie jest już dostępna. Nadal jest dostępna, jeśli oferta nie ma żadnej sprzedaży. Po pierwszym zakupie, tytuł jest już blokowany. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] Coś krzywo przeczytałem. Niestety nie da się zmienić z wykorzystaniem tagu, ale można je utworzyć od nowa, odpowiednio modyfikując tag użyty w tytule szablonu - to chyba jedyne wyjście pomijając grzebanie po bazie danych. Cytuj Link to postu
Dominik kidl 78 Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] @Bartosz Rosa dzięki za odp. Niestety nie jest to wystarczające rozwiązanie. Oferty te maja już opisy i zdjęcia ustawione pod Allegro. Został tylko tytuł do poprawy. Jeśli zrobię z szablonu, to zaczyta dane z SGT, gdzie opis nie jest dostosowany do Allegro i muszę go poprawiać ręcznie. Dodatkowo trzeba zaczytać zdjęcia i posortować odpowiednio. Wydaje mi się, że to zajmie więcej czasu niż sama edycja tytułu. @Bartosz Rosa swoją drogą, musicie zerknąć na płynność działania programu, gdy jest dużo ofert w przygotowanych. Niestety jest tragedia. W momencie gdy w przygotowanych mam więcej niż 600 ofert, Sello zaczyna strasznie mulić: uruchamianie, przełączanie się między zakładkami itd. Przy 2 tys ofert w przygotowanych, przejście np z transakcji do zakładki "Oferty" zajmuje mu nawet powyżej minuty. Kolejno przy takiej ilości, gdy otwieram ofertę i poprawiam tylko tytuł tytuł, zapisanie tej oferty i wyświetlenie listy przygotowanych zajmuje Sello od 20 do 40 sekund. Trochę straszne, gdy musisz poprawić 2 tys ofert. Próbowaliśmy to robić w 3 osoby jednocześnie na kilku stanowiskach, żeby szybko poprawić tytuł, ale niestety tj marnowanie czasu dla 3 osób. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] 39 minut temu, Dominik kidl napisał: W momencie gdy w przygotowanych mam więcej niż 600 ofert, Sello zaczyna strasznie mulić: Czy jest włączone jakieś filtrowanie nad listą aukcji? Sprawdziliśmy na dwóch różnych naszych bazach, odświeżanie trwa ułamek sekundy przy ponad tysiącu aukcji. Cytuj Link to postu
Dominik kidl 78 Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] 22 godziny temu, Bartosz Rosa napisał: Czy jest włączone jakieś filtrowanie nad listą aukcji? Sprawdziliśmy na dwóch różnych naszych bazach, odświeżanie trwa ułamek sekundy przy ponad tysiącu aukcji. filtr konta, czasem filtr opiekuna, nic więcej. Sprawdzałem działanie Sello również bezpośrednio na serwerze, żeby wykluczyć ewentualne problemy w połączeniu z bazą, ale było tak samo. Wyświetlenie listy 7 tys ofert trwających, trwa chwilę, ale gdy wrzucamy dużo ofert do przygotowanych to już strasznie go spowalnia. Cytuj Link to postu
Kamil Dmowski 3 Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] (edytowane) Dobrze by było abyś podał specyfikację komputera (serwera) bo to też może mieć znaczenie Edytowane 19 Stycznia 2019 przez Przemysław Pudło Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] Jeśli to nie jest kwestia zbyt słabego komputera serwerowego, to być może problem tkwi w samej bazie. Można by ją wtedy do nas podesłać do analizy. Bywa, że jest to kwestia konkretnych danych w bazie, które powodują, że SQL Server niezbyt optymalnie wykonuje polecenia. Cytuj Link to postu
Dominik kidl 78 Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] Dnia 19.01.2019 o 17:29, Przemysław Pudło napisał: Dobrze by było abyś podał specyfikację komputera (serwera) bo to też może mieć znaczenie nie brałem tego pod uwagę, przede wszystkim dlatego, że jak wspomniałem 7 tys ofert przygotowanych nie stanowi żadnego problemu, ale już dodanie 600 ofert do przygotowanych strasznie spowalnia pracę sello. Gdy usunę te 600 ofert, wszystko wraca do normy. Dodatkowo mając powiedzmy 600 ofert w przygotowanych, wszystko jest OK, dopóki nie wchodzi się do zakładki "Oferty". Bez najmniejszego spowolnienia można przeglądać transakcje itd. Serwer: Windows 7 Professional Pamięć: 16 GB Procesor Intel XEON 3.10 GHz Dysk: DELL Perc S100/S300 SCSI Disk Device - mi nic to nie mówi Coś jeszcze potrzeba? W trakcie "zawiechy" nie widać po wydajności pamięci czy procesora, żeby serwer coś "odczuwał". Może faktycznie coś w bazie. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] 22 minuty temu, Dominik kidl napisał: zakładki "Oferty" W którym miejscu jest ta zakładka? Cytuj Link to postu
Dominik kidl 78 Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] Dnia 22.01.2019 o 08:58, Bartosz Rosa napisał: W którym miejscu jest ta zakładka? "Oferty" = "Aukcje". W Sello jeszcze nazywa się aukcjami, w Allegro od dawna to pojęcie już nie jest używane. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] Myśleliśmy o zmianie nazewnictwa, ale jest tego trochę do przerobienia. Pracownicy Allegro nadal posługują się terminem aukcja . Zakładka trwających od przygotowanych nie różni się specjalnie, chyba że może to mieć związek np z innymi kolumnami? Może w przygotowanych są jakieś kolumny, których nie ma w trwających? Cytuj Link to postu
Marcin Leplawy 6 Napisano 29 Listopada Udostępnij Napisano 29 Listopada w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] czy cos sie zmienilo w temacie czy mozna zmieniac tytuly aukcji z tagu Towar::Nazwa] Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia w Zbiorcza zmiana tytułu oferty na [Towar::Nazwa] Trzeba sprawdzić. To zależy od serwisu Allegro a nie od nas. Cytuj Link to postu
Polecane posty