Skocz do zawartości
Forum użytkowników
Mak Krzysztof Kozłowski

Błąd: Uzupełnij parametry obowiązkowe: Frakcja

Polecane posty

Witam,

Problem dotyczy wszystkich przedmiotów wystawianych na Allegro gdzie parametrem obowiązkowym jest frakcja.

Przy wystawianiu przedmiotu parametr ten jest uzupełniony, po pierwszym zakupie kiedy aktualizowane są stany sello wyrzuca błąd

Uzupełnij parametry obowiązkowe: Frakcja
 
Dodam że wchodząc na aukcję allegro parametry te są wpisane ale sello ich nie widzi i twierdzi że nie są wpisane,
i nie można zaktualizować stanów, cen... przedmiotu.
Proszę o informację jak to rozwiązać.
Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu

Na początek spróbuj pobrać wszystkie parametry serwisu, w szczególności parametry specyficzne.

Udostępnij ten post


Link to postu

Proszę pobrać parametry specyficzne z menu Sello > Narządzia > Synchronizuj parametry z serwisu. Po zakończeniu pobierania proszę pobrać pełne dane aukcji. Parametr powinien być widoczny i aktualizacja będzie działać.

Udostępnij ten post


Link to postu

Dziękuję za odpowiedź.

Niestety po zaznaczeniu w ustawieniach synchronizacji parametrów specyficznych (zaznaczyłem wszystkie opcje) i pobraniu pełnych danych aukcji nic się nie zmieniło.

Nadal przy wejściu w aukcję w zakładce SPECYFICZNE nie ma uzupełnionej pozycji FRAKCJA (chociaż na allegro wszystko jest uzupełnione).

Tak jak wcześniej pisałem, przy wystawianiu aukcji wszystko jest dobrze (pole FRAKCJA jest uzupełnione), dopiero przy próbie aktualizacji danych aukcji trwającej (nawet jeśli nie ma zakupu w tej aukcji) znika ten parametr i pojawia się błąd.

Komunikat jest cały czas taki sam:

Uzupełnij parametry obowiązkowe: Frakcja.
HTTP Status: Unprocessable Entity (422)

 

Udostępnij ten post


Link to postu

Po pobraniu wszystkich parametrów specyficznych proponuję pobrać jeszcze raz pełne dane aukcji trwających i wtedy sprawdzić czy parametr się uzupełnił

Udostępnij ten post


Link to postu

Nic to nie daj mimo wielokrotnych prób.

Postawiliśmy nową czystą bazę, przeszliśmy przez pobieranie parametrów specyficznych pobieranie pełnych danych o aukcji i efekt jest ten sam.

Każdy czy to nowo wystawiony przedmiot , czy to już będący na aukcji zawierający parametr frakcja wyrzuca błąd mino że na aukcji te parametry są uzupełnione.

Podkreślam błąd pojawia się tylko przy frakcji, wszystkie inne specyficzne działają prawidłowo.

Udostępnij ten post


Link to postu

Rozumiem, że w aukcji Sello w zakładce SPECYFICZNE jest widoczny ten parametr Frakcja ale jest pusty?

Proszę w programie serwisowym (Admin.exe) włączyć logowanie Allegro w menu rejestr.  Wyłączyć Sello, uruchomić je jako administrator (z menu pod prawym przyciskiem myszy) i spróbować wykonać czynność powodującą problem.  W folderze instalacyjnym Sello, c:\Program Files (x86)\InsERT\Sello\Log stworzony zostanie plik Allegro-[data].json. Proszę podesłać go na sello@insert.com.pl z linkiem do wątku z forum lub jako odpowiedź do maila.  Po wszystkim proszę wyłączyć logowanie programem serwisowym lub z poziomu ostrzeżenia na stronie startowej Sello jeśli się pojawi.

W tym przypadku proszę z prawokliku na aukcji pobrać jej pełne dane i podesłać log.

Udostępnij ten post


Link to postu

×