Kamil Kubczyk 1 Napisano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 w nie działa poczta e-mail w sello Cześc, od kilku dni nie działa mi poczta w sello. Mam dodane dwie poczty od zawsze. Jedna na home.pl (ta działa) oraz druga na wp.pl (nie działa). Od dwóch dni ta z wp.pl nie działa nie pobierają się wiadomości. Wyskakuje błąd: Szczegóły błędu: Pop3BeginSession: DllDate: Aug 19 2009 UnlockPrefix: INSERTCOMPMAILQ Username: Kamil Component: Visual C++ 8.0 Pop3Connect: Connecting to POP3 server hostname: pop3.wp.pl port: 995 ssl: 0 connectTimeoutMs: 30000 heartbeatMs: 0 Connected to POP3 server Timeout waiting to read socket or accept connection timeoutMs: 30000 timeoutMs: 30000 timedOut: 1 aborted: 0 fatalError: 0 connectionClosed: 0 Failed to received remainder of POP3 multi-line response. matchStr: greeting: ConnectionType: Unencrypted TCP/IP Failed to connect to POP3 server. Failed to start POP3 session Dodam, że poczta od kilku lat działała bez problemu, nic też nie zmieniałem w ustawieniach, tak nagle przestała działać. Proszę o pomoc Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 w nie działa poczta e-mail w sello Według pomocy WP.pl Cytat Konfiguracja konta POP3 Serwer poczty przychodzącej - pop3.wp.pl Port serwera poczty przychodzącej - 995 Tryb zabezpieczenia - SSL W powyższej treści błędy adres i port się zgadzają, ale SSL ma wartość 0, co oznacza że w konfiguracji poczty nie jest włączone szyfrowanie. Najwyraźniej wp odcięła takie nielegalne próby połączenia się na szyfrowany port bez szyfrowania i trzeba w konfiguracji konta w Sello to szyfrowanie włączyć. Cytuj Link to postu
Kamil Kubczyk 1 Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 w nie działa poczta e-mail w sello teraz działa ! Wielkie dzięki 1 Cytuj Link to postu
Piotr K 1 Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 w nie działa poczta e-mail w sello Witam, Mam problem z pobieraniem wiadomości z WP do Sello. Wysyłka odbywa się prawidłowo. Ustawienia mam takie jak podane wyżej do konfiguracji POP3. Poczta działała przez wiele lat prawidłowo, a teraz mam taki komunikat Proszę o pomoc w tym zakresie, z góry dziękuję Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 w nie działa poczta e-mail w sello Ustawienia wyglądają w porządku. Od jakiego czasu problem występuje? Może to coś z serwerami wp.pl? Cytuj Link to postu
Piotr K 1 Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 w nie działa poczta e-mail w sello Dzisiaj jest problem. Może tak być że to problem po stronie WP. Poczekam do jutra, zobaczymy. Cytuj Link to postu
K. D. 7 Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 w nie działa poczta e-mail w sello (edytowane) U mnie w dniu dzisiejszym nagle pojawiły się problemy z odbieraniem i wysyłaniem poczty. Oczywiście nic nie było zmieniane i modyfikowane i te same ustawienia od początku działania z Sello, czyli prawie 4 lata już. Objaw jest taki, że na stanowisku klienckim występują błędy jak na screenach a na serwerze głównym działa wszystko poprawnie (ta sama sieć LAN). Edytowane 7 Grudnia 2023 przez K. D. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 w nie działa poczta e-mail w sello Komunikat mówi, że nie może połączyć się z serwerem pocztowym. Proszę sprawdzić czy dostawca niczego nie zmienił ostatnio (porty itp). Cytuj Link to postu
K. D. 7 Napisano 8 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2023 w nie działa poczta e-mail w sello Problemem były DNSy. Zmiana DNS pomogła. 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty