Skocz do zawartości

Zbiorcza korekta faktur sprzedaży

Polecane posty

Ja podjąłem decyzję, że poczekam na oficjalną aktualizacje. Do konca roku nie ma żadnych kar. I będziemy robić KFS w sposób tradycyjny nie ma wyjścia ...

Współpracuję z dużymi międzynarodowymi firmami i cały czas wystawiają FS poza KSeF nie jest łatwo międzynarodowym organizacjom dostosować sie pod KSeF

W dniu 21.04.2026 o 11:59, Kacper Panek napisał:

Dzień dobry.

W takim przypadku konieczna jest modyfikacja kodu rozwiązania w taki sposób, by faktury były wykluczane według określonego schematu (np. flagi).

Udostępniony plugin służy do generowania samej e-Faktury (treści XML). W celu odzwierciedlenia tego zachowania w dokumencie w Subiekcie, należałoby ręcznie policzyć określone rabaty i wprowadzić je do korekty jako usługi jednorazowe.

Tylko jak. Jeśli wprowadzę te informacje przed wygenerowaniem e-faktury to te pozycje policzone z ręki zostaną dodane do e-faktury . Jeśli najpierw wygeneruję e-fakturę i potem wprowadzę zmiany to program wymusza ponowne wygenerowanie e-faktury i nie da się tego zatrzymać. Nieważne jakbym kombinował niewiedze możliwości żeby wygenerować e-fakturę z użyciem tego pluginu i jednocześnie wprowadzić inne informacje do wersji korekty która jest w subiekcie.

• 2 tygodnie później...
W dniu 27.04.2026 o 10:44, Kacper Panek napisał:

Dzień dobry,

pierwotne pytanie dotyczyło zerowych wartości na dokumencie – proszę doprecyzować, jakie dokładnie inne informacje chciałby Pan jeszcze umieszczać/korygować?

Proszę o przedstawienie całego scenariusza.

Pytanie nieaktualne moje rozumienie jak powinien wyglądać wynik programu było błędne. Jak już się do edukowałem to zrozumiałem że moje pytanie niema sensu.

Za to mam teraz kolejne bo mamy problem z korektami. Ten plugin generuje xml dla wszystkich faktur z zadanego okresu ale nie bierze pod uwagę korekt wystawionych do tych faktur więc wartości które wylicza plugin są błędne. Czy jest jakiś sposób by plugin brał pod uwagę też korekty ?

• 2 miesiące temu...
W dniu 21.04.2026 o 11:59, Kacper Panek napisał:

Dzień dobry.

W takim przypadku konieczna jest modyfikacja kodu rozwiązania w taki sposób, by faktury były wykluczane według określonego schematu (np. flagi).

Udostępniony plugin służy do generowania samej e-Faktury (treści XML). W celu odzwierciedlenia tego zachowania w dokumencie w Subiekcie, należałoby ręcznie policzyć określone rabaty i wprowadzić je do korekty jako usługi jednorazowe.

Ten plugin w takim razie w żaden sposób nie załatwia sprawy, co więcej wasza instrukcja jest niepełna i nie informuje o tym, że przy jej zastosowaniu (bez tego dodatkowego kroku PRZED WYSŁANIEM DO KSEF) wystawiona zostanie wyłącznie faktura w KSEF natomiast w subiekcie korekta będzie wisiała jako 0.

• Dodaj nową pozycję...