Michał M 1 Napisano 3 Marca 2023 Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Dzień dobry, mam problem, Subiekt Nexo Pro na jednym ze stanowisk zacina się podczas edycji asortymentu. Nie mam pomysłu co może być przyczyną na pozostałych stanowiskach działa bez problemu. Wykonałem już następujące kroki, ale bez sukcesu: 1) Restart serwera 2) Restart komputera 3) Usunięcie pliku w folderze C:\Users\...\AppData\Local\InsERT\Deployments\Nexo Bardzo proszę o podpowiedź, od rana działał normalnie. Link to postu
Patryk Kłoda 344 Napisano 3 Marca 2023 Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Dzieje się tak tylko przy edycji asortymentu i tylko na tym jednym stanowisku? Używasz RDP (pulpitu zdalnego) ? czy program instalowany jest na każdej końcówce? Zacząłbym od sprawdzenia połączenia sieciowego do serwera, na którym jest baza danych. 1 Link to postu
Michał M 1 Napisano 3 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Dziwna spawa bo działo się to przy otwarciu (F3) oraz edycji (F4) w oknie asortymentu. Próbowałem zarówno z mojego komputera podłączonego do serwera, z innego komputera naszych pracowników oraz logując się z bezpośrednio na serwerze. Wszyscy inni użytkownicy mogli normalnie pracować. Ostatecznie podniosłem wersję Subiekta do aktualnej, zaktualizowałem Windows Server i zrestartowałem usługi sieciowe i na razie wygląda, że działa normalnie. Link to postu
Michał M 1 Napisano 7 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Dzień dobry, niestety błąd znowu występuje. System zawiesza się w momencie edytowania asortymentu wchodząc w edycje z poziomu zamówienia lub zlecenia do dostawcy. Link to postu
Radomił Ząbik 399 Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Ja bym zaczął od sprawdzenia logów, bezpośrednio po wystąpieniu problemu. Są C:\Users\[Nazwa użytkownika]\AppData\Local\InsERT\Logs Link to postu
Arkadiusz Cieśla 205 Napisano 8 Marca 2023 Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Dzień dobry, poprosimy o przesłanie danych diagnostycznych (spakowanych tuż po wykonaniu operacji zawieszającej program) poprzez formularz kontaktowy. InsERT nexo – Jak wygenerować dane diagnostyczne? Link to postu
Melox PL 2 Napisano 12 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment I co? Udało się znaleźć rozwiązanie? Mam tak samo na jednym ze stanowisk :( Link to postu
Martyna Świdzińska 211 Napisano 12 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Dzień dobry, nie otrzymaliśmy danych diagnostycznych, które mogłyby pomóc zlokalizować źródło problemu. Jeśli u Pana również występuje ten sam problem, prosimy o przesłanie spakowanych danych diagnostycznych (zapisanych bezpośrednio po wykonaniu operacji zawieszającej program) za pośrednictwem formularza kontaktowego. InsERT nexo – Jak wygenerować dane diagnostyczne? Link to postu
Melox PL 2 Napisano 12 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Ok dane wysłane formularzem Link to postu
Martyna Świdzińska 211 Napisano 12 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Dziękuję za przesłanie danych. Proszę o dodatkowe informacje: Czy problem występuje za każdym razem, czy pojawia się losowo? Czy dotyczy tylko jednego stanowiska, czy kilku? Jeśli problem występuje tylko na jednym stanowisku, warto sprawdzić, czy pojawi się również, gdy ten sam użytkownik zaloguje się na innym stanowisku – czy wtedy również dochodzi do zawieszenia aplikacji? Czy przesłane dane diagnostyczne pochodzą ze stanowiska, na którym wystąpił problem? Link to postu
Melox PL 2 Napisano 12 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment (edytowane) 1. Ten problem pojawił się dopiero wczoraj. Nigdy wcześniej go nie było i występuje teraz za każdym razem gdy wchodzi się w produkt. Windows zaktualizowany, nexo przeinstalowany od nowa i nadal to samo.. 2. Dotyczy tylko 1 stanowiska. 3. Na innym stanowisku ten sam użytkownik nie ma problemu. 4. Dane przesłane są ze stanowiska z problemem. I dodatkowe spostrzeżenie że gdy inny użytkownik zaloguje się na to stanowisko to działa poprawnie. Edytowane 12 Lutego 2025 przez Melox PL Link to postu
Melox PL 2 Napisano 13 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment I jak tam? Mamy coś? Link to postu
Martyna Świdzińska 211 Napisano 14 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Dzień dobry, proszę na komputerze, na którym występuje problem, odnaleźć katalog analogiczny do tego przedstawionego na poniższym screenie: Należy zwrócić szczególną uwagę na nazwę użytkownika oraz nazwę podmiotu – muszą one odpowiadać użytkownikowi i podmiotowi, w którym pojawia się problem. W podanej lokalizacji znajduje się katalog QueryCache. Proszę go usunąć, ponownie uruchomić program, a następnie zweryfikować czy problem nadal występuje. 1 Link to postu
Melox PL 2 Napisano 14 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Zrobione później po-restartowane i niestety bez efektu Nadal to samo... Link to postu
Martyna Świdzińska 211 Napisano 14 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Uprzejmie proszę o nagranie filmu przedstawiającego efekt zawieszania się programu przy próbie edycji asortymentu i jego udostępnienie. Proszę także odczekać minimum 5 minut, aby sprawdzić, czy program wznowi działanie. 1 Link to postu
Melox PL 2 Napisano 14 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment (edytowane) Wytestowane i działa Chyba ostatnia czynność musiała pomóc. Dziękuje za pomoc 👍 Edytowane 18 Lutego 2025 przez Melox PL Link to postu
Marek Zbikowski 14 Napisano 20 Maja 2025 Udostępnij Napisano 20 Maja 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Mam ten sam problem, czy udało sie ustalić przyczynę? Temat u mnie chyba jest bardziej dziwny bo wygląda tak że użytkownicy łączą się do serwera poprzez RDP, i ciekawostka jest taka że głównie z tylko jednego komputera jest problem. Łączę się z klienta PC na konto RDP dajmy na to "uzytkownik1" , odpalam SnexoPro, wchodze w produkt w asortymencie i jest wszystko w porządku, ale jeśli zaloguje sie też na to samo konto "użytkownik1" z innego urządzenia, "problematycznego" laptopa to już ta sama operacja skutkuje zawieszeniem sie programu. Zaznaczam że to ten sam serwer i to samo konto RDP, operacje powinny się wykonywać zgodnie z logiką w identyczny sposób nieważne z jakiego klienta sie łączę a rzeczywistość pokazuje co innego Czy ktoś ma pomysły co sie dzieje? Link to postu
Dariusz Nowak 228 Napisano 21 Maja 2025 Udostępnij Napisano 21 Maja 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Problem faktycznie najpewniej leży po stronie komputera. Proszę wygenerować na nim Dane diagnostyczne i przesłać je nam na formularz kontaktowy. W formularzu proszę zaznaczyć kontynuując korespondencję z InsERT (posiadam numer zgłoszenia) i wpisać numer, który za chwilę prześlę Panu w wiadomości prywatnej. Link to postu
Dariusz Nowak 228 Napisano 28 Maja 2025 Udostępnij Napisano 28 Maja 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Dziękujemy za dane diagnostycznie. Niestety nie udało nam się namierzyć niczego, co mogłoby naprowadzić na przyczynę problemu. Zalecamy jeszcze skorzystanie z SQL Profilera, który będzie Pan w stanie wyczytać, co się dzieje podczas uruchamiania modułu na problematycznym stanowisku. Link to postu
Dariusz Nowak 228 Napisano 29 Maja 2025 Udostępnij Napisano 29 Maja 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Proszę jeszcze sprawdzić czy któreś z poniższych rozwiązuje ten problem: zmiana zooma aplikacyjnego zmiana rozdzielczości ekranu zmiana wielkości okna aplikacji Link to postu
Ernest Pydziński 0 Napisano 29 Maja 2025 Udostępnij Napisano 29 Maja 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment (edytowane) Witam, miałem podobny problem. Występował on tylko w niektórych rozdzielczościach ekranu( np u nas było to 1920z1200 oraz 1920x1080) i zastosowaniu skali w systemie windows 11 na 150%( prawy myszy na ekranie -> ustawienia ekranu-> skala ) i maksymalnym zoomie aplikacyjnym w nexo. Zgłaszałem problem do insert, nikt nie potrafił odpowiedzieć co jest przyczyną. Po kilku tygodniach sam odnalazłem przyczynę, zgłosiłem do insert rozwiązanie problemu(rozdzielczość, zoom windows 150% oraz zoom aplikacyjny nexo na maxa), otrzymałem odpowiedź "Czemu stosują Państwo taką kombinację zooma i skalowania? Na ekranie laptopa nexo z takimi parametrami pokaże okienko, w którym widać ze trzy kontrolki na krzyż" Problem występuje przy pracy zdalnej rdp, oraz przy uruchomieniu programu bezpośrednio na komputerze. My problem i jego źródło/rozwiązanie zgłaszaliśmy w wrześniu 2024, widocznie nie udało się go do dziś rozwiązać, lub problem nie trafił do właściwej osoby. Proszę zmniejszyć zoom w Windows na 125%, problem powinien zniknąć. P.s. My sprzedaliśmy nawet jednego nowego laptopa, bo tylko na nim nie dało się pracować, kupiliśmy kolejny 16" z tą samą rozdzielczością i problem był ten sam. Edytowane 29 Maja 2025 przez Ernest Pydziński Link to postu
Marek Zbikowski 14 Napisano 30 Maja 2025 Udostępnij Napisano 30 Maja 2025 w Subiekt Nexo Pro zawiesza się podczas edycji asortyment Ok mam potwierdzenie, nexo + RDP + Win10home, FullHD i skala ustawiona na 125%, wtedy błąd występuje, jak zmienimy na 100 lub 150% to już działa poprawnie Dziękuję za pomoc 1 1 Link to postu
Polecane posty