Skocz do zawartości

Zobacz rozwiązanie Rozwiązane przez pakomat_ pl,

Polecane posty

17 godzin temu, HotKey . napisał:

Co tutaj mamy z danych? 08.01.2026 ja licencję kupiłem 1.1.2026. To księgowość pewnie dopisała to przed startem usługi?

A czemu tylko 484 Coiny? To nie miało być 500 ?

Informacje na temat naliczenia zostały wysłane mailami oraz InsMailem - taki moduł w nexo / Sello NX.

Wśród nich info, jak będą naliczane darmowe:

Cytat
  • W styczniu otrzymasz tyle InsPunktów, ile wynika z pozostałego okresu obowiązywania Twojej licencji.

Przykład: jeśli w momencie uruchomienia systemu posiadasz roczną licencję, której ważność wynosi jeszcze pół roku, otrzymasz 250 InsPunktów, czyli 50% sumy, którą dostaje się za aktywację nowej, rocznej licencji lub zakup kolejnej.

15 godzin temu, HotKey . napisał:

Kolejna sprawa mam kilka licencj na SELLO GT niewykorzystane w pełni i już nie ma jak ich wykrzystać, czy można zamienić je na InsPunkty ? Z kim w tym temacie się kontaktować ?

Można przenieść licencje Sello 1 na Sello NX - rozszerzając liczbę dni + zostaną do tego dodane proporcjonalnie InsPunkty.
https://sello.pl/zakonczenie-sprzedazy-i-wsparcia-sello/ -> Przenoszenie licencji

12 godzin temu, URSZULA SZCZEPANIAK napisał:

Czy inspunkty mają jakiś czas ważności na wykorzystanie? Mam na myśli to jak kupię 1000 inspunktów a ich nie wykorzystam do końca aktualnej licencji to jak przedłużę licencję czy niewykorzystane inspunkty przejdą do nowej licencji?

Tak, mają ważność. Szczegóły tutaj:

https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/portfel_insert/portfel_insert_i_inspunkty_system_platnosci.html -> Ważność InsPunktów i Portfela InsERT

11 godzin temu, HotKey . napisał:

Dla mnie to faktycznie to jest przeliczone z dnia rozpoczęcia billingowania, a nie z dnia zawarcia umowy (potwierdzenie fakturą), "asystentka" w INSERcie dostała kartkę ze stanem licencji na dzień 13go stycznia i uwaliła mi punkty wg wzoru X=365*500/(365-13) wychodzi 483.56, nie patrząc na oświadczenie producenta złożone w reklamie:

image.thumb.png.fa5987f4d2b692cdccd16155415c0abf.png

Usługi, gdzie mowa jest o przyznaniu 500 na start i 25 za aktywację wersji DEMO. Taka reklama, Regulaminu znaleźć nie można.

Tutaj jest napisane, jak naliczane będą punkty dla nowych licencji, zakup rocznej dodaje 500, aktywujesz demo dostajesz 25. Natomiast samo uruchomienie portfela na istniejących już licencjach jednorazowo naliczyło InsPunktów proporcjonalnie do pozostałego czasu trwania licencji a samo naliczenie miało miejsce 8 stycznia i brało pod uwagę dzień uruchomienia czyli 13 stycznia. Za pełne 365 dni pozostałej licencji miałbyś 500, a że miałeś kilka dni mniej licencji, to proporcjonalnie wyszło mniej InsPunktów.

• Dziękuję 1

Mowa jest o zakupie licencji na program, nie na stanowisko. Więc 500 za licencję na program (w tym 1 stanowisko). Dodatkowe stanowiska nie zmieniają puli InsPunktów.

16 minut temu, Tomek Mazur napisał:

Miałem jedno gdzieś jesienią kupione, początkiem stycznia dokupione 5 stanowisk plus automatyzacja i tak to wygląda:

Czy coś tu jest nie tak? Bo żeby to sprawdzić to muszę przekazać sprawę do zespołu zajmującego się Kontem InsERT, podać przynajmniej identyfikator firmy. 

2 godziny temu, Bartosz Rosa napisał:

Informacje na temat naliczenia zostały wysłane mailami oraz InsMailem - taki moduł w nexo / Sello NX.

Wśród nich info, jak będą naliczane darmowe:

Starożytne rzymskie prawo mówi, że prawo nie działa wstecz. Zakupiłem licencję bazując na reklamie, nie sprawdzałem regulaminu bo go nie znalazłem a myślałem, że poważna firma, po zapłacie zmieniacie warunki i to jeszcze na podstawie wpisu z forum.

Edytowane przez HotKey .

A jakie prawo zadziałało tutaj wstecz? Regulamin był wprowadzony z wyprzedzeniem i zaakceptowany a zamiany regulaminu w trakcie trwania licencji są wpisane w regulamin - bez tego żadnej zmiany nie dało by się nigdy wdrożyć. Kupiłeś licencję na starych warunkach, od 13 stycznia wprowadziliśmy nowe warunki, dostałeś ekwiwalent InsPunktów za pozostały czas, czyli tak jakbyśmy się cofnęli w czasie i naliczyli Ci 500 przy zakupie licencji. Nie bardzo wiem w czym jest problem.

9 minut temu, HotKey . napisał:

Starożytne rzymskie prawo mówi, że prawo nie działa wstecz.

Jeszcze a propos tego. To właśnie Ty sugerujesz, że prawo powinno działać wstecz :). Czyli kupiłeś coś na starych warunkach a po wprowdzeniu nowych, chciałbyś abyśmy naliczyli Ci pełny pakiet punktów od momentu gdy zakupiłeś licencję, czyli wstecz. Gdyby to tak zadziałało to musielibyśmy Ci również odjąć InsPunkty za zamówienia które od czasu kupienia licencji do 13 stycznia zużyłeś, więc tu nawet jesteś do przodu :).

2 minuty temu, HotKey . napisał:

Chyba żeście przehypowali te reklamy.

Ja nie wiem, czy Ty nie dostrzegasz różnicy pomiędzy zakupem nowej licencji na nowych zasadach a naliczeniem InsPunktów do starej licencji? :) Na stronie jest zakup nowej licencji i tu się wszystko zgadza. Jak kupowałeś licencję wcześniej to tam były zupełnie inne informacje bo kupowałeś na starszych zasadach.

• Lubię to 1