Infobot nexo 203 Napisano 22 Października 2024 Udostępnij Napisano 22 Października 2024 w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 52.0.0.7783. Fragment listy zmian: Poprawiono uwzględnianie składek społecznych od przychodów opodatkowanych za granicą w PIT-11. Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 2 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2024 w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO (edytowane) Dzień dobry, dodawanie zbiorcze bardzo fajne rozwianie czy jest możliwość umieścić obok diety kolumny wynagrodzenie ?i opcji wyboru opodatkowania? Edytowane 2 Grudnia 2024 przez Anna Malinka Link to postu
Jacek Filipkiewicz 495 Napisano 5 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2024 w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Wybór czy podatek ma był płacony w Polsce czy nie jest - trzeba go włączyć w konfiguracji listy na ostatnim etapie kreatora (o ile to miała Pani na myśli pisząc o "wyborze opodatkowania"): Z wynagrodzeniem nie będzie tak łatwo bo w oddelegowaniu może być wiele walut i kwot wynagrodzenia - zapiszę więc do realizacji na przyszłość. Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 5 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2024 w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Dzień dobry, W konfiguracji widoku mam podatek ustawiony, miałam na myśli przy wprowadzaniu zbiorczym opcję oznaczenia podatku ponieważ z automatu jest zaznaczone opodatkowanie polskie a ja mam również w innym państwie opodatkowanie Co do kwoty wynagrodzenia jak i diet wprowadzam ręcznie w PL ponieważ program po mimo ustawieniu kursu np. na ostatniego i tak codziennie go zmienia co powodowało że jeżeli wprowadziłam zmianę na wynagrodzeniu to ponowne przeliczenie jest już po nowym kursie. Link to postu
Jacek Filipkiewicz 495 Napisano 5 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2024 w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Teraz, Anna Malinka napisał: W konfiguracji widoku mam podatek ustawiony, miałam na myśli przy wprowadzaniu zbiorczym opcję oznaczenia podatku ponieważ z automatu jest zaznaczone opodatkowanie polskie a ja mam również w innym państwie opodatkowanie Przecież moje obrazki pokazują właśnie kreator zbiorczego dodawania, a nie widok modułu. 1 minutę temu, Anna Malinka napisał: Co do kwoty wynagrodzenia jak i diet wprowadzam ręcznie w PL ponieważ program po mimo ustawieniu kursu np. na ostatniego i tak codziennie go zmienia co powodowało że jeżeli wprowadziłam zmianę na wynagrodzeniu to ponowne przeliczenie jest już po nowym kursie. Rozliczenie waluty powinno następować według kursu zależnego od dnia wypłaty więc to jest jak najbardziej prawidłowe działanie. Tak jak napisałem - zapiszę sugestię o dodaniu kwoty wynagrodzenia do kreatora zbiorczego - być może będzie tam tylko jedna waluta to wtedy łatwiej i szybciej to zrealizujemy. Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 5 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2024 w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Rozliczenie waluty powinno następować według kursu zależnego od dnia wypłaty więc to jest jak najbardziej prawidłowe działanie. Tak jak napisałem - zapiszę sugestię o dodaniu kwoty wynagrodzenia do kreatora zbiorczego - być może będzie tam tylko jedna waluta to wtedy łatwiej i szybciej to zrealizujemy.- Tak zgadza się ale można też stosować kurs na ostatniego ponieważ nikt nie jest wstanie wyliczyć w jeden dzień wynagrodzeń dla ok 200 pracowników i od razu wykonać przelewy. Link to postu
Jacek Filipkiewicz 495 Napisano 5 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2024 w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Oczywiście jedną z walut dostępnych w wynagrodzeniu jest PLN. Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 5 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2024 w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Tak korzystam z tych wszystkich możliwości ale one są dostępne przy pojedynczym wprowadzaniu danych Link to postu
Kuba Fornalski 30 Napisano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2024 w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Dzień dobry, Sugestia o wyłączenie w kolejnych wersjach ograniczenie kalkulatora do 7 znaków. Link to postu
Jacek Filipkiewicz 495 Napisano 9 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2024 w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Zapisuję do zmiany. 1 Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Czy przy zbiorczym dodawaniu jest możliwość dodania opcji wyboru oddelegowania "standard/kierowców" lub do samych państw dodać opcję " dowolne" Link to postu
Jacek Filipkiewicz 495 Napisano 10 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Kreator zbiorczego dodawania oddelegowań dodaje oddelegowania "standardowe" lub jak dla kierowców zależnie od ustawieni domyślnego sposobu rozliczania ustawionego w parametrach: Dla kierowców można wtedy nie wskazywać żadnego kraju i w ostatnim kroku podać tylko liczbę dni w "dowolnym kraju". 1 Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO dziękuje Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 5 Lutego Udostępnij Napisano 5 Lutego w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Witam, czy jest możliwość zmienić ustawienia wyliczania składki zdrowotnej chodzi mi o ustawienie oddelegowania opodatkowane za granicą ponieważ nie nalicza wtedy zaliczki na podatek i z automatu nie ma też składki zdrowotnej a Zus niestety ma różne zdania jeżeli chodzi o przychód opodatkowany za granicą. Mam również ustawione inne składniki wynagrodzenia przy których mam zaznaczone-opodatkowanie za granicą dlatego musiało by się to jakoś sumować. Link to postu
Łukasz Gniazdowski 54 Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Powinno wystarczyć wyłączenie ograniczania składki zdrowotnej w składnikach opodatkowanych za granicą. 1 Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO 1 minutę temu, Łukasz Gniazdowski napisał: Powinno wystarczyć wyłączenie ograniczania składki zdrowotnej w składnikach opodatkowanych za granicą. Dziękuje zaraz sobie sprawdzę. Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Dzień dobry, proszę o wyjaśnienie skąd taką podstawę do chorobowego wzięło na wynagrodzeniu jest inna , zgadza mi się tylko podstawa z września ,października i listopada pozostałe nie Link to postu
Jacek Filipkiewicz 495 Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Proszę zawsze najpierw przeliczyć podstawę i zaglądnąć do analizatora w absencji. Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Dolicza dodatkowo wynagrodzenie urlopowe po mino iż ustawione jest że wchodzi w minimalne wynagrodzenie 4496 podstawa za pełny miesiąc +1637,86 premia+1065,27 urlop =7199,13 A na wynagrodzeniu ma 4046,40 podstawa +1637,86 premia+ 1065,27 urlop= 6749,53 i ta kwota idzie do RCA jeżeli wygeneruje Z-3 z programu to pojawią się kwota 7199,13 i dla zus to jest błędną kwota ponieważ jest nie zgodna z RCA. Link to postu
Jacek Filipkiewicz 495 Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Proszę pokazać więcej danych - nie obcinać dat, miesięcy - nic tych zrzutów nie można wywnioskować. Proszę też rozwinąć w całości analizator podstawy chorobowego i wyeksportować, i go pokazać. Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Analiza podstawy chorobowego.pdf Link to postu
Jacek Filipkiewicz 495 Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Pierwsze co się od razu rzuca w oczy to, że podstawa godzinowa wchodzi do podstawy zasiłku w kwocie nominalnej, a dodatkowo do zasiłku wchodzi wynagrodzenie urlopowe ze składników stałych - albo jedno, albo drugie.... Należałoby w wynagrodzeniu urlopowym ze składników stałych wyłączyć wchodzenie do podstawy zasiłku. Czy jeszcze coś jest nieprawidłowo? Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Dziękuję , zmieniłam oba składniki na wyliczone i teraz się zgadza. Link to postu
Jacek Filipkiewicz 495 Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Wydaje się, że to zły pomysł. W miesiącu innych absencji niż urlopowe będzie wtedy źle. Podstawa godzinowa powinna zostać tak jak jest, a wynagrodzenie urlopowe ze składników stały powinno po prostu nie wchodzić do podstawy chorobowego. Link to postu
Anna Malinka 9 Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca w Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO Ale jak wyrzucę urlop to mam za mało na razie zastawię tak zobaczymy co będzie się działo. Link to postu
Polecane posty