Skocz do zawartości

Oddelegowani - nowy moduł dla Gratyfikanta nexo i Gratyfikanta nexo PRO

Polecane posty

• 1 miesiąc temu...

Wybór czy podatek ma był płacony w Polsce czy nie jest - trzeba go włączyć w konfiguracji listy na ostatnim etapie kreatora (o ile to miała Pani na myśli pisząc o "wyborze opodatkowania"):

image.png

Z wynagrodzeniem nie będzie tak łatwo bo w oddelegowaniu może być wiele walut i kwot wynagrodzenia - zapiszę więc do realizacji na przyszłość.

Dzień dobry,

W konfiguracji widoku mam podatek ustawiony, miałam na myśli przy wprowadzaniu zbiorczym opcję oznaczenia podatku ponieważ z automatu jest zaznaczone opodatkowanie polskie a ja mam również w innym państwie opodatkowanie  Co do kwoty wynagrodzenia jak i diet wprowadzam ręcznie w PL ponieważ program po mimo ustawieniu kursu np. na ostatniego  i tak codziennie go zmienia co powodowało że jeżeli wprowadziłam zmianę na wynagrodzeniu  to ponowne przeliczenie jest już po nowym kursie.

Teraz, Anna Malinka napisał:

W konfiguracji widoku mam podatek ustawiony, miałam na myśli przy wprowadzaniu zbiorczym opcję oznaczenia podatku ponieważ z automatu jest zaznaczone opodatkowanie polskie a ja mam również w innym państwie opodatkowanie

Przecież moje obrazki pokazują właśnie kreator zbiorczego dodawania, a nie widok modułu.

1 minutę temu, Anna Malinka napisał:

Co do kwoty wynagrodzenia jak i diet wprowadzam ręcznie w PL ponieważ program po mimo ustawieniu kursu np. na ostatniego  i tak codziennie go zmienia co powodowało że jeżeli wprowadziłam zmianę na wynagrodzeniu  to ponowne przeliczenie jest już po nowym kursie.

Rozliczenie waluty powinno następować według kursu zależnego od dnia wypłaty więc to jest jak najbardziej prawidłowe działanie.

Tak jak napisałem - zapiszę sugestię o dodaniu kwoty wynagrodzenia do kreatora zbiorczego - być może będzie tam tylko jedna waluta to wtedy łatwiej i szybciej to zrealizujemy.

Rozliczenie waluty powinno następować według kursu zależnego od dnia wypłaty więc to jest jak najbardziej prawidłowe działanie.

Tak jak napisałem - zapiszę sugestię o dodaniu kwoty wynagrodzenia do kreatora zbiorczego - być może będzie tam tylko jedna waluta to wtedy łatwiej i szybciej to zrealizujemy.- Tak zgadza się ale można też stosować kurs na ostatniego ponieważ nikt  nie jest wstanie wyliczyć w jeden dzień wynagrodzeń dla ok 200 pracowników i od razu wykonać przelewy.  

• 1 miesiąc temu...

Kreator zbiorczego dodawania oddelegowań dodaje oddelegowania "standardowe" lub jak dla kierowców zależnie od ustawieni domyślnego sposobu rozliczania ustawionego w parametrach:

image.png

Dla kierowców można wtedy nie wskazywać żadnego kraju i w ostatnim kroku podać tylko liczbę dni w "dowolnym kraju".

• Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...

Witam, czy jest możliwość zmienić ustawienia wyliczania składki zdrowotnej chodzi mi o ustawienie oddelegowania  opodatkowane za granicą ponieważ nie nalicza wtedy zaliczki na podatek i z automatu nie ma też składki zdrowotnej  a Zus niestety ma różne zdania jeżeli chodzi o przychód opodatkowany za granicą. Mam  również ustawione inne składniki wynagrodzenia przy których  mam zaznaczone-opodatkowanie za granicą dlatego musiało by się to jakoś sumować. 

• 4 tygodnie później...

Dolicza dodatkowo wynagrodzenie urlopowe po mino iż ustawione jest że wchodzi w minimalne wynagrodzenie 4496  podstawa za pełny miesiąc +1637,86 premia+1065,27 urlop =7199,13

A na wynagrodzeniu ma 4046,40 podstawa +1637,86 premia+ 1065,27 urlop= 6749,53 i ta kwota idzie do RCA jeżeli wygeneruje Z-3 z programu to pojawią się kwota 7199,13 i dla zus to jest błędną kwota ponieważ jest nie zgodna z RCA. 

image.thumb.png.3f05c05ad0d71d4e9bdf36c03e0939e5.png

Pierwsze co się od razu rzuca w oczy to, że podstawa godzinowa wchodzi do podstawy zasiłku w kwocie nominalnej, a dodatkowo do zasiłku wchodzi wynagrodzenie urlopowe ze składników stałych - albo jedno, albo drugie....

Należałoby w wynagrodzeniu urlopowym ze składników stałych wyłączyć wchodzenie do podstawy zasiłku.

Czy jeszcze coś jest nieprawidłowo?

• Dodaj nową pozycję...