Paweł Nitendel 13 Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 w Integracja Inpost Czy działa już prawidłowo integracja z Inpostem? Nie wiem co mogę mieć źle ustawione... Cytuj Link to postu
Paweł Nitendel 13 Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 w Integracja Inpost Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 73 Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 w Integracja Inpost Nie mieliśmy zgłoszeń dzisiaj, proszę w powyższym oknie z konfiguracją kliknąć zapisz wraz z przytrzymanym ctrl na klawiaturze, pojawi się nowe okno do zatwierdzenia synchronizacji (screen), to nasz taki dodatkowy mechanizm. Cytuj Link to postu
Paweł Nitendel 13 Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 w Integracja Inpost Nadal nic. Cytuj Link to postu
Paweł Nitendel 13 Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 w Integracja Inpost Dopiero zaczynam z programem, może gdzieś w konfiguracji mam źle..... Cytuj Link to postu
Paweł Nitendel 13 Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 w Integracja Inpost Dziekuję, mam już. Trochę wprowadza w błąd możliwość wyboru usług Allegro Paczkomaty i Allegro Paczkomaty SMART. W jaki celu są wprowadzone obie opcje ? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 73 Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 w Integracja Inpost 4 minuty temu, Paweł Nitendel napisał: Dziekuję, mam już. Trochę wprowadza w błąd możliwość wyboru usług Allegro Paczkomaty i Allegro Paczkomaty SMART. W jaki celu są wprowadzone obie opcje ? Świetnie, dziękuje za informacje, a co do listy usług to zawsze udostępniamy w serwisach to co otrzymujemy od dostawcy API Cytuj Link to postu
Paweł Nitendel 13 Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 w Integracja Inpost 1 godzinę temu, Daniel Salamucha napisał: Świetnie, dziękuje za informacje, a co do listy usług to zawsze udostępniamy w serwisach to co otrzymujemy od dostawcy API Czy jest tutaj możliwość połączenia na Umowie Własnej, tak jak to było w Sello1 ? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 73 Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 w Integracja Inpost Godzinę temu, Paweł Nitendel napisał: Czy jest tutaj możliwość połączenia na Umowie Własnej, tak jak to było w Sello1 ? Tak, Sello NX to nie jest tylko i wyłącznie program do Allegro - to manager sprzedaży - można nim śmiało realizować wysyłki własne. Ostatnio wprowadziliśmy również integracje z DPD, na horyzoncie Poczta Polska. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 955 Napisano 5 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2024 w Integracja Inpost W dniu 29.12.2023 o 13:55, Paweł Nitendel napisał: Czy jest tutaj możliwość połączenia na Umowie Własnej, tak jak to było w Sello1 ? Nie tutaj, bo w tym miejscu ustawia się mapowanie dostawy z serwisu Allegro na edytowaną właśnie dostawę w Sello NX. Umowy własne są widoczne na zakładce PODSTAWOWE w polu Usługa Cytuj Link to postu
Paweł Nitendel 13 Napisano 5 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2024 w Integracja Inpost 53 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: Nie tutaj, bo w tym miejscu ustawia się mapowanie dostawy z serwisu Allegro na edytowaną właśnie dostawę w Sello NX. Umowy własne są widoczne na zakładce PODSTAWOWE w polu Usługa Nie nie, chodzi o przesyłki PP przez WZA, czy jest opcja połączenia wysyłek przez WZA Umowa własna. W Sello1 była opcja wyboru czy umowa Allegro czy umowa własna, w NX nie widzę takiej możliwości. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 955 Napisano 5 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2024 w Integracja Inpost No i te usługi na umowie Allegro i na umowie własnej pojawiają się powyżej w polu z usługami (w nawiasie jest nazwa usługi własnej, tutaj akurat TEST_INPOST), bo taki miałem pod ręką. Proszę się upewnić, że tej nazwy usługi własnej nie ma na liście usług i że na pewno ta usługa własna jest zdefiniowana na tym koncie Allegro. Sello1 pokazywało wszystkie usługi ze wszystkich kont, Sello NX pokazuje usługi tylko z konkretnego konta wybranego powyżej. 1 Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 061 Napisano 5 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2024 w Integracja Inpost 2 godziny temu, Bartosz Rosa napisał: Sello NX pokazuje usługi tylko z konkretnego konta wybranego powyżej. Bartku, nie występuje już w NX, że wszystkie umowy na wszystkich kontach muszą być jednakowo nazwane? Pomału uruchamiam nowe konta pod NX. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 955 Napisano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2024 w Integracja Inpost W SNX póki co oddzielnie konfiguruje się powiązania dla każdego konta, więc nie ma to znaczenia jak się nazywają - będą miały osobne powiązania ze sposobem wysyłki paczki. 1 Cytuj Link to postu
Rafał B. 13 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia w Integracja Inpost Próbuje skonfigurować na razie Sello NX pod zamówienia dodawane ręcznie z SU Nexo, a które tam wpadają wcześniej z Vendero. Niby dane integracyjne z Inpost są ok, bo najpierw pokazuje że połączenie z serwerem jest prawidłowe, ale przy próbie utworzenia paczki, pokazuje błąd Później już podświetla na czerwono: Ale jeśli wejdę w edycję i nic nie zmieniając ustawienia zapiszę, to ponownie pokazuje: Połączenie z serwisem prawidłowe. Wydaje mi się dziwny numer zamówienia, bo wygląda jak numer zamówień z Allegro. Czy to prawidłowy numer? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 73 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia w Integracja Inpost 1 minutę temu, Rafał B. napisał: Próbuje skonfigurować na razie Sello NX pod zamówienia dodawane ręcznie z SU Nexo, a które tam wpadają wcześniej z Vendero. Niby dane integracyjne z Inpost są ok, bo najpierw pokazuje że połączenie z serwerem jest prawidłowe, ale przy próbie utworzenia paczki, pokazuje błąd Później już podświetla na czerwono: Ale jeśli wejdę w edycję i nic nie zmieniając ustawienia zapiszę, to ponownie pokazuje: Połączenie z serwisem prawidłowe. Wydaje mi się dziwny numer zamówienia, bo wygląda jak numer zamówień z Allegro. Czy to prawidłowy numer? Pytanie jaki błąd, tam pod "więcej" co tam masz? Cytuj Link to postu
Rafał B. 13 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia w Integracja Inpost Myślałem, że na którymś zrzucie było, ale sorki, nie rozwinąłem: Cytuj Link to postu
Cezary Dobies 18 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia w Integracja Inpost Proszę wejść w konto integracji InPost i zapisać trzymając Ctrl. Pojawi się pytanie: Wcisnąć TAK i spróbować ponownie utworzyć paczkę. PS. warto się upewnić czy sposób dostawy jest poprawnie ustawiony. Cytuj Link to postu
Rafał B. 13 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia w Integracja Inpost 46 minut temu, Cezary Dobies napisał: Proszę wejść w konto integracji InPost i zapisać trzymając Ctrl. Pojawi się pytanie: Wcisnąć TAK i spróbować ponownie utworzyć paczkę. PS. warto się upewnić czy sposób dostawy jest poprawnie ustawiony. Teraz działa. Dziękuję! Cytuj Link to postu
Rafał B. 13 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia w Integracja Inpost W jaki sposób powiązać sposoby wysyłki Subiekta z SNX, bo tutaj mam puste pola wyboru dla tej integracji? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 955 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Integracja Inpost Tutaj działają dwa mechanizmy. Dostawa na pozycji ZK Dostawy mogą być umieszczone jako pozycja na ZK i wtedy pod uwagę brany jest zestaw słów kluczowych identyfikujących dostawę i można nimi zarządzać w koncie integracji -> Sello. Dostawa bezpośrednio w ZK Jeśli dostawa jest wpisana w ZK w dedykowanym polu to ma ona priorytet przed wyszukiwaniem dostawy na pozycji dokumentu ZK. W przypadku pobrań tutaj również używana jest identyfikacja na podstawie słowa kluczowego dla pobrań z konta integracji -> Sello, ponieważ w dokumencie ZK w Subiekcie nie ma bezpośredniej informacji o tym, czy dostawa jest pobraniowa czy nie. Nie wiem jak obecnie vendero podchodzi do tematu przekazywania sposobu dostawy ze sklepu do ZK, ale kojarzę, że kiedyś były te dane przekazywane w uwagach do ZK. Sello póki co nie ma jeszcze mechanizmu, który byłby w stanie z tego pola wyciągnąć informację o dostawie. Cytuj Link to postu
Rafał B. 13 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Integracja Inpost Tak, w uwagach do zamówienia przekazywana jest wybrana forma dostawy i wstępnie widzę, ze dobrze podpowiada, ale nie widzę możliwości zmapowania tych dostaw, tak, żeby nie trzeba było wybierać ręcznie. Nie wyskakuje okno powiązywania. W przypadku Paczkomatu to już jest dramat, bo nie ma nigdzie punktu odbioru. Nawet jeśli wybiorę już Paczkomat z listy. Adres i dane odbiorcy są takie jak dane nabywcy, a nie Paczkomatu. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 955 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Integracja Inpost Bo w tej chwili Sello nie wyszukuje w uwagach tych danych, ale mamy to na liście do zrobienia. Tam też powinien być numer wybranego paczkomatu, ale tutaj więcej podpowie zespół vendero. W ostatniej bodajże wersji Sello NX dodaliśmy przenoszenie uwag z ZK do EZ jako uwagi od kupującego - to powinno trochę pomóc w tym przypadku. Cytuj Link to postu
Rafał B. 13 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Integracja Inpost 28 minut temu, Bartosz Rosa napisał: Bo w tej chwili Sello nie wyszukuje w uwagach tych danych, ale mamy to na liście do zrobienia. Tam też powinien być numer wybranego paczkomatu, ale tutaj więcej podpowie zespół vendero. W ostatniej bodajże wersji Sello NX dodaliśmy przenoszenie uwag z ZK do EZ jako uwagi od kupującego - to powinno trochę pomóc w tym przypadku. W jaki sposób w tych sprawach z zespołem Vendero się kontaktować, bo Vendero nie ma swojego forum? Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 061 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Integracja Inpost 31 minut temu, Rafał B. napisał: W jaki sposób w tych sprawach z zespołem Vendero się kontaktować, bo Vendero nie ma swojego forum? Jak miałem vendero to przez KONTAKT, zawsze to sprawnie i konkretnie szło. Byli tam fachowcy, ale sam musiałbyś sprawdzić... https://vendero.pl/kontakt 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty