Rafał B. 19 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX W dniu 12.01.2025 o 17:58, Rafał Felkel napisał: To jest niezbędne do pracy na ekranach dotykowych i streamdecku. Rozumiem, że u Was już tak działacie na Sello NX. Czy możesz napisać jaki ekran dotykowy będzie najlepszy (wielkość i rozdzielczość) oraz jak skonfigurowałeś streamdeck'a? U nas dopiero będziemy wstawiać kompa na stanowisko pakowania. Planuje skanować nr. ZK z wydrukowanej kartki, żeby uniknąć wklepywania i później oznaczać jako spakowane i drukować etykietę. Jak u Was to wygląda? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX 21 godzin temu, Rafał Felkel napisał: Skróty klawiszowe pomogły - dziękuję, można w sumie pracować streamdeckiem z poziomu widoku głównego gdzie wyświetlają się zamówienia, można to użyć jako działanie przejściowe ale uważam, że świetnie będzie się sprawdzać. Ogólnie uważam, że je jest już bardzo ale to bardzo dobrze, także gratulacje dla całego zespołu. Pilnie brakuje. 1. Lista czy też zestawienie towarów które należy pobrać z magazynu. 2. Wygenerowanie potwierdzenia wydania paczek kurierowi. No i gitarka . Pozostałym funkcjom zwiększyłem priorytet. Co do samego streamdecka, czy korzystacie z takiego rozwiązania? Jeśli tak to mógłbyś opisać coś więcej jak z nim pracujecie? Jaki model itp? Cytuj Link to postu
Rafał F. 16 Napisano 14 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX 5 godzin temu, Rafał B. napisał: . Planuje skanować nr. ZK z wydrukowanej kartki, żeby uniknąć wklepywania i później oznaczać jako spakowane i drukować etykietę. Że co ? Dziś skompletowałem i przygotowałem wszystko, jutro wykonam pierwsze testy, później poprawki i kolejne testy, w czwartek lub piątek wrzuce filmik jak to u nas działa i opiszę co i jak jest u nas zrobione, zauważyłem, że przy odpowiedniej konfiguracji streamdecka monitor dotykowy jest zbędny, więc narazie może wstrzymaj się z zakupem monitora. Założę osobny wątek bo ten już sporo spuchł. Pozdrawiam 1 Cytuj Link to postu
Mirosław Antończyk 6 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX Witam,chętnie bym zobaczył jakiś filmik konfiguracji Sello NX oraz całego procesu wystawiania ofert i pakowania przesyłek.Może gdzieś jest,bo rok temu próbowałem to sam ogarnąć i się zniechęciłem. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 89 Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX W dniu 7.02.2025 o 18:22, Mirosław Antończyk napisał: Witam,chętnie bym zobaczył jakiś filmik konfiguracji Sello NX oraz całego procesu wystawiania ofert i pakowania przesyłek.Może gdzieś jest,bo rok temu próbowałem to sam ogarnąć i się zniechęciłem. Zapraszamy na nasz kanał YT -> InsERT nexo - YouTube oraz do e-pomocy -> e-Pomoc techniczna - Dla użytkowników - InsERT Cytuj Link to postu
Rafał F. 16 Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX W dniu 7.02.2025 o 18:22, Mirosław Antończyk napisał: Witam,chętnie bym zobaczył jakiś filmik konfiguracji Sello NX oraz całego procesu wystawiania ofert i pakowania przesyłek.Może gdzieś jest,bo rok temu próbowałem to sam ogarnąć i się zniechęciłem. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 89 Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX Podbijam jeszcze stawkę o nasz najnowszy Webinar Cytuj Link to postu
Mirosław Antończyk 6 Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX Dziękuję za informacje, ale mam kilka pytań w związku z przejściem z Sello 1 na Nx. 1.Czy da się z automatu powiązać już wystawione aukcje z Subiektem Gt czy tylko ręcznie jak było to pokazane w filmie powyżej?( obecnie mam kilka tysięcy ofert więc jest to raczej duży kłopot) 2.Czy muszę wykupić nową licencję na Sello Nx czy działa na starej z Sello 1 ponieważ mam ją jeszcze prawie rok ważną? 3.Czy Sello Nx współpracuje z kolektorami danych lub urządzeniami mobilnymi z systemem android w celu skanowania zawartości przesyłki? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX 17 godzin temu, Mirosław Antończyk napisał: 1.Czy da się z automatu powiązać już wystawione aukcje z Subiektem Gt czy tylko ręcznie jak było to pokazane w filmie powyżej?( obecnie mam kilka tysięcy ofert więc jest to raczej duży kłopot) Jest automatyczne powiązanie, które działa jeśli w sygnaturze ofert w Allegro jest wpisany symbol towaru z kartoteki Subiekta. W razie czego w Sello 1 można zmianami zbiorczymi zaktualizować oferty o ten symbol - następnie w Sello NX pobrać te oferty i podepną się one pod towary pobrane z Subiekta. W wersji 55 mechanizm ten będzie rozbudowany o możliwość dowolnej konfiguracji danych po jakich ma się taki towar podpinać, m.in. GTIN/EAN, SKU (Sygnatura), w dowolnych polach oferty itp. 17 godzin temu, Mirosław Antończyk napisał: 2.Czy muszę wykupić nową licencję na Sello Nx czy działa na starej z Sello 1 ponieważ mam ją jeszcze prawie rok ważną? Obecny model jest taki, że trzeba kupić licencję dla NX a starą licencję na Sello 1 można nam zgłosić do przeniesienia na Sello NX w postaci czasu jej trwania. Operacji tej jeszcze nie robimy, natomiast zapisujemy sobie takie zgłoszenia do późniejszego przedłużenia. Czyli dla podanych kont weryfikujemy ile dni pozostało dla Sello1, zapisujemy to sobie na przyszłość, wyłączamy licencję dla Sello 1. Gdy będziemy mieć gotowe narzędzia do podbijania licencji Sello NX te zaległe licencje odpowiednio zasilimy. 17 godzin temu, Mirosław Antończyk napisał: 3.Czy Sello Nx współpracuje z kolektorami danych lub urządzeniami mobilnymi z systemem android w celu skanowania zawartości przesyłki? Jeszcze nie ma takiej funkcji. Ale w planach mamy rozwój modułu pakowania i kolekcjonowania towarów z magazynu. Cytuj Link to postu
Mirosław Antończyk 6 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX 8 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: Jest automatyczne powiązanie, które działa jeśli w sygnaturze ofert w Allegro jest wpisany symbol towaru z kartoteki Subiekta. W razie czego w Sello 1 można zmianami zbiorczymi zaktualizować oferty o ten symbol - następnie w Sello NX pobrać te oferty i podepną się one pod towary pobrane z Subiekta. W wersji 55 mechanizm ten będzie rozbudowany o możliwość dowolnej konfiguracji danych po jakich ma się taki towar podpinać, m.in. GTIN/EAN, SKU (Sygnatura), w dowolnych polach oferty itp. Obecny model jest taki, że trzeba kupić licencję dla NX a starą licencję na Sello 1 można nam zgłosić do przeniesienia na Sello NX w postaci czasu jej trwania. Operacji tej jeszcze nie robimy, natomiast zapisujemy sobie takie zgłoszenia do późniejszego przedłużenia. Czyli dla podanych kont weryfikujemy ile dni pozostało dla Sello1, zapisujemy to sobie na przyszłość, wyłączamy licencję dla Sello 1. Gdy będziemy mieć gotowe narzędzia do podbijania licencji Sello NX te zaległe licencje odpowiednio zasilimy. Jeszcze nie ma takiej funkcji. Ale w planach mamy rozwój modułu pakowania i kolekcjonowania towarów z magazynu. Z tego co Pan pisze to zapowiada się dobrze,super by było żeby to migracja z Sello 1 do Sello NX odbyła się automatycznie ale to chyba mało prawdopodobne Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca w Pierwsze wrażenia po wdrożeniu SELLO NX Jeśli chodzi o samo powiązanie towarów z ofertami to jest to jak najbardziej wykonalne. Stworzenie pełnej konwersji danych jest dość trudne i ewentualnie to co by było konieczne do przeniesienia proszę opisać w poniższym wątku. Cytuj Link to postu
Polecane posty