Skocz do zawartości

Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów

Polecane posty

10 minut temu, Bartosz Rosa napisał:

Pierwszy post zaktualizowany.

Przydałoby się jednak bardziej szczegółowa informacja co w jakiej wersji będzie dodane wg Waszych planów dodane/obsłużone jako orientacja dla zainteresowanych tematem. Ja byłem święcie przekonany że w wersji 52 będzie automatyczne generowanie zmian dla cen, ale już wiem że byłem w błędzie jak dopytałem w innym poście.

To pozwoli ew. we własnym zakresie przygotować sobie pomocne rozwiązanie (zestawienie, czy jakaś apka), bo perspektywa np czekania na 2 wersje (jakieś pół roku), nie pozwala na bezczynność jak się już Sello NX używa serio i danej funkcji bardzo brakuje...

Może dodatkowa kolumna z przewidywaną wersją w której ta funcjonalność ma szansę być uwzgllędniona?

Oczywiście w poście jasny komentarz że to informacja wstępna, aby nikt 'nie podał do sądu' za niespełnione obietnice 😉

Edytowane przez Dariusz Bachurski
9 minut temu, Dariusz Bachurski napisał:

Przydałoby się jednak bardziej szczegółowa informacja co w jakiej wersji będzie dodane wg Waszych planów dodane/obsłużone jako orientacja dla zainteresowanych tematem.

Moim zdaniem to jest niemożliwe fizycznie do wykonania. Panowie z InsERTu wielokrotnie wspominali na forum, aby nie brać ich dat/przewidywań jako pewnie odpowiedzi, bo inna funkcja może zając więcej czasu/coś "krytycznego" wypadnie/temat wymaga dłuższego przemyślenia, itp. itd.

Już widzę, jak będzie kolumna "Prawdopodobna wersja", wpisana dla jakiejś funkcji na przykład wersja 53, funkcja nie wyjdzie finalnie w wersji 53 z jakiegokolwiek powodu i ludzie wyciągną pochodnie i widły na forum "nO bO pRzEcIeŻ bYłO w TaBelCe". 😱

10 minut temu, Dariusz Bachurski napisał:

Oczywiście w poście jasny komentarz że to informacja wstępna, aby nikt 'nie podał do sądu' za niespełnione obietnice 😉

Ludzie nie czytają takich rzeczy, naprawdę. Wiem z własnego doświadczenia.

Edytowane przez Błażej Szolak
Dopowiedzenie.
Cytat

Moim zdaniem to jest niemożliwe fizycznie do wykonania. Panowie z InsERTu wielokrotnie wspominali na forum, aby nie brać ich dat/przewidywań jako pewnie odpowiedzi, bo inna funkcja może zając więcej czasu/coś "krytycznego" wypadnie/temat wymaga dłuższego przemyślenia, itp. itd.

W Insercie są też fajne Panie, które też często mają dużo do powiedzenia 🙂 Ja wychodzę z założenia, że od nadmiaru informacji nikt nie umarł, a rozsądnym takie informacje pomogą w podjęciu dalszych działań. A ci co nie doczytali i tak znajdą sobie jakiś powód do narzekania...

• Haha 2
1 minutę temu, Dariusz Bachurski napisał:

W Insercie są też fajne Panie, które też często mają dużo do powiedzenia 🙂

Oczywiście, przecież bym tego nie zanegował. :D Nawiązywałem głównie do odpowiedzi Pana Bartosza i Pana Daniela nawiązujące do hierarchii wersji z innych wątków.

4 minuty temu, Dariusz Bachurski napisał:

Ja wychodzę z założenia, że od nadmiaru informacji nikt nie umarł, a rozsądnym takie informacje pomogą w podjęciu dalszych działań.

W pełni się zgadzam, ale patrząc jeszcze bardziej realnie na zachowania ludzi...

6 minut temu, Dariusz Bachurski napisał:

A ci co nie doczytali i tak znajdą sobie jakiś powód do narzekania...

...to niektórzy z nich mogą niestety pójść o krok dalej i stworzyć niepotrzebne problemy.

No, ale co my tam wiemy, niech zarząd wyższy zabierze tutaj głos. (👉゚ヮ゚)👉

36 minut temu, Dariusz Bachurski napisał:

Przydałoby się jednak bardziej szczegółowa informacja co w jakiej wersji będzie dodane wg Waszych planów dodane/obsłużone jako orientacja dla zainteresowanych tematem

Wiem, zgadzam się, zobaczę co się da zrobić :).

36 minut temu, Dariusz Bachurski napisał:

Ja byłem święcie przekonany że w wersji 52 będzie automatyczne generowanie zmian dla cen,

Ja również. Niestety przeciągnęły się prace nad tagami. Natomiast obecnie pracujemy nad zmianami w cenach w ofertach w związku z obsłużeniem serwisów zagranicznych w Allegrom i w sumie przy okazji w okolicy cen jest dużo zmian, które również planowane nie były.

41 minut temu, Dariusz Bachurski napisał:

To pozwoli ew. we własnym zakresie przygotować sobie pomocne rozwiązanie (zestawienie, czy jakaś apka), bo perspektywa np czekania na 2 wersje (jakieś pół roku), nie pozwala na bezczynność jak się już Sello NX używa serio i danej funkcji bardzo brakuje...

Zgadza się. Dzisiaj nawet zastanawiałem się nad jakimś rozwiązaniem forumowym ułatwiającym kontakt użytkowników z partnerami piszącymi rozwiązania sferyczne, zwłaszcza w takich momentach, gdzie wiemy, że coś pojawi się nieprędko i byliby chętni na takie tymczasowe rozwiązanie realizowane przez Partnera.

Pytanie, czy takie coś by było interesujące/przydatne dla użytkowników i partnerów?

57 minut temu, Błażej Szolak napisał:

Już widzę, jak będzie kolumna "Prawdopodobna wersja",

takiej kolumny raczej nie będzie, jeśli już to - w kolejnym odcinku :), czyli to co aktualnie wałkujemy na tapecie.

• Lubię to 2