Infobot nexo 203 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 55.0.0.8230. Fragment listy zmian: Automatyczna zmiana cen w serwisach internetowychDodano automat systemowy umożliwiający automatyczną zmianę cen w ofertach z serwisów internetowych, po wystąpieniu zmiany ceny w cenniku podłączonym do oferty. Dodano możliwość edycji cennika ofert dla ofert wysłanych do serwisu. Listy wysyłkoweDodano nowy moduł w postaci zakładki w zamówieniach wysyłkowych. Moduł pozwala lepiej zorganizować wysyłane zamówienia (paczki) oraz dostarcza funkcje związane z zamawianiem podjazdu kuriera. Cytuj Link to postu
Popularny post. Tomek Mazur 184 Napisano 1 Kwietnia Popularny post. Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów No mnie cały czas trzymają przy starym Sello dwie funkcjonalności: 1. Podpinanie wiadomości. 2. Import zamówień z SGT (lub integracja ze sklepem). Odnośnie punktu 2 to o tyle istotne, że mnóstwo sprzedawców ma swoje sklepy, powszechną metodą integracji było pobieranie zamówień do Subiekta, następnie do Sello i obróbka tychże w Sello. Więc żeby dla szerokiej grupy użytkowników było Sello NX rozwiązaniem to konieczny jest albo import zamówień z Subiekta albo integracja z większością popularnych sklepów (ich wcale nie ma tak dużo - mowa o takich co udział w rynku jest znaczący). Na kiedy realnie można liczyć na podpinanie wiadomości i integrację z Presta? PS. Import zamówień z Subiekta i tak by się przydał, zawsze zostaną jakieś sklepy niszowe, gdzie ktoś sobie je spiął z Subiektem, też w sytuacji kiedy wbudowana integracja w Sello nie zapewni specyficznych potrzeb a takowe ktoś rozwiązał sobie na własną rękę integracją z Sobiektem, etc. 3 Cytuj Link to postu
Popularny post. Rafał Stępień 71 Napisano 1 Kwietnia Popularny post. Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów (edytowane) 2 godziny temu, Tomek Mazur napisał: Na kiedy realnie można liczyć na podpinanie wiadomości i integrację z Presta? Aktualnie w naszym harmonogramie prac do v56 znajdują się zarówno podpinanie wiadomości, jak i import zamówień z SGT. Prace nad tymi funkcjami już trwają i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to można spodziewać się ich w wersji 56. Jeśli chodzi o integracje z Prestą to ciężko mi rzucać konkretne deklaracje, na pewno chcielibyśmy zrealizować w tym roku przynajmniej jedną integracje z platformą e-commerce. Edytowane 1 Kwietnia przez Rafał Stępień 4 Cytuj Link to postu
Anna Smolarska 26 Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów Ja tylko nieśmiało zaznaczę, że są tu też użytkownicy ShopGolda 😉 Ja wprawdzie mam integrację, więc mi się nie spieszy, ale podpinam się do tego, co inni napisali, czyli: W dniu 1.04.2025 o 09:49, Tomek Mazur napisał: No mnie cały czas trzymają przy starym Sello dwie funkcjonalności: 1. Podpinanie wiadomości. 2. Import zamówień z SGT (lub integracja ze sklepem). Czy wiadomo mniej więcej, kiedy będzie wersja v56 ? Żeby się przesiąść z Sello1 na NX to trzeba zaplanować jakiś urlop chyba 😁 Bezboleśnie to nie pójdzie. 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 3 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów Późny czerwiec :). Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 59 Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów Tutaj przydałoby się przynajmniej 2 nowe integracje ze sklepami na każdą kolejną wersję - oczywiście wariant podstawowy czyli import zamówień, bo w tempie 1 co jakiś czas to zbyt wielu użytkowników sello nx nie przekona. Ja z niecierpliwością poczekam na zaciąganie ZK z GT spodziewane w v56 🙂 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 3 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów 19 minut temu, Dariusz Bachurski napisał: Tutaj przydałoby się przynajmniej 2 nowe integracje ze sklepami na każdą kolejną wersję - oczywiście wariant podstawowy czyli import zamówień, bo w tempie 1 co jakiś czas to zbyt wielu użytkowników sello nx nie przekona Bierzemy rozpęd . Ale jeszcze póki co dociągamy braki. 19 minut temu, Dariusz Bachurski napisał: Ja z niecierpliwością poczekam na zaciąganie ZK z GT spodziewane w v56 🙂 Robi się . "Jutro" podrzucę temat z cyklu #konsultacje_SelloNX w sprawie importowania ZK. 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 4 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów Temat wrzucony. Prośba aby zajrzeć do tematu z konsultacjami na temat działania funkcji importowania ZK z Subiekta GT i dodaniu swoich uwag Cytuj Link to postu
Wyróżniony komentarz Bartosz Rosa 2 048 Napisano 24 Kwietnia Autor Wyróżniony komentarz Udostępnij Napisano 24 Kwietnia w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów Zaktualizowano pierwszy post z informacjami o wersji 55, oraz dodatkowo z tematami, którymi zajmujemy się obecnie. 2 Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 59 Napisano 24 Kwietnia Udostępnij Napisano 24 Kwietnia w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów Cytat Zaktualizowano pierwszy post z informacjami o wersji 55, oraz dodatkowo z tematami, którymi zajmujemy się obecnie. A jakie integracje np. ze sklepami i ew. inne są w opracowaniu w najbliższych wersjach? Cytuj Link to postu
Popularny post. Daniel Salamucha 100 Napisano 24 Kwietnia Popularny post. Udostępnij Napisano 24 Kwietnia w Sello NX vs Sello 1 - porównanie aktualnych możliwości programów 51 minut temu, Dariusz Bachurski napisał: A jakie integracje np. ze sklepami i ew. inne są w opracowaniu w najbliższych wersjach? Na tę chwilę Oferty w Erli/Empik oraz GLS z kurierów. Mogą wpadać też niezapowiedziane integracje "marketplejsów" opartych na MIRAKL'u, bo dość łatwo się je wdraża. Niemniej jednak naszym "dużym" celem w tym roku będzie zrealizowanie połączenia z Prestą/Woo, a najlepiej mieć je oba 😉 3 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty
Dodane przez Bartosz Rosa,
2 reakcje
Pokaż post