Dariusz Bachurski 63 Napisano 7 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Nie dokopałem się takich możliwości więc proponuje: Jeżeli wystawiam nową ofertę internetową, jako powielenie istniejącej, ale dla innego podobnego asortymentu np. inny model baterii do laptopa (inne model laptopa), to przydałyby się jakieś ustawienia pozwalające na wskazanie pól które maja być zerowane np. pole sygnatury, powiązanie z asortymentem z Allegro, itp. Druga sprawa jak wybieram asortyment z programu sprzedaży w oknie oferty internetowej, to powinno z automatu wstawiać dostępną ilość i wskazany poziom cenowy dla danego konta integracji np. Allegro. 1 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 220 Napisano 11 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Sugestie zapisane. 1 Cytuj Link to postu
Infobot nexo 261 Napisano 22 Października 2024 Udostępnij Napisano 22 Października 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 52.0.0.7783. Fragment listy zmian: W oknie konta integracji serwisu sprzedaży dodano możliwość zdefiniowania domyślnych magazynów, z których mają być pobierane stany dla ofert internetowych. Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 63 Napisano 22 Października 2024 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie @Bartosz Rosa Widzę owszem możliwość wskazania magazynów jakie mają być brane pod uwagę, ale niestety suma z wybranych magazynów się nie podstawia. Zostaje domyślne 1 dla nowej oferty lub ilość z powielanej oferty. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 220 Napisano 25 Października 2024 Udostępnij Napisano 25 Października 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie W dniu 22.10.2024 o 22:41, Dariusz Bachurski napisał: ale niestety suma z wybranych magazynów się nie podstawia. Zostaje domyślne 1 dla nowej oferty lub ilość z powielanej oferty. W jakim scenariuszu tak się dzieje? Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 63 Napisano 25 Października 2024 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Scenariusz czyli?? Generalnie mam połączone GT z sello NX i mimo że są widoczne stany z GT to dla nowej oferty podstawia się 1 (jak symbolem odszukam asortyment w formularzu oferty), albo pozostanie ilość jak powielam ofertę i tak samo odszukam symbolem w formularzu asortyment (wklejenie symbolu w polu asortyment nexo i zatwierdzenie wskazanego asortymentu). Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 220 Napisano 29 Października 2024 Udostępnij Napisano 29 Października 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie W dniu 25.10.2024 o 15:07, Dariusz Bachurski napisał: Scenariusz czyli?? Kroki potrzebne do powtórzenia problemu. W dniu 25.10.2024 o 15:07, Dariusz Bachurski napisał: i mimo że są widoczne stany z GT to dla nowej oferty podstawia się 1 A w takiej nowej ofercie jest wybrany jakiś magazyn (w jej oknie edycji)? Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 63 Napisano 29 Października 2024 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie (edytowane) Powielam sobie ofertę jakąś aktywną, po pojawieniu się okienka z ofertą w polu asortyment nexo wklejam symbol asortymentu z GT, i podpowiada się ten właściwy towar i pojawia się okienko importu towaru a po jego zatwierdzeniu widać że cena się zaimportowała, ale stan już nie (asortyment ma stan 10szt na magazynie DOS i 0 szt na magazynie MAG. Przy okazji potrzebne jest małe dopieszczenie rozmiaru okna Ustawienia importu towaru ze względu na użycie TAGów które zajmują nieco więcej miejsca na wysokość, przez co ostatnie pole w oknie jest ucięte... Edytowane 29 Października 2024 przez Dariusz Bachurski Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 132 Napisano 31 Października 2024 Udostępnij Napisano 31 Października 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Scenariusz, który podałeś działa w momencie włączenia synchronizacji stanów (Parametry ofert internetowych -> Generuj zmiany w ofertach internetowych po zmianie w powiązanym towarze) i ustawieniu cechy w ofercie. Co prawda w samym oknie konfigurowania takiej oferty będzie wyświetlał się stan (ilość) z powielanej oferty, ale po zapisaniu, stan asortymentu zostanie zsynchronizowany i w ofertach przygotowanych będzie już poprawny. Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 63 Napisano 31 Października 2024 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Mam świadomość, że stan się pewnie później zsynchronizuje, jeśli jest automatyzacja (nie wiem jak szybko - nie sprawdzałem), ale dla spokoju 'duszy i ciała' wolałbym, aby oferta od razu była prezentowana w docelowej formie (z właściwą ilością). Ja jestem techniczny i wiem że automat to sprostuje, ale przeciętny użytkownik wiedząc, że ma do wystawienia 5szt, a podpowiada mu się ilość z powielonej oferty 10 czy 100szt traktuje to jako błąd i natychmiast się zajmuje sprawdzaniem ile to właściwie ma wystawić, zamiast mieć pewność, że program mu podpowie właściwą ilość... Automatyczna synchronizacja jest istotna później jak np. sprzeda stacjonarnie jakieś sztuki i chciałby aby odpowiednio zostały zmniejszone stany w ofercie. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 132 Napisano 31 Października 2024 Udostępnij Napisano 31 Października 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Pełna zgoda, też mamy tego świadomość, mamy przygotowany już mechanizm, który rozwiąże ten problem w najbliższej pełnej wersji. W oknie ustawienia importu towaru będzie kontrolka, która będzie odpowiadała za import stanów ze wszystkich magazynów do okna konfigurowania oferty. 1 Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 63 Napisano 4 Listopada 2024 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie W dniu 31.10.2024 o 10:48, Rafał Stępień napisał: Scenariusz, który podałeś działa w momencie włączenia synchronizacji stanów (Parametry ofert internetowych -> Generuj zmiany w ofertach internetowych po zmianie w powiązanym towarze) i ustawieniu cechy w ofercie. Co prawda w samym oknie konfigurowania takiej oferty będzie wyświetlał się stan (ilość) z powielanej oferty, ale po zapisaniu, stan asortymentu zostanie zsynchronizowany i w ofertach przygotowanych będzie już poprawny. @Rafał Stępień Sprawdziłem - powieliłem ofertę i do oferty przeszły stany z oferty która była źródłowa. Na żadnym etapie łącznie z wystawieniem oferty, stany nie zostały zsynchronizowane. Na allegro pojawił się stan ze źródłowej oferty. Nie wiem ile oferta wisiała (bo to był dodatkowo nowy produkt który tryby allegro musiały przetworzyć), ale skończyło się ręcznym naniesieniem zmiany stany (edycja oferty w Sello NX i wysłaniem zmiany do serwisu. I wtedy dopiero oferta uzyskała właściwą ilość... Proszę o weryfikację. Jeśli będą potrzebne dodatkowe kroki, to pomogę. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 132 Napisano 4 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Faktycznie, jest różne zachowanie w przypadku kolejności wykonania akcji. Powiel -> ustaw cechę -> podepnij asortyment (OK, ilość zostanie poprawiona zgodnie ze stanem) Powiel -> podepnij asortyment -> ustaw cechę (NOK, ilość zostanie z oferty źródłowej) Potwierdź jeśli możesz, a ja zgłoszę i zaadresuję błąd. Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 63 Napisano 4 Listopada 2024 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Ja generalnie powielam już ofertę z podpiętymi cechami odpowiadającymi za zmianę stanu i wtedy jest jak opisałem wcześniej. Chyba że cechy się nie dziedziczą przy powielaniu, tego nie sprawdzałem, ale jak będę miał coś do powielenia to sprawdzę... Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 132 Napisano 5 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Nie reprodukuję takiego zachowania na ofertach w których jest już cecha podczas powielania. W każdym razie, problem zostanie rozwiązany w przypadku dodania funkcji w oknie ustawień importu towaru, o której wspominałem. Cytuj Link to postu
Infobot nexo 261 Napisano 17 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2024 w Powielanie / tworzenie oferty internetowej - sugestie Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 53.0.0. Fragment listy zmian: Poprawiono rozmiar pól (tagowych) w oknie importu towaru do oferty. Cytuj Link to postu
Polecane posty