Tomasz Giefert 8 Napisano 12 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2024 w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Witam, pytanie czy planujecie integracje z takimi serwisami jak eMag, Modivo, empik? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 106 Napisano 13 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2024 w Integracje Sello NX - Inne Marketplace 15 godzin temu, Tomasz Giefert napisał: Witam, pytanie czy planujecie integracje z takimi serwisami jak eMag, Modivo, empik? Czołem, z powyższych do Empiku najbliżej, ale to raczej za kilka wersji. Najbliższe nasze plany integracyjne to Erli + plugin do samodzielnego zrealizowania integracji z marketplacem. Aktualnie musimy jeszcze zrealizować kilka dużych/mniej dużych funkcji z Sello 1, tak aby później już skupić się na nowych integracjach. Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 8 Napisano 13 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2024 w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Rozumiem, dziękuję i w kontakcie. Czekam na Aktualizacje Cytuj Link to postu
Infobot nexo 203 Napisano 17 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2024 w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 53.0.0. Fragment listy zmian: Nowa integracja ERLIDodaliśmy nową integrację z serwisem ERLI.pl. Możliwe jest pobieranie zamówień oraz ofert internetowych z tego serwisu. Integracja do włączenia wymaga akceptacji regulaminu Laboratorium, ze względu na możliwe dalsze zmiany w działaniu tej integracji. Cytuj Link to postu
Infobot nexo 203 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 55.0.0.8230. Fragment listy zmian: Nowa integracja z EmpikDodaliśmy możliwość pobierania zamówień oraz podstawowych danych ofert internetowych dla serwisu Empik. Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 8 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Pytanie czy jest możliwość aktualizacji stanów magazynowych, zamykania i wznawiania ofety? 1 Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 106 Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Integracje Sello NX - Inne Marketplace 20 godzin temu, Tomasz Giefert napisał: Pytanie czy jest możliwość aktualizacji stanów magazynowych, zamykania i wznawiania ofety? W Empiku? w aktualnej wersji możliwe jest pobieranie zamówień oraz pobieranie ofert, inne operacje ofertowe nie będą działać na ten moment. 1 Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 8 Napisano 1 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Przybliżony czas na wdrożenie takich funkcjonalności? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 106 Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Integracje Sello NX - Inne Marketplace 3 minuty temu, Tomasz Giefert napisał: Przybliżony czas na wdrożenie takich funkcjonalności? Jak nie będzie przeszkód to w kolejnej wersji więc plus minus koniec czerwca, infobot da znać. Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 8 Napisano 1 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Integracje Sello NX - Inne Marketplace SUper, dzięki Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 8 Napisano 22 Maja Autor Udostępnij Napisano 22 Maja w Integracje Sello NX - Inne Marketplace https://www.empik.com/empikplace/integracje/sello czy aktualizacja stanów, cen oraz wznawiania i zamykanie ofert jest już dostępne? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 106 Napisano 22 Maja Udostępnij Napisano 22 Maja w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Godzinę temu, Tomasz Giefert napisał: https://www.empik.com/empikplace/integracje/sello czy aktualizacja stanów, cen oraz wznawiania i zamykanie ofert jest już dostępne? Pod koniec czerwca z kolejną wersją, na razie same zamówienia mamy 1 Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 8 Napisano 22 Maja Autor Udostępnij Napisano 22 Maja w Integracje Sello NX - Inne Marketplace ok, dziękuję i czekam z niecierpliwością 1 Cytuj Link to postu
Tomek Mazur 186 Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja w Integracje Sello NX - Inne Marketplace W dniu 1.04.2025 o 14:31, Daniel Salamucha napisał: W Empiku? w aktualnej wersji możliwe jest pobieranie zamówień oraz pobieranie ofert, inne operacje ofertowe nie będą działać na ten moment. Właśnie miałem brać się za instalację i testy nowego Sello pod Empik i Erli - i dobrze, że zajrzałem do wątku 😮 Aktualna integracja daje mi większy zakres i bez sensu wdrażać coś co tylko utrudni pracę. Kurcze myślałem, że jak piszecie, że jest jakaś integracja to synchronizacja stanów magazynowych to takie przedszkole, pierwsza z funkcjonalności i coś oczywistego. Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 8 Napisano 27 Maja Autor Udostępnij Napisano 27 Maja w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Super jak już będzie dostępna 1 Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 106 Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja w Integracje Sello NX - Inne Marketplace 2 minuty temu, Tomek Mazur napisał: Właśnie miałem brać się za instalację i testy nowego Sello pod Empik i Erli - i dobrze, że zajrzałem do wątku 😮 Aktualna integracja daje mi większy zakres i bez sensu wdrażać coś co tylko utrudni pracę. Kurcze myślałem, że jak piszecie, że jest jakaś integracja to synchronizacja stanów magazynowych to takie przedszkole, pierwsza z funkcjonalności i coś oczywistego. Każda nowa integracja na nowym "silniku" to dla nas praca do wykonania w nowym obszarze, stąd dzielimy ją na pewne "klocki" i tak pobieranie zamówień wysyłkowych będzie dla nas zawsze numerem 1 do zrealizowania. Większości użytkowników to zaspokaja ich potrzeby, ale wiadomo - docelowo idziemy po wszystko, co może być sensownie skonsumowane przez API. No i też moce przerobowe robią swoje, aktualnie nie kodujemy tylko nowych integracji ale też wiele nowych rzeczy dookoła SNX i NEXO, nie będę nawet wspominał o re-designie aktualnych funkcji, bo takie też znajdą się w kolejnej wersji 56 Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 8 Napisano 27 Maja Autor Udostępnij Napisano 27 Maja w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Rozumiem i trzymam kciuki. Aby było to dobrze zrobione potrzebny jest czas więc wszystko jasne. 1 Cytuj Link to postu
Tomek Mazur 186 Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Myślę, że założenia nieco jednak złe. Bo to tak trochę jakbyście nam oferowali np. samochód bez jednego koła albo bez baku - nigdzie nim i tak nie pojadę i mogę kupić dopiero jak "jeżdżącą" wersję zorganizujecie. Przypuszczam, że 90-95% użytkowników Sello ma w sklepach przynajmniej po kilkaset produktów, jak sobie wyobrażacie zapanowanie nad stanem magazynowym bez synchronizacji stanu? To aktualne "must have". Już przy nie wiem - 50 produktach integracja dla mnie odpada jeśli nie oferuje kontroli nad stanem magazynowym. I w zasadzie najprostszy wariant już byłby ok, i tak trzeba zmapować produkty do pobierania zamówień więc funkcjonalność "wyślij stany magazynowe nie jest chyba jakimś ogromnym rozszerzeniem. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 064 Napisano 27 Maja Udostępnij Napisano 27 Maja w Integracje Sello NX - Inne Marketplace 23 minuty temu, Tomek Mazur napisał: Myślę, że założenia nieco jednak złe. Bo to tak trochę jakbyście nam oferowali np. samochód bez jednego koła albo bez baku - nigdzie nim i tak nie pojadę i mogę kupić dopiero jak "jeżdżącą" wersję zorganizujecie. Stworzenie pobierania zamówień zajmuje nam około 10-20x mniej czasu niż obsługa ofert, stąd też możemy to szybciej dostarczyć z jednym kołem, na którym można już próbować jeździć. Oczywiście, jeśli ktoś nie wszedł jeszcze na dany market to nie ułatwimy na tę chwilę wystawienia tam ofert. Ale też samo ogarnięcie tematów pluginowości, które przeszło chyba z 5 dużych zmian w założeniach, z różnych powodów, na razie mamy dopieczone w pluginach kurierskich, powoli też i w pluginach sprzedaży internetowej ale dla pobierania zamówień. Dla obsługi ofert jeszcze się pieką i przechodzą zmiany. 28 minut temu, Tomek Mazur napisał: Przypuszczam, że 90-95% użytkowników Sello ma w sklepach przynajmniej po kilkaset produktów, jak sobie wyobrażacie zapanowanie nad stanem magazynowym bez synchronizacji stanu? To aktualne "must have". Zgadza się i dlatego w najbliższej wersji v56 będzie aktualizacja stanów w tych serwisach. 1 Cytuj Link to postu
Tomek Mazur 186 Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Przy okazji funkcjonalności - będzie działać lub działa generowanie paczek z Empik - dostawa do salonów? To aktualnie działa na zasadzie odrębnej umowy DPD z Empik. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 75 Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca w Integracje Sello NX - Inne Marketplace W dniu 2.06.2025 o 10:57, Tomek Mazur napisał: Przy okazji funkcjonalności - będzie działać lub działa generowanie paczek z Empik - dostawa do salonów? To aktualnie działa na zasadzie odrębnej umowy DPD z Empik. [pomyliłem wczoraj wątki, ta odpowiedź miała trafić tutaj] Wydaję mi się, że powinno to działać, ale w sposobie dostawy paczki (dedykowanym dla dostawy do salonu empik) należy podmienić tag numeru referencyjnego, wtedy na etykiecie będzie wstawiać się oryginalny numer zamówienia z empiku. [ZamowienieWysylkowe.IdZamowieniaZSerwisu] Cytuj Link to postu
Tomek Mazur 186 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Trochę mnie martwi taki zwrot jak "powinno to działać" - jest szansa na potwierdzenie? Działa czy nie? Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 75 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca w Integracje Sello NX - Inne Marketplace Czekamy na odpowiedź z DPD, na środowisku testowym etykieta się drukuje, ale mamy jeszcze pewne wątpliwości. Wrócę z informacją jak będę wiedział więcej. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 064 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca w Integracje Sello NX - Inne Marketplace 58 minut temu, Tomek Mazur napisał: Trochę mnie martwi taki zwrot jak "powinno to działać" - jest szansa na potwierdzenie? Działa czy nie? Niestety nie wszystkie serwisy są tak łaskawe jak Allegro, które daje serwis testowy umożliwiający sprawdzenie praktycznie wszystkich scenariuszy samodzielnie. Więc tutaj skazani jesteśmy na przerzucanie się pocztą, oczekiwanie, prośby o weryfikację, wystawienie jakiegoś specjalnego przypadku na konto "testowe" itp. 1 Cytuj Link to postu
Popularny post. Rafał Stępień 75 Napisano 5 Czerwca Popularny post. Udostępnij Napisano 5 Czerwca w Integracje Sello NX - Inne Marketplace 21 godzin temu, Tomek Mazur napisał: Trochę mnie martwi taki zwrot jak "powinno to działać" - jest szansa na potwierdzenie? Działa czy nie? Wracam z potwierdzeniem , poniżej instrukcja konfiguracji: Dodaj nowe konto integracji DPD w Sello NX. W przypadku dostawy do salonów Empik należy dodać nowe konto integracji DPD do Sello NX. Po podpisaniu z DPD aneksu do aktualnej umowy, w celu udziału w programie „Dostawy do Salonów”, użytkownik otrzyma osobne dane do logowania oraz unikalny Numkat (numer klienta - masterFid). Utwórz sposób dostawy paczki powiązany z nowym kontem. Po dodaniu konta integracji należy stworzyć powiązany z nim sposób dostawy paczki. W razie potrzeby, po zaznaczeniu odpowiedniego checkboxa, można dowolnie zmienić jego nazwę, aby ułatwić identyfikację sposobu dostawy. Ważne, aby podmienić tag numeru referencyjnego - wtedy na etykiecie będzie się pojawiał oryginalny numer zamówienia z Empiku. [ZamowienieWysylkowe.IdZamowieniaZSerwisu] Powiązanie sposobu dostawy paczki z dostawą z Empiku. Przejdź do zakładki POWIĄZANIA, proszę wybrać integracje Empik i nazwę dostawy zwracaną z serwisu. 3 Cytuj Link to postu
Polecane posty