Rafał Fajczyk 3 Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca w Pobierz nowe zamówienia (edytowane) Korzystając z opcji "Pobierz nowe zamówienia" nie zostają pobrane nowo utworzone zamówienia w serwisie allegro. Korzystając z opcji "Pobierz ponownie" zamówienia pobierają się. Jak mogę rozwiązać problem? Dodatkowo mam pytanie o masę produktów. W pobranych zamówieniach masa produktu wskazuje 0,000 kg. Dopiero po kliknięciu prawym przyciskiem myszy i wybraniu "Przelicz masę asortymentu" wskakuje masa z asortymentu. Czy jest możliwość automatycznego przeliczenia masy bądź stworzenia przycisku/skróty który automatycznie przeliczałby pozycje? I jeszcze trzecie pytanie - czy istnieje możliwość wyłączenia automatycznego wypełniania pola Nabywca w przypadku wystawiania paragonów? Edytowane 26 Czerwca przez Rafał Fajczyk Cytuj Link to postu
Rafał Fajczyk 3 Napisano 26 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca w Pobierz nowe zamówienia (edytowane) Teraz zaczytało świeższe zamówienie, a tego konkretnego nie. Udało mi się dotrzeć do logów w przypadku pobierania nowych zamówień: Zapisywanie zamówienia wysyłkowego 'xxx' z konta 'xxx' integracji 'Allegro': Brak uprawnień: Przyznawanie możliwości negocjacji przez klienta. I korzysta z jednego z użytkowników programu, który nie jest zalogowany do Sello NX ani nie jest w żaden sposób przypisany do klienta, integracji itd. Proszę o pomoc jak rozwiązać sytuację. dopisano: Problem występuje, gdy w Nexo Pro włącze multiprogram i wtedy jakby wybiera złego użytkownika dla Sello NX - gdy rozłączyłem multiprogram i zaczytałem na zalogowanym koncie w Sello problemu nie ma. Czy jest jakaś opcja powiązać konta w "multiprogramie"? Edytowane 26 Czerwca przez Rafał Fajczyk Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca w Pobierz nowe zamówienia 16 godzin temu, Rafał Fajczyk napisał: Korzystając z opcji "Pobierz nowe zamówienia" nie zostają pobrane nowo utworzone zamówienia w serwisie allegro. Korzystając z opcji "Pobierz ponownie" zamówienia pobierają się. Jak mogę rozwiązać problem? Potrzebujemy więcej informacji aby się temu przyjrzeć. Między innymi trzeba by było włączyć logowanie komunikacji z Allegro i wykonać obie te czynności ze wskazaniem których zamówień brakuje za pierwszym pobraniem. 16 godzin temu, Rafał Fajczyk napisał: W pobranych zamówieniach masa produktu wskazuje 0,000 kg. Dopiero po kliknięciu prawym przyciskiem myszy i wybraniu "Przelicz masę asortymentu" wskakuje masa z asortymentu. Czy jest możliwość automatycznego przeliczenia masy bądź stworzenia przycisku/skróty który automatycznie przeliczałby pozycje? Mamy podobny problem znaleziony, będzie analizowany w najbliższym czasie. Czy w tym przypadku w zamówieniu znajduje się towar zmapowany (powiązany z kartoteką)? 16 godzin temu, Rafał Fajczyk napisał: czy istnieje możliwość wyłączenia automatycznego wypełniania pola Nabywca w przypadku wystawiania paragonów? A można prosić o dodatkowe wyjaśnienia? Pole nabywca jest wymagane aby zapisać paragon imienny. Można przestawić typ dokumentu na zwykły paragon, wtedy nabywcy na nim nie ma. 15 godzin temu, Rafał Fajczyk napisał: Zapisywanie zamówienia wysyłkowego 'xxx' z konta 'xxx' integracji 'Allegro': Brak uprawnień: Przyznawanie możliwości negocjacji przez klienta. I korzysta z jednego z użytkowników programu, który nie jest zalogowany do Sello NX ani nie jest w żaden sposób przypisany do klienta, integracji itd. Proszę o pomoc jak rozwiązać sytuację. dopisano: Problem występuje, gdy w Nexo Pro włącze multiprogram i wtedy jakby wybiera złego użytkownika dla Sello NX - gdy rozłączyłem multiprogram i zaczytałem na zalogowanym koncie w Sello problemu nie ma. Czy jest jakaś opcja powiązać konta w "multiprogramie"? Proszę o dokładniejszy opis problemu. Jacy użytkownicy są dodani, jakie mają uprawnienia, tak, żebyśmy mogli spróbować powtórzyć tę sytuację. Cytuj Link to postu
Rafał Fajczyk 3 Napisano 27 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca w Pobierz nowe zamówienia 2 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: Potrzebujemy więcej informacji aby się temu przyjrzeć. Między innymi trzeba by było włączyć logowanie komunikacji z Allegro i wykonać obie te czynności ze wskazaniem których zamówień brakuje za pierwszym pobraniem. Proszę o instrukcję jak to zrobić. 2 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: Mamy podobny problem znaleziony, będzie analizowany w najbliższym czasie. Czy w tym przypadku w zamówieniu znajduje się towar zmapowany (powiązany z kartoteką)? Tak, wszystkie towary są powiązane z asortymentami w Nexo. 5 minut temu, Bartosz Rosa napisał: A można prosić o dodatkowe wyjaśnienia? Pole nabywca jest wymagane aby zapisać paragon imienny. Można przestawić typ dokumentu na zwykły paragon, wtedy nabywcy na nim nie ma. Mam ustawiony zwykły Paragon (Pa), a pole Nabywca się wypełnia. 6 minut temu, Bartosz Rosa napisał: Proszę o dokładniejszy opis problemu. Jacy użytkownicy są dodani, jakie mają uprawnienia, tak, żebyśmy mogli spróbować powtórzyć tę sytuację. W Nexo Pro mam 4 użytkowników programy - 3 sprzedawców i administratora. Zauważyłem, że Sello NX przy pobieraniu zamówień wyrzuca błąd w logu z jakby ostatnim zalogowanym użytkownikiem, a nie tym, który jest zalogowany w Nexo jako "multiprogram". 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca w Pobierz nowe zamówienia 20 minut temu, Rafał Fajczyk napisał: Proszę o instrukcję jak to zrobić. Sello NX - logowanie Allegro.zip Spoiler Instrukcja włączenia logowania w Sello NX Proszę za pomocą odpowiedniego pliku reg z załącznika uruchomić logowanie komunikacji (trzeba rozpakować plik, uruchomić plik reg oraz potwierdzić dodanie informacji do rejestru Windows). Zrestartować Sello NX i spróbować wykonać czynność powodującą problem. W folderze c:\Users\<użytkownik windows>\AppData\Local\Insert\Logs\Sello\ stworzony zostanie plik Sello-[data].json. Proszę podesłać go na sello@insert.com.pl z linkiem do wątku z forum lub jako odpowiedź do maila. Po wszystkim proszę wyłączyć logowanie odpowiednim plikiem 20 minut temu, Rafał Fajczyk napisał: Mam ustawiony zwykły Paragon (Pa), a pole Nabywca się wypełnia. W takim razie zweryfikujemy problem i do poprawy. 21 minut temu, Rafał Fajczyk napisał: W Nexo Pro mam 4 użytkowników programy - 3 sprzedawców i administratora. Zauważyłem, że Sello NX przy pobieraniu zamówień wyrzuca błąd w logu z jakby ostatnim zalogowanym użytkownikiem, a nie tym, który jest zalogowany w Nexo jako "multiprogram". Spróbujemy powtórzyć problem. Cytuj Link to postu
Rafał Fajczyk 3 Napisano 27 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca w Pobierz nowe zamówienia Przy okazji jeszcze pytanie - bo pewnie coś źle ustawiłem - przy próbie seryjnego wystawienia paragonów dostaje taki błąd: Gdzie mogę szukać rozwiązania? Cytuj Link to postu
Błażej Szolak 92 Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca w Pobierz nowe zamówienia 36 minut temu, Rafał Fajczyk napisał: Zauważyłem, że Sello NX przy pobieraniu zamówień wyrzuca błąd w logu z jakby ostatnim zalogowanym użytkownikiem, a nie tym, który jest zalogowany w Nexo jako "multiprogram". Czyli w sumie bardzo podobny problem do mojego: ostatni zalogowany użytkownik jest brany pod uwagę przez automatyzację Sello NX nawet jak nie mają jego w multiprogramie. I potem też wyskakują różne błędy w dzienniku, bo nie wszyscy mają uprawnienia sprzedażowe u nas. 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca w Pobierz nowe zamówienia W dniu 27.06.2024 o 09:10, Rafał Fajczyk napisał: Przy okazji jeszcze pytanie - bo pewnie coś źle ustawiłem - przy próbie seryjnego wystawienia paragonów dostaje taki błąd: Gdzie mogę szukać rozwiązania? Jaka płatność jest wybrana w Sello na zamówieniu wysyłkowym? Prośba o podesłanie zrzutu ekranu jej konfiguracji. Cytuj Link to postu
Rafał Fajczyk 3 Napisano 1 Lipca Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca w Pobierz nowe zamówienia 5 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: Jaka płatność jest wybrana w Sello na zamówieniu wysyłkowym? Prośba o podesłanie zrzutu ekranu jej konfiguracji. Udało mi się już uporać z tematem, także ten temat jest rozwiązany. 1 Cytuj Link to postu
Rafał Fajczyk 3 Napisano 2 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia w Pobierz nowe zamówienia W dniu 27.06.2024 o 08:27, Bartosz Rosa napisał: Mamy podobny problem znaleziony, będzie analizowany w najbliższym czasie. Czy w tym przypadku w zamówieniu znajduje się towar zmapowany (powiązany z kartoteką)? Czy udało się przeanalizować temat? Nie ukrywam, że dosyć uciążliwe jest, gdy za każdym razem trzeba przeliczać wagę i zapisywać zmiany przed wystawieniem dokumenty sprzedaży. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 5 Sierpnia Udostępnij Napisano 5 Sierpnia w Pobierz nowe zamówienia Czeka w kolejce. Jest zaplanowane na najbliższe 2 tygodnie do weryfikacji. Cytuj Link to postu
Polecane posty