Skocz do zawartości

DPD umowa własna i etykiety

Polecane posty

Dzień dobry,

Juz naprawdę nie wiem od czego zależy czy serwis intergracji DPD zadziała czy nie. Proszę o link jak to działa i co jest wymagane aby nadać przesyłkę przez API

Najczęściej mam błąd:

image.png.2688a29d8eb73370c205c4f18ec21b16.png

Paczka jest spakowana i są wymiary i waga. Mail i telefon tez.

image.thumb.png.4a01fb30c62898f22c0a1cf0ef5ac5d9.png

a serwis nie może pobrać etykiety.

Opłata za tak słabo wdrożony produkt jest naprawdę słaba. Jesteście dużą firmą. Ogarnijcie to porządnie bo na razie to oprgraowanie w wersji beta a nie FINAL

29 minut temu, Paweł S. napisał:

Dzień dobry,

Juz naprawdę nie wiem od czego zależy czy serwis intergracji DPD zadziała czy nie. Proszę o link jak to działa i co jest wymagane aby nadać przesyłkę przez API

Najczęściej mam błąd:

image.png.2688a29d8eb73370c205c4f18ec21b16.png

Paczka jest spakowana i są wymiary i waga. Mail i telefon tez.

image.thumb.png.4a01fb30c62898f22c0a1cf0ef5ac5d9.png

a serwis nie może pobrać etykiety.

Opłata za tak słabo wdrożony produkt jest naprawdę słaba. Jesteście dużą firmą. Ogarnijcie to porządnie bo na razie to oprgraowanie w wersji beta a nie FINAL

Proszę podesłać zrzut ekranu sposobu dostawy paczki, który jest przypisany do wysyłki, nie mamy sygnałów o takich błędach od klientów na tę chwilę. 

Witam,

Problem polega na tym, że raz jest błąd, a raz przechodzi bez problemu. I nie wiem od czego to zależy. W 51 wersji był problem z wagą 0 kg , jest poprawione. Sello NX juz nie podaje tego błędu, ale nie moze pobrać etykiety. Po API Sello nie przekazuje danych do systemu webowego DPD wiec nie można nic ustalić.

Tylko " Nie udało się pobrać etykiety. Obecny status paczki:Nadane do stworzenia 

Konfiguracja: Umowa z DPD, Integracja  zamówienia ręczne w NEXO > EZ > Przesyłka

Program uruchamiamy w trybie multiprogram.

9 minut temu, Paweł S. napisał:

Witam,

Problem polega na tym, że raz jest błąd, a raz przechodzi bez problemu. I nie wiem od czego to zależy. W 51 wersji był problem z wagą 0 kg , jest poprawione. Sello NX juz nie podaje tego błędu, ale nie moze pobrać etykiety. Po API Sello nie przekazuje danych do systemu webowego DPD wiec nie można nic ustalić.

Tylko " Nie udało się pobrać etykiety. Obecny status paczki:Nadane do stworzenia 

Konfiguracja: Umowa z DPD, Integracja  zamówienia ręczne w NEXO > EZ > Przesyłka

Program uruchamiamy w trybie multiprogram.

Spróbuj usunąć paczkę w Twoim jakby zamrożonym statusie i potem utworzyć ją ponownie z nowym identyfikatorem.

image.png.584e93fd2fe620cd121ab0be3470a8f7.png

• 3 miesiące temu...

Na razie czekam na odpowiedż naszgo opiekuna DPD, i nasunęło nam się pytanie czy da się coś takiego jak umowa własna z DPD dodać w subiekcie Nexo do sposobów dostawy? bo nie widzę tam czegoś takiego jak konta integracji.
Oczywiście chodzi o to, żeby móc nadawać poprzez subiekta i stamtad też drukować etykiety/ protokoły tak jak to się dzieje w sello nexo w przypadku naszych dotychczasowych metod dostawy czyli InPost czy inne w ramach WzA.

Teraz, Micro Chip napisał:

Na razie czekam na odpowiedż naszgo opiekuna DPD, i nasunęło nam się pytanie czy da się coś takiego jak umowa własna z DPD dodać w subiekcie Nexo do sposobów dostawy? bo nie widzę tam czegoś takiego jak konta integracji.
Oczywiście chodzi o to, żeby móc nadawać poprzez subiekta i stamtad też drukować etykiety/ protokoły tak jak to się dzieje w sello nexo w przypadku naszych dotychczasowych metod dostawy czyli InPost czy inne w ramach WzA.

Z Subiekta Nexo można np. generować EZ (zamówienie sellowe) - z zakładki Sprzedaż/Zamówienia. I na razie mówimy tylko o takiej transformacji typowo sprzedażowej z Subiekta do Sellowego formatu.