Błażej Szolak 57 Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca w Błąd parametru podczas pobierania kategorii Allegro Bardzo często wyświetla się błąd pobierania parametrów podczas pobierania drzewa kategorii, jest to powód do zmartwień czy to po prostu jakiś wymysł Allegro? Cytuj Link to postu
Agnieszka Bodalska-Sznurowska 9 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca w Błąd parametru podczas pobierania kategorii Allegro (edytowane) Proszę o podanie szczegółów - czy dzieje się to podczas pobierania kategorii gdy ściągają się oferty, czy może podczas ręcznego pobierania/odświeżania gałęzi drzewa kategorii (jeśli tak, to czy powtarza się to przy konkretnych kategoriach?). Czy zauważył Pan, żeby wskutek wystąpienia tego błędu brakowało kategorii w drzewie? Prosiłabym również o włączenie logowania, odtworzenie błędu i przesłanie logów. Poniżej instrukcja, jak włączyć logowanie. Spoiler Instrukcja włączenia logowania Proszę za pomocą odpowiedniego pliku reg z załącznika uruchomić logowanie komunikacji (trzeba rozpakować plik, uruchomić plik reg oraz potwierdzić dodanie informacji do rejestru Windows). Zrestartować Sello NX i spróbować wykonać czynność powodującą problem. W folderze c:\Users\<użytkownik windows>\AppData\Local\Insert\Logs\Sello\ stworzony zostanie plik Sello-[data].json. Proszę podesłać go na sello@insert.com.pl z linkiem do wątku z forum lub jako odpowiedź do maila. Po wszystkim proszę wyłączyć logowanie odpowiednim plikiem Sello NX - logowanie Allegro.zip Edytowane 2 Lipca przez Agnieszka Bodalska Cytuj Link to postu
Błażej Szolak 57 Napisano 2 Lipca Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca w Błąd parametru podczas pobierania kategorii Allegro 2 godziny temu, Agnieszka Bodalska napisał: czy dzieje się to podczas pobierania kategorii gdy ściągają się oferty, czy może podczas ręcznego pobierania/odświeżania gałęzi drzewa kategorii (jeśli tak, to czy powtarza się to przy konkretnych kategoriach?) Podczas pierwszego pobierania naszych ofert w listopadzie nie było takiego błędu, więc tutaj niewiele wiem. Natomiast na pewno to się dzieje przy pobieraniu/odświeżaniu gałęzi drzew. Dzieje się to we wszystkich drzewach, niezależnie od głównej kategorii, w losowych momentach. 2 godziny temu, Agnieszka Bodalska napisał: Czy zauważył Pan, żeby wskutek wystąpienia tego błędu brakowało kategorii w drzewie? Ciężko powiedzieć, bo błąd nie pokazuje, której kategorii on dotyczy. Musiałbym ręcznie pobierać po kolei każde kategorie. 3 godziny temu, Agnieszka Bodalska napisał: Prosiłabym również o włączenie logowania, odtworzenie błędu i przesłanie logów. Wysłałem logi na e-mail. Cytuj Link to postu
Agnieszka Bodalska-Sznurowska 9 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca w Błąd parametru podczas pobierania kategorii Allegro Niestety nie udało nam się odtworzyć błędu, a z logów nie wynika nic niepokojącego, ale z tego co pamiętam wcześniej występowały u Pana inne problemy z drzewem kategorii (osierocone kategorie), więc może te przypadki są powiązane ze sobą. Czy byłaby możliwość przesłania bazy przez formularz kontaktowy? Cytuj Link to postu
Błażej Szolak 57 Napisano 2 Lipca Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca w Błąd parametru podczas pobierania kategorii Allegro Godzinę temu, Agnieszka Bodalska napisał: Czy byłaby możliwość przesłania bazy przez formularz kontaktowy? Bardzo bym chciał, ale niestety nie mam dostępu do programu serwisowego. To już jest zależne od pozycji nade mną, mimo że to ja głównie "bawię się" nexo i Sello NX. Przesyłam filmik, jak dokładnie wygląda problem: Spoiler sello drzewa.mp4 Cytuj Link to postu
Polecane posty