Skocz do zawartości

Sortowanie i flitrowanie danych w Portalu Dokumentów

Polecane posty

Witam. Czy można wprowadzić taką możliwośc, że dane będą segregowane chronologicznie wg daty? Chodzi mi o kolumnę data przesłania, chciałabym aby po przesortowaniu wg tej kolumny wypadły dokumenty zaczytane od najświeższych. Dodatkowo brakuje mi kolumny z informacją ile dokument zawiera stron, jest to pomocne gdy klient wrzuci kilka dokumentów w ramach jednego i pozwala dostrzec, że jest tam ich więcej, bez tej opcji można przeoczyć. 

Bez tytułu.png

Oprócz tego wcześniej na liście była kolumna Komunikacja, co pozwoliło na kontrolowanie notatek przesyłanych od klientów do faktury a także kolumna Księgi gdzie z poziomu listy można było zobaczyć, że dokument jest ujęty w KPIR, EP czy VAT. Przyznam, że bez tych podstawowych funkcji użytkowanie Portalu Dokumentów stało się błędogenne. 

Rozumiem, dziękuję. Trzymamy kciuki - oby jak najszybciej, bo przyzwyczajenie robi swoje. Była taka kolumna "Księgi" i tam było tez widoczne, ze coś jest w VAT albo w EP albo w KPIR. Przydałoby się teraz by na liście była informacja, że coś jest w rejestrze VAT i w księgach albo tylko w VAT albo tylko w KPIR. To też było bardzo pomocne. W tym miesiącu praca z Portalem przez to wszystko stała się dużo bardziej wymagająca.

• 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
W dniu 10.07.2024 o 11:45, Infobot nexo napisał:

Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 51.0.3. Fragment listy zmian:

• Sortowanie listy Dokumentów pobranych

W Portalu Dokumentów poprawiono mało przejrzyste sortowanie dokumentów, wynikające z domyślnej wartości parametru dostępnego w funkcjonalności laboratoryjnej dokumentów KSeF.

Niestety u mnie nadal występuje problem z sortowaniem pobranych dokumentów (nawet w obrębie tego samego dnia):
image.png.1777e045294879c3e776d9c13cfa1ef9.png

Mam włączony moduł KSeF i dostałem kiedyś na forum odpowiedź, że w związku z tym sortowanie odbywa się wyłącznie w obrębie jednego dnia (po co?), ale dzisiaj nie sortuje w ogóle. Program uruchamiałem ponownie, ale to nie pomaga.

• 1 rok później...

chodzi mi o to zeby filtrowac dokeumnty w dokumentach pobranych według daty ich przesłania przez klienta. Przkład: Mam faktury za zakup towaru. Ujmuje je w VAT oraz w ksiegach w momencie kiedy towar zostanie przyjety- powstanie do niego PZ. Klient w chwili kiedy wystawi PZ przesyła dokeumnt przez portal w komentarzy wpisujac numer PZ ale nie wpisuje daty przyjęcia. Faktura jest np z kwietnia a PZ jest w maju bo wtedy towar dotarł. Pobierajac dokeumnty ta faktura wpada mi do kwietnia a fajnie jakby była możliwość dodania kolumny z data przesłania dokeumntu prze klienta

A czy jest możliwość filtrowania według daty wysłania do księgowości? Chodzi o to, że w Portalu z obiegiem dokumentów faktury często czekają kilka dni na opisanie. Dla biura rachunkowego liczy się data przekazania dokumentu przez klienta do biura rachunkowego - od tego czasu zegar bije po stronie biura i kontrolowanie tej daty jest istotne.

7 godzin temu, Elżbieta Dowlaszewicz napisał:

w przypadku dokuemntów z KSEF data przesłania nie odpowiada dacie przesłania dokumentu przez klienta do biura rachunkowego po jego opisie  tylko dacie przesłania faktury do KSEF

Właśnie na tym polega problem, bo w umowie biuro rachunkowe ma zwykle czas reakcji liczony od chwili przekazania dokumentów do księgowości i tę datę trzeba kontrolować w czasie obsługi klientów.

7 godzin temu, Elżbieta Dowlaszewicz napisał:

W przypadku OCR jest inaczej . Data przesłania to data faktyczej wysyłki przez klienta

Tu bywa różnie - mam klienta, który potrafi zeskanować na raz 30 faktur, a potem one krążą między pracownikami i trafiają do księgowości po kilku dniach...

• Dodaj nową pozycję...