Jakub Jakowicki 11 Napisano 3 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2024 w Konfiguracja Widoku - Kolumny a Wydajność Jeden z naszych użytkowników zaczął ostatnio mocno narzekać na to jak działa program. Po sprawdzeniu na czym polega problem, odkryłem że użytkownik miał wyciągnięte kolumny "Wysłano e-mail" "Data wysłania e-mail" w menu Sprzedaży i DRASTYCZNIE wpływały one na czas wczytywania listy. Bez tych kolumn lista odświeża się prawie natychmiast. Z nimi potrafi to trwać 10m-15m. i w większości wypadków całkowicie blokuje program (brak odpowiedzi) aż do momentu gdy w końcu załapie. Problem występuje na różnych użytkownikach i różnych komputerach (chociaż u niektórych bardziej dotkliwie lub mniej). Mógłbym prosić o sprawdzenie tematu, ewentualnie podpowiedź czy może coś z naszą konfiguracją poczty tak okropnie na to wpływa? Pozdrawiam Link to postu
Błażej Szolak 113 Napisano 3 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2024 w Konfiguracja Widoku - Kolumny a Wydajność Osobiście też mam wyciągnięte kolumny "Data wysłania e-mail" oraz "Wysłał e-mail", ale nie mam z tego powodu żadnych lagów ani spowolnień programów ani listy. Sprawdziłem teraz i mam prawie identyczny czas ładowania z i bez kolumn. Link to postu
Dariusz Nowak 228 Napisano 3 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2024 w Konfiguracja Widoku - Kolumny a Wydajność Proszę przeprowadzić konserwację bazy danych zgodnie z tematem e-Pomocy technicznej: Czym jest i gdzie się wykonuje konserwację bazy danych w programach InsERT nexo? Jeśli to nie pomoże, prosimy o przesłanie bazy danych: W jaki sposób wysłać bazę danych do firmy InsERT? Link to postu
Rozwiązanie Jakub Jakowicki 11 Napisano 3 Lipca 2024 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2024 w Konfiguracja Widoku - Kolumny a Wydajność O dziwo, pierwszy raz.... Konserwacja bazy pomogła. Dziękuję bardzo. 1 1 Link to postu
Polecane posty