Kamil Chyła 3 Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta Dnia 05-07-2024 r. otrzymałem wiadomość zbiorczą o dokumentach dodanych przez klientów. W powiadomieniu e-mail jest wskazany klient, który wgrał 34 dokumenty. Ten sam klient wysłał potwierdzenie z portalu, że to już wszystkie dokumenty za ten miesiąc. Po wejściu w rachmistrzu w zakładkę "dokumenty pobrane" program odświeża listę ale nie pobiera dokumentów. W jaki sposób ręcznie zaciągać te dokumenty, których nawet nie mogę podejrzeć, ponieważ został usunięty podgląd dodanych dokumentów przez klienta. Jak mam się upewnić, że u innych klientów również nie wystąpił ten problem np. częściowo za pojedyncze dokumenty? Link to postu
Kacper Panek 227 Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta (edytowane) Dzień dobry, proszę w programie księgowym nexo przejść do modułu Portal Biura - Raporty, wybrać Otwórz Portal Biura - Raporty w widoku klienta, a następnie kliknąć przycisk Portal Dokumentów w lewym górnym rogu. Czy podgląd Portalu Dokumentów się nie uruchamia? Edytowane 8 Lipca przez Kacper Panek Link to postu
Joanna Łada-Truszkowska 1 Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta potwierdzam mam tez taki przypadek, że klientki załączyły dokumenty a nie widać ich u mnie ja taką ścieżkę, którą Pan opisuje mam wyszarzoną nic nie mogę zrobić Link to postu
Kamil Chyła 3 Napisano 9 Lipca Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta 17 godzin temu, Kacper Panek napisał: Dzień dobry, proszę w programie księgowym nexo przejść do modułu Portal Biura - Raporty, wybrać Otwórz Portal Biura - Raporty w widoku klienta, a następnie kliknąć przycisk Portal Dokumentów w lewym górnym rogu. Czy podgląd Portalu Dokumentów się nie uruchamia? Ok. Widzę, że podgląd portalu dokumentów z poziomu klienta już działa. Okazało się, że klient kliknął powiadomienie o wszystkich dokumentach (portal wysłał e-mail o ilości nowych dokumentów), natomiast klient nie oznaczył ich jako wysłanych i wiszą, ze statusem "nowy". Już wszystko rozumiem, problem rozwiązany. Link to postu
Kamil Chyła 3 Napisano 9 Lipca Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta Jest jeszcze jeden problem z uprawnieniami dla użytkowników posiadających uprawnienia administratora przy koncie insert. Moje konto jako główne, ma dostęp do podglądu portalu dokumentów ze strony klienta, natomiast użytkownicy upoważnieni przez moje konto próbując uzyskać podgląd otrzymują komunikat, że nie mają uprawnień. Tym sposobem uzyskują jedynie dostęp do raportów ze strony klienta, bez uprawnień do portalu dokumentów. Czy mogę jakoś nadać im dostęp również do portalu nie dając uprawnienia globalnego administratora? Link to postu
Kacper Panek 227 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta Dzień dobry, W dniu 8.07.2024 o 18:23, Joanna Łada-Truszkowska napisał: ja taką ścieżkę, którą Pan opisuje mam wyszarzoną nic nie mogę zrobić umożliwienie przejścia do podglądu Portalu Dokumentów z pominięciem Portalu Biura - Raporty mamy zapisane do wdrożenia w przyszłych wersjach programu. Na ten moment istnieje możliwość przypisania użytkownika do firmy klienta w Koncie InsERT i nadanie uprawnienia Portal Dokumentów. 22 godziny temu, Kamil Chyła napisał: Czy mogę jakoś nadać im dostęp również do portalu nie dając uprawnienia globalnego administratora? Nadanie uprawnień administratora globalnego nie jest wymagane – uprawnienia Portal Biura - Raporty oraz Portal Dokumentów są wystarczające. Link to postu
Kamil Chyła 3 Napisano 10 Lipca Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta Nadając uprawnienie Portal Biura - Portal Dokumentów, użytkownicy dostają dostęp do portalu dokumentów mojej firmy - działalności, a nie do podglądu firm obsługiwanych klientów przez moją działalność. Link to postu
Kacper Panek 227 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta Czy użytkownicy otrzymujący komunikat o braku uprawnień do Portalu Dokumentów zostali w Koncie InsERT przypisani do firm klientów? Link to postu
Kamil Chyła 3 Napisano 10 Lipca Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta Nie, nie znalazłem takiej funkcji w ustawieniach konta Insert. Czy mógłby Pan wskazać lokalizację tych ustawień? Link to postu
Kacper Panek 227 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta Pytanie nie wynikało z konieczności wykonania takiej operacji, lecz lepszego zapoznania się z Pańskim scenariuszem. Zakładam w takim razie, że po zalogowaniu się do Konta InsERT, użytkownicy w tym miejscu mają dostęp wyłącznie do firmy, która jest Pańskim biurem rachunkowym? Link to postu
ANNA USNARSKA 0 Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta W dniu 9.07.2024 o 09:02, Kamil Chyła napisał: Ok. Widzę, że podgląd portalu dokumentów z poziomu klienta już działa. Okazało się, że klient kliknął powiadomienie o wszystkich dokumentach (portal wysłał e-mail o ilości nowych dokumentów), natomiast klient nie oznaczył ich jako wysłanych i wiszą, ze statusem "nowy". Już wszystko rozumiem, problem rozwiązany. Widzę status „nowy” przy dokumentach załączonych przez klienta, nie mogę go zmienić ręcznie. Jest wyszarzona opcja Akcje/wyślij do księgowości. Klient wysłał potwierdzenie wysłania wszystkich dokumentów. Czy można w jeszcze inny sposób „przepchnąć” dokumenty, żeby pokazały się w Rachmistrzu Nexo? Link to postu
Kacper Panek 227 Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca w Rachmistrz nexo nie pobiera dokumentów dodanych przez klienta Dzień dobry, nie ma innej możliwości. Należy w Portalu Dokumentów skorzystać z opcji wysyłki do księgowości. Może to zrobić osoba z odpowiednimi uprawnieniami. Link to postu
Polecane posty