Skocz do zawartości

[Sello 51.0.2] Pole nie może być puste (input.receiver.street): Invalid value:

Polecane posty

BŁĄD

Pobieranie etykiety paczki do zamówienia 'bbe3bXXXXXXXXXXXXXXXXXX65df6fd' z konta 'XXXXXXXXXXX' integracji 'Wysyłam z Allegro':

Serwis Allegro zwrócił błąd:
Pole nie może być puste (input.receiver.street): Invalid value: 

Identyfikator paczki: d67aXXXXXXXXXXXXXXXXXXedeb

DOSTAWA

image.png.455c9174ec0251ec2098f8b2b70335b2.png     image.png.f76a98df842d05127f1515fcb615e590.png

ALLEGRO...

...wydrukowało etykietę bez problemu... Może numer (spacja?) na początku w ulicy jest problemem?

40 minut temu, Daniel Salamucha napisał:

Tak, jest mały problem z adresami, dlatego trzeba je poprawiać w pewnych scenariuszach do skutku. Oczywiście mamy to zaplanowane do poprawy w najbliższym czasie, tzn. 1-2 wersje (mam nadzieje :) )

Jak poprawić ten konkretnie adres punktu? Chyba nie znalazłem opcji edycji...

1-2 wersje to w 2025?

43 minuty temu, Daniel Salamucha napisał:

Tak, jest mały problem z adresami, dlatego trzeba je poprawiać w pewnych scenariuszach do skutku. Oczywiście mamy to zaplanowane do poprawy w najbliższym czasie, tzn. 1-2 wersje (mam nadzieje :) )

A z paczkomatem ten błąd znacie?

image.png.abeac216b799a5c2c3a45e72d3fda030.png

Nie da się zapisać po uzupełnieniu masy...

W asorytmencie jest podany 1 kg

Godzinę temu, MARCIN e-kupowanie.pl napisał:

Jak poprawić ten konkretnie adres punktu? Chyba nie znalazłem opcji edycji...

1-2 wersje to w 2025?

Adres odbiorcy, nie punktu. Jak jedna wersja to w październik, jak dwie to około stycznia - nam też zależy, żeby to poprawić :)

Godzinę temu, MARCIN e-kupowanie.pl napisał:

A z paczkomatem ten błąd znacie?

image.png.abeac216b799a5c2c3a45e72d3fda030.png

Nie da się zapisać po uzupełnieniu masy...

W asorytmencie jest podany 1 kg

Szczerze to nie, a po ponownym zapisaniu masy to samo się dzieje i jest ciągle z tym problem?  jeżeli nie zawsze można też wyłączyć tutaj:

image.png.a52b5bb7c871544820450888f8f2abd1.png

Edytowane przez Daniel Salamucha
16 minut temu, Daniel Salamucha napisał:

Szczerze to nie, a po ponownym zapisaniu masy to samo się dzieje i jest ciągle z tym problem?  jeżeli nie zawsze można też wyłączyć tutaj:

Po wpisaniu masy w EZ nie dało się zapisać zamówienia, ciągle był błąd masy. Jak pokazałem na screenie, masa wpisana a nexo nie pozwala napisać.

Wcześniej inpost informował:

Pobieranie etykiety paczki do zamówienia '60e0xxxxxxxxxxxx226f' z konta 'xxxx' integracji 'InPost':

Serwis InPost zwrócił błąd:
Błąd > paczki[0] > 0 > waga[0] > ilość: za mała

Identyfikator paczki: e472xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxdbf8db

Inne paczki przeszły. W tej jedyne co zmieniłem, to wcześniej jej nie spakowałem, zrobiłem to dopiero jak Sello zapytało...

PS1

też ma ostrzegaj, ale rozumiem, że to nie znaczy blokuj?

image.png.d05d980d1eed80b9c2571fa97f34ce65.png

PS2

23 minuty temu, Daniel Salamucha napisał:

Adres odbiorcy, nie punktu.

A, no tak. Jakoś nie skojarzyłem, że chodzi o klienta, bo i tak tam nie jest doręczane... Myślisz, że trzeba było wyedytować jego adres? czy problemem są cyfry i spacja na początku? jeśli tak to może tam muszę dodać np. _ zamiast   ?

PS3

25 minut temu, Daniel Salamucha napisał:

Jak jedna wersja to w październik, jak dwie to około stycznia - nam też zależy, żeby to poprawić :)

W mojej odpowiedzi przeważył mój realizm czy tam pragmatyzm... 😁   Oczywiście wiem, że działacie, całkiem nieźle, ale dzisiaj nawet w kolejce w sklepie (czasem między paletami) ciężko o cierpliwość...

18 godzin temu, MARCIN e-kupowanie.pl napisał:

PS1

też ma ostrzegaj, ale rozumiem, że to nie znaczy blokuj?

image.png.d05d980d1eed80b9c2571fa97f34ce65.png

tylko ostrzeżenie

PS2

19 godzin temu, Daniel Salamucha napisał:

Adres odbiorcy, nie punktu.

A, no tak. Jakoś nie skojarzyłem, że chodzi o klienta, bo i tak tam nie jest doręczane... Myślisz, że trzeba było wyedytować jego adres? czy problemem są cyfry i spacja na początku? jeśli tak to może tam muszę dodać np. _ zamiast   ?

czasami w złe wiersze się przebija adres i kurier nie odnajduje adresu w bazie, Kolega wyżej dobrą propozycję wskazał.

PS3

19 godzin temu, Daniel Salamucha napisał:

Jak jedna wersja to w październik, jak dwie to około stycznia - nam też zależy, żeby to poprawić :)

W mojej odpowiedzi przeważył mój realizm czy tam pragmatyzm... 😁   Oczywiście wiem, że działacie, całkiem nieźle, ale dzisiaj nawet w kolejce w sklepie (czasem między paletami) ciężko o cierpliwość...

Dziękujemy, staramy się ile się da, no i takie czasy mało cierpliwe... :)

• 8 miesięcy temu...