Skocz do zawartości

Nie mogę stworzyć nowego produktu w katalogu przez brak wpisanej marki pomimo, iż jest ona wpisana

Zobacz rozwiązanie Rozwiązane przez Agnieszka Bodalska-Sznurowska,

Polecane posty

Teraz, Daniel Salamucha napisał:

a wpisywałeś nazwę z palca czy wybrałeś z listy?

Z palca. Podejrzewałem, że może być brak dropdownu, dlatego sam odświeżałem nawet zanim zacząłem uzupełniać informację.

U mnie to nie jest rozwijana lista, nieważne ile razy odświeżę parametry.

8 minut temu, Rafał Stępień napisał:

Spróbuj wpisać 2 pierwsze znaki marki i odczekaj chwilkę, wyszukiwarka powinna przemielić i zwrócić marki, które pasują do szukanego klucza.

Przemieliła. Wybrałem jak się pokazała po 15 sekundach.

Teraz mam to:

image.png.1295ac156ccb5d089c73fe3cb88aae7c.png

Nieważne, co wybiorę z listy, ten sam błąd.

image.png.9a4dac51ea3680ea659833dc13645813.png

I tak, odświeżałem parametry ponownie kilka razy.

Edytowane przez Błażej Szolak
Poprawka zrzutu ekranu.
36 minut temu, Błażej Szolak napisał:

Przemieliła. Wybrałem jak się pokazała po 15 sekundach.

Teraz mam to:

image.png.1295ac156ccb5d089c73fe3cb88aae7c.png

Nieważne, co wybiorę z listy, ten sam błąd.

image.png.9a4dac51ea3680ea659833dc13645813.png

I tak, odświeżałem parametry ponownie kilka razy.

Coś jest nie tak prod vs sandbox allegro, my na sandboxie nie powtarzamy tego problemu, pozostaje nam tylko poprosić o powtórzenie błędu z włączonymi logami i wysłanie do nas, instrukcja tutaj w poście Bartka:

• Rozwiązanie

Okazało się, że nie jesteśmy w stanie powtórzyć błędu, ponieważ jest różnica w parametrach Allegro i Allegro Sandbox. Sprawdziliśmy parametry z Allegro - pojawił się nowy parametr ,,Kod EPREL". Przyjmuje on wartości od 1 do 9999, a w formatce domyślnie uzupełnia się wartością 0, która jest wysyłana do Allegro i to powoduje błąd. Mamy zapisany taki przypadek do poprawy, a na tę chwilę sugerujemy wpisanie tam wartości pomiędzy 1 a 9999 żeby błąd nie występował. 

• Dziękuję 1
W dniu 15.07.2024 o 12:44, Agnieszka Bodalska-Sznurowska napisał:

a na tę chwilę sugerujemy wpisanie tam wartości pomiędzy 1 a 9999 żeby błąd nie występował.

Pole klasy energetycznej przestało przyjmować formatkę, wpisanie liczby ręcznie czyści pole po odkliknięciu. :(

8 minut temu, Bartosz Rosa napisał:

Czy aktualizacja parametrów w tym oknie coś zmienia?

2 minuty temu, Rafał Stępień napisał:

Wartości pomiędzy 1 a 9999 trzeba uzupełnić dla pola "Kod EPREL".

Szczerość jest najlepszą formą przyznania się do błędu.

A więc: uparcie nie zjechałem na dół listy parametrów, bo myślałem, że pole "Kod EPREL" to inna nazwa pola klasy energetycznej. I z nią walczyłem cały czas.

Dopiero teraz mnie oświeciło, że to może być dosłownie oddzielny parametr do uzupełnienia, na dodatek nieoznaczony jako obowiązkowy (na niebiesko).

Przepraszam za zamieszanie. ☹️ Wszystko już działa, dziękuję.

• Lubię to 1

Nie ma problemu, zdarza się, najważniesze że już działa 😃

15 minut temu, Błażej Szolak napisał:

na dodatek nieoznaczony jako obowiązkowy (na niebiesko).

Tak, to w tym konkretnym przypadku jest mylące, bo pole w teorii nie jest wymagane przez allegro, ale przez sposób obsługi pustych pól po naszej stronie pojawia się problem. Po poprawce tej obsługi, nie będzie już takiego zamieszania. 

• Dziękuję 1