Maciej Ignatowicz 0 Napisano 26 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero Dzień dobry, Mam taką sytuację, że Faktura została wystawiona ze statusem dokumentu: CZĘŚCIOWA REZERWACJA DOSTAW. Problemem jest fakt, że nie ściągnęło mi towaru z magazynu na dokumencie. Fizycznie towar wydany do Klienta. Wchodząc na Informator nie widzę w ogóle ruchu, natomiast chcąc zmienić Status dokumentu na: "TOWARY WYDANY i USŁUGA ZREALIZOWANA" to pokazuje mi się błąd, że nie można wystawić takiej faktury. Pytania: 1. Jak poprawić ten błąd? 2. Jak ustawić kategoryczny zakaz wystawiania faktur ze statusem każdym innym niż "TOWAR WYDANY..." Link to postu
Błażej Szolak 113 Napisano 26 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero Zrzuty ekranu faktury (z zakrytymi danymi wrażliwymi), informatora oraz błędu by się przydały... 12 minut temu, Maciej Ignatowicz napisał: 2. Jak ustawić kategoryczny zakaz wystawiania faktur ze statusem każdym innym niż "TOWAR WYDANY..." Odbierając uprawnienie o nazwie "Zmiana statusu dodawanego dokumentu FS". Link to postu
Maciej Ignatowicz 0 Napisano 26 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero Link to postu
Błażej Szolak 113 Napisano 26 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero Niech Pan jeszcze wstawi zrzut z zakładki "Powiązania" tej faktury oraz jaki błąd się pokazuje przy próbie zmiany statusu. Link to postu
Maciej Ignatowicz 0 Napisano 26 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero Zmieniając status dokumentu w już wystawionej fakturze, pojawia się błąd. Wszystkie pozycje oprócz Tampera zostały wydane. Problemem jest to, że pomimo braku tampera na stanie faktura została wystawiona. Z poz. 1 już sobie poradziłem. Link to postu
Maciej Ignatowicz 0 Napisano 26 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero 14 minut temu, Błażej Szolak napisał: Niech Pan jeszcze wstawi zrzut z zakładki "Powiązania" tej faktury oraz jaki błąd się pokazuje przy próbie zmiany statusu. Gdzie to sprawdzić? Link to postu
Maciej Ignatowicz 0 Napisano 26 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero Generalnie zależy mi teraz tylko na zablokowaniu możliwości wystawiania faktur ze statusem: "Częściowa rezerwacja" Nie chodzi mi tu o uprawnienia użytkownika, tylko bardziej systemowy zakaz nawet dla siebie. Link to postu
Błażej Szolak 113 Napisano 26 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero Teraz, Maciej Ignatowicz napisał: Gdzie to sprawdzić? Czy dla pozycji 4 pojawia się ten sam błąd jak dla pierwszej? Ponieważ pokazał Pan błąd tylko dla pozycji 1, która jest już rozwiązana. Niech Pan sprawdzi informator pozycji 4 na zakładce "Stany w magazynach". Link to postu
Maciej Ignatowicz 0 Napisano 26 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero Tak dla 4 pozycji pojawia się to samo. Pomimo, że towaru nie miałem na magazynie - faktura została wystawiona. Chciałbym uniknąć takich sytuacji. Obecnie rozwiązałem to w ten sposób, że usunąłem poz. 4 i wystawiłem prawidłowo fakturę z datą dzisiejszą tylko na poz. 4. Suma wówczas się zgadza. Link to postu
Błażej Szolak 113 Napisano 26 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero No cóż, nadal nie wysłał Pan wszystkich zrzutów o które prosiłem aby jakoś pomóc, ale może ktoś z InsERTu się odezwie jeszcze. Link to postu
Maciej Ignatowicz 0 Napisano 26 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero Sprawa dotyczy obecnie tego jak zablokować sobie możliwość wystawiania faktur z "częściową rezerwacją" to jest niedopuszczalne. Nie wiem kto miałby to stosować. Link to postu
Rozwiązanie Dariusz Nowak 228 Napisano 26 Lipca 2024 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2024 w Faktura wystawiona pomimo stanu zero 6 minut temu, Maciej Ignatowicz napisał: Sprawa dotyczy obecnie tego jak zablokować sobie możliwość wystawiania faktur z "częściową rezerwacją" Tak jak pisał Pan Błażej: Godzinę temu, Błażej Szolak napisał: Odbierając uprawnienie o nazwie "Zmiana statusu dodawanego dokumentu FS". Można to zrobić w konfiguracji Użytkownicy, na zakładce Uprawnienia. O statusach dokumentów pisaliśmy w temacie e-Pomocy technicznej: Subiekt nexo – Opis statusów dokumentu faktury sprzedaży 1 Link to postu
Polecane posty