Skocz do zawartości

Jak wyrzucić pole odbiorca na fakturze?

Polecane posty

• 2 miesiące temu...

Odświeżam temat, czy udało się komuś zrobić tak, że dokument FA realizowany przez selloNX nie miał domyślnie odbiorcy?

Nie interesują mnie rozwiązania w stylu zmiany wzorców wydruku bo to nie działa prawidłowo, jedyne co działa na ten moment z tego co zauważyłem to fizyczne usunięcie odbiorcy przy wystawianiu dokumentu, ALE trzeba o tym pamiętać.

Nie chcę zmieniać wzorca ponieważ sprzedajemy dużo na instytucje i tam odbiorca jest potrzebny.

Najwygodniejszy byłby "ptaszek" do zaznaczenia jeżeli faktura ma uwzględniać odbiorcę lub coś podobnego.

Dzień dobry,

W dniu 26.11.2024 o 14:10, Daniel Lewandowski napisał:

Odświeżam temat, czy udało się komuś zrobić tak, że dokument FA realizowany przez selloNX nie miał domyślnie odbiorcy?

W celu uzyskania oczekiwanego efektu może Pan utworzyć dwa wzorce wydruku, jeden z nich z odbiorcą, a drugi bez. We wzorcu wydruku bez odbiorcy należałoby wówczas skorzystać z opcji Popraw wzorzec:

image.png

A następnie usunąć pola dotyczące odbiorcy, po czym zapisać wzorzec:

image.png

W dniu 26.11.2024 o 14:10, Daniel Lewandowski napisał:

Nie interesują mnie rozwiązania w stylu zmiany wzorców wydruku bo to nie działa prawidłowo, jedyne co działa na ten moment z tego co zauważyłem to fizyczne usunięcie odbiorcy przy wystawianiu dokumentu, ALE trzeba o tym pamiętać.

Nie chcę zmieniać wzorca ponieważ sprzedajemy dużo na instytucje i tam odbiorca jest potrzebny.

Wykorzystanie tak zmienionego wzorca nigdy nie spowoduje wydruku sekcji z odbiorcą, natomiast jeżeli wzorzec bez odbiorcy miałby zostać zastosowany wyłącznie dla wybranych klientów, to może Pan skorzystać z opcji indywidualnego wskazania domyślnych wzorców wydruku, dzięki czemu nie będzie trzeba pamiętać o zmianie wzorca:

image.png

23 godziny temu, Michał Pyrek napisał:

Bardzo chciałbym w ogóle osiągnąć taki schemat wydruku jak tutaj na załączniku

Pokazany wzorzec wydruku wygląda niemalże identycznie jak domyślny w programie FS standard, natomiast nie pojawia się na nim Nagłówek raportu oraz Razem do zapłaty. Te pola można ukryć poprzez standardową edycję wzorca (Powiel, a następnie Popraw). Nagłówek raportu znajduje się w sekcji Podstawowe, tuż pod nazwą wzorca, a sekcja z Razem do zapłaty znika po odznaczeniu "Pokaż do zapłaty" w sekcji Pozostałe.

Więcej informacji na temat standardowej oraz zaawansowanej edycji wzorców wydruku przedstawiono w artykule:

Edytowane przez Kacper Panek
  • Lubię to 1