Daniel Salamucha 89 Napisano 6 Września 2024 Udostępnij Napisano 6 Września 2024 w Jak wyrzucić pole odbiorca na fakturze? 1. Tak, w edycji faktury, jakiejkolwiek. 2. Tak, ustawienia się zapisują, per użytkownik. 3. Nie, nie ma to wpływu na wydruk. Jeśli nie ma na dokumencie wybranego innego odbiorcy, to na wydruku go domyślnie nie ma (chyba, że to wydruk własny, na którym ta zasada jest złamana). 1 Cytuj Link to postu
Daniel Lewandowski 4 Napisano 26 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2024 w Jak wyrzucić pole odbiorca na fakturze? Odświeżam temat, czy udało się komuś zrobić tak, że dokument FA realizowany przez selloNX nie miał domyślnie odbiorcy? Nie interesują mnie rozwiązania w stylu zmiany wzorców wydruku bo to nie działa prawidłowo, jedyne co działa na ten moment z tego co zauważyłem to fizyczne usunięcie odbiorcy przy wystawianiu dokumentu, ALE trzeba o tym pamiętać. Nie chcę zmieniać wzorca ponieważ sprzedajemy dużo na instytucje i tam odbiorca jest potrzebny. Najwygodniejszy byłby "ptaszek" do zaznaczenia jeżeli faktura ma uwzględniać odbiorcę lub coś podobnego. Cytuj Link to postu
Michał Pyrek 4 Napisano 26 Listopada 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2024 w Jak wyrzucić pole odbiorca na fakturze? @Daniel Lewandowskiniestety u mnie nie. Bardzo chciałbym w ogóle osiągnąć taki schemat wydruku jak tutaj na załączniku: Cytuj Link to postu
Kacper Panek 278 Napisano 27 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2024 w Jak wyrzucić pole odbiorca na fakturze? (edytowane) Dzień dobry, W dniu 26.11.2024 o 14:10, Daniel Lewandowski napisał: Odświeżam temat, czy udało się komuś zrobić tak, że dokument FA realizowany przez selloNX nie miał domyślnie odbiorcy? W celu uzyskania oczekiwanego efektu może Pan utworzyć dwa wzorce wydruku, jeden z nich z odbiorcą, a drugi bez. We wzorcu wydruku bez odbiorcy należałoby wówczas skorzystać z opcji Popraw wzorzec: A następnie usunąć pola dotyczące odbiorcy, po czym zapisać wzorzec: W dniu 26.11.2024 o 14:10, Daniel Lewandowski napisał: Nie interesują mnie rozwiązania w stylu zmiany wzorców wydruku bo to nie działa prawidłowo, jedyne co działa na ten moment z tego co zauważyłem to fizyczne usunięcie odbiorcy przy wystawianiu dokumentu, ALE trzeba o tym pamiętać. Nie chcę zmieniać wzorca ponieważ sprzedajemy dużo na instytucje i tam odbiorca jest potrzebny. Wykorzystanie tak zmienionego wzorca nigdy nie spowoduje wydruku sekcji z odbiorcą, natomiast jeżeli wzorzec bez odbiorcy miałby zostać zastosowany wyłącznie dla wybranych klientów, to może Pan skorzystać z opcji indywidualnego wskazania domyślnych wzorców wydruku, dzięki czemu nie będzie trzeba pamiętać o zmianie wzorca: 23 godziny temu, Michał Pyrek napisał: Bardzo chciałbym w ogóle osiągnąć taki schemat wydruku jak tutaj na załączniku Pokazany wzorzec wydruku wygląda niemalże identycznie jak domyślny w programie FS standard, natomiast nie pojawia się na nim Nagłówek raportu oraz Razem do zapłaty. Te pola można ukryć poprzez standardową edycję wzorca (Powiel, a następnie Popraw). Nagłówek raportu znajduje się w sekcji Podstawowe, tuż pod nazwą wzorca, a sekcja z Razem do zapłaty znika po odznaczeniu "Pokaż do zapłaty" w sekcji Pozostałe. Więcej informacji na temat standardowej oraz zaawansowanej edycji wzorców wydruku przedstawiono w artykule: InsERT nexo – Jak zmodyfikować postać wydruku? Edytowane 27 Listopada 2024 przez Kacper Panek 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty