pakomat_ pl 22 Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia w Czcionka w win11 @Bartosz Rosa Ostatnie wersja Sello 1.44 ma problem z czcionkami zakładek, po starcie programu dobrze się formatują ale po podświetleniu jest jak w załączniku. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 863 Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia w Czcionka w win11 A masz podpiętego Subiekta nexo? Cytuj Link to postu
pakomat_ pl 22 Napisano 2 Września Autor Udostępnij Napisano 2 Września w Czcionka w win11 W dniu 30.08.2024 o 10:27, Bartosz Rosa napisał: A masz podpiętego Subiekta nexo? @Bartosz Rosa Tak mam podpiętego Subiekta nexo. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 863 Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września w Czcionka w win11 Ten problem był już na forum gdzieś opisywany. Wynikał, o ile pamiętam, ze specyficznego połączenia skalowania w systemie Windows (np 150%) oraz zooma aplikacyjnego w nexo ustawionego. Sello ładuje biblioteki nexo po uruchomieniu i wtedy też z jakiegoś powodu "odziedzicza" ustawienia nexo, co skutkuje takim powiększeniem znaków, bez powiększenia interfejsu. Możesz spróbować pozmieniać trochę zoom w nexo odpalonym na tym samym komputerze i użytkowniku oraz zmienić skalowanie w systemie Windows, jeśli Ci to nie robi dużej różnicy. Cytuj Link to postu
pakomat_ pl 22 Napisano 4 Września Autor Udostępnij Napisano 4 Września w Czcionka w win11 Znalazłem winowajcę, jest to ustawienie z system>Wyświetlacz >Skala i układ>Skala Przy większym parametrze niż 100 tekst w zakładkach się rozjeżdża. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września w Czcionka w win11 (edytowane) 15 godzin temu, pakomat_ pl napisał: Znalazłem winowajcę, jest to ustawienie z system>Wyświetlacz >Skala i układ>Skala Przy większym parametrze niż 100 tekst w zakładkach się rozjeżdża. Może to być jednostkowy przypadek, uzależniony od konkretnego zestawu sprzętowego - u mnie przy 125 wszystko wygląda poprawnie Edited: ...Bo nie mam z Nexo połączonego s1, więc potwierdzam wyżej założenie Bartka Edytowane 5 Września przez Daniel Salamucha Cytuj Link to postu
Polecane posty