Michał Pyrek 3 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września w Zamawianie kuriera Z tego co wiem to pracujecie nad tą funkcją więc w tym momencie jest jakiś sposób by zamawiać kurierów po stworzeniu już listu przewozowego? Głównie chodzi o InPost oraz allegro one. 1 Cytuj Link to postu
Błażej Szolak 57 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września w Zamawianie kuriera No skoro InsERT pracuje nad tą funkcją to chyba raczej jeszcze jej nie ma. Cytuj Link to postu
Michał Pyrek 3 Napisano 18 Września Autor Udostępnij Napisano 18 Września w Zamawianie kuriera Ale może sugerują jak to rozwiązać sensownie. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września w Zamawianie kuriera Innego wyjścia niż zalogowanie się na stronę kuriera/brokera raczej nie ma - jeśli ktoś nie ma podpisanej umowy na stałe podjazdy. Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 044 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września w Zamawianie kuriera Teraz, Bartosz Rosa napisał: Innego wyjścia niż zalogowanie się na stronę kuriera/brokera raczej nie ma - jeśli ktoś nie ma podpisanej umowy na stałe podjazdy. Ale obecnie większość podjazdów zamawia się przez WzA, bez stałej umowy. Jednak to wygodne dla opcji, gdzie nie codziennie dany dostawca ma paczki do odbioru. Taka opcja była by udogodnieniem... Częściowym wyjściem była by opcja przejścia do listy: https://salescenter.allegro.com/ship-with-allegro/shipments?hasPickup=false Ale to dla każdego konta allegro i tak osobno... 1 Cytuj Link to postu
Michał Pyrek 3 Napisano 19 Września Autor Udostępnij Napisano 19 Września w Zamawianie kuriera No z tym że nie co dzień potrzebuje podjazdu, nie chce podpisywać umowy na dzień dzisiejszy. A jak ustawię konfigurację w sposób by tworzyć listy przez program to już się nie da zamówić przez allegro podjazdu ponieważ musiałem wybrać nadanie w punkcie. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września w Zamawianie kuriera 25 minut temu, Michał Pyrek napisał: ponieważ musiałem wybrać nadanie w punkcie. Z jakiego powodu? Cytuj Link to postu
Michał Pyrek 3 Napisano 23 Września Autor Udostępnij Napisano 23 Września w Zamawianie kuriera (edytowane) W dniu 19.09.2024 o 12:25, Bartosz Rosa napisał: Z jakiego powodu? Tutaj przykład DPD. Generowałem etykiety w programie, wydrukowało itd. wszystko OK. Brak możliwości zamówienia podjazdu. Co robię źle? To samo jest w przypadku wszystkich innych kurierów co do jednego. Edytowane 23 Września przez Michał Pyrek Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 044 Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września w Zamawianie kuriera 3 godziny temu, Michał Pyrek napisał: Tutaj przykład DPD. Generowałem etykiety w programie, wydrukowało itd. wszystko OK. Brak możliwości zamówienia podjazdu. Co robię źle? To samo jest w przypadku wszystkich innych kurierów co do jednego. Skoro wybrałeś "NADANIE" w punkcie, to oznacza, że idziesz z paczkami do punktu. Nie zamówisz kuriera, ponieważ zdecydowałeś, że dasz radę sam nadać. Cytuj Link to postu
Michał Pyrek 3 Napisano 23 Września Autor Udostępnij Napisano 23 Września w Zamawianie kuriera Ok tylko ja nie wybierałem nadania w punkcie w żadnym momencie konfiguracji. Cytuj Link to postu
Rozwiązanie Bartosz Rosa 1 873 Napisano 24 Września Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Września w Zamawianie kuriera Proszę sprawdzić w konfiguracji sposobu dostawy paczki w Sello czy jest coś wpisane w polu Identyfikator punktu nadania. W wersji obecnej (51) nie jest to wprost powiedziane, dlatego w wersji 52 pojawi się tam mała podpowiedź: 1 Cytuj Link to postu
Michał Pyrek 3 Napisano 24 Września Autor Udostępnij Napisano 24 Września w Zamawianie kuriera (edytowane) 2 godziny temu, Bartosz Rosa napisał: Proszę sprawdzić w konfiguracji sposobu dostawy paczki w Sello czy jest coś wpisane w polu Identyfikator punktu nadania. W wersji obecnej (51) nie jest to wprost powiedziane, dlatego w wersji 52 pojawi się tam mała podpowiedź: Miałem to wpisane ponieważ nie chciało mnie nieraz puścić tworzenie etykiety. Sprawdzę to w takim razie. Mały offtopic w tym temacie ale już nie chcę chyba tworzyć kolejnego - kilka razy dziennie program wchodzi w brak odpowiedzi i muszę go wyłączać po kilka razy co skutkuje błędami typu nie pobierania niektórych zamówień w allegro - dzieje się to w momencie z zrzutu ekranu a ja na przykład wtedy wprowadzam fakturę na 40 pozycji i muszę to robić od nowa.... PS. Teraz chciałem edytować tę opcję dla: Efekt (który trwa już 5 minut): PS2. Gdy spróbowałem zamknąć program ponieważ nie mam czasu aż on zacznie cokolwiek robić otrzymałem: PS3. Musiałem "zabić proces" po prostu. Edytowane 24 Września przez Michał Pyrek Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września w Zamawianie kuriera 2 godziny temu, Michał Pyrek napisał: Mały offtopic w tym temacie ale już nie chcę chyba tworzyć kolejnego Raczej zachęcam do tworzenia nowych wątków na każdy nowy temat, bo wtedy lepiej działa nasz system śledzenia i powiadamiania o poprawkach . 2 godziny temu, Michał Pyrek napisał: kilka razy dziennie program wchodzi w brak odpowiedzi i muszę go wyłączać po kilka razy 2 godziny temu, Michał Pyrek napisał: dzieje się to w momencie z zrzutu ekranu Czyli podczas pobierania statusów przesyłek od kuriera? Tylko wtedy? Czy przy innych operacjach też się to zdarza? Samo pobieranie statusów od kurierów można w parametrach zamówień wysyłkowych wyłączyć. Sello dostaje powiadomienia typu push od naszego serwisu chmurowego, gdy status zamówienia się zmienia więc nie ma potrzeby robić tego cyklicznie. 2 godziny temu, Michał Pyrek napisał: Efekt (który trwa już 5 minut): W momencie wchodzenia w konfigurację dostaw Sello kontaktuje się naszymi usługami chmurowymi, żeby pobrać najświeższą konfigurację, ale nawet gdyby one chwilowo nie działały, to nie powinno się kończyć w taki sposób. Wygląda to trochę jakby występowały jakieś problemy sieciowe. W jaki sposób komputer łączy się z Internetem? czy ma tylko jedną sieć czy dwie (np. kablową + Wifi)? Cytuj Link to postu
Michał Pyrek 3 Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września w Zamawianie kuriera W dniu 24.09.2024 o 08:06, Bartosz Rosa napisał: Proszę sprawdzić w konfiguracji sposobu dostawy paczki w Sello czy jest coś wpisane w polu Identyfikator punktu nadania. W wersji obecnej (51) nie jest to wprost powiedziane, dlatego w wersji 52 pojawi się tam mała podpowiedź: Ok dziękuje, to pomogło faktycznie. Ale rękę dałbym sobie uciąć że miałem to wypełnione ponieważ jedna z firm kurierskich nie chciała mi tworzyć bez tego listów przewozowych. W dniu 24.09.2024 o 11:24, Bartosz Rosa napisał: Czyli podczas pobierania statusów przesyłek od kuriera? Tylko wtedy? Czy przy innych operacjach też się to zdarza? Właśnie teraz program się zawiesił (właściwie 15 minut temu i daje mu szansę na powrót) podczas zapisywania faktury zakupu a dokładnie : Domyślam się że powodem jest to że zbiegły się dwie czynności po raz kolejny: W dniu 24.09.2024 o 11:24, Bartosz Rosa napisał: W jaki sposób komputer łączy się z Internetem? czy ma tylko jedną sieć czy dwie (np. kablową + Wifi)? Tylko jedną jest połączony czyli przewodem z routerem podobnie jak wszystkie urządzenia, które pracują z Subiektem/Sello u mnie. Jest sieć Wi-Fi ale komputer nie jest z nią połączony. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września w Zamawianie kuriera 2 godziny temu, Michał Pyrek napisał: Ok dziękuje, to pomogło faktycznie. Ale rękę dałbym sobie uciąć że miałem to wypełnione ponieważ jedna z firm kurierskich nie chciała mi tworzyć bez tego listów przewozowych. Konfiguracja różnych kurierów w WzA ma różne wymagania, które na dodatek potrafią się znienacka zmienić . Więc możliwe, że coś co działało tydzień temu, nagle przestało, bo tutaj są zależności od działania serwisu pośredniczącego (Allegro) oraz samego kuriera. 2 godziny temu, Michał Pyrek napisał: Właśnie teraz program się zawiesił (właściwie 15 minut temu i daje mu szansę na powrót) podczas zapisywania faktury zakupu a dokładnie : Domyślam się że powodem jest to że zbiegły się dwie czynności po raz kolejny: Pobadamy ten temat dokładniej. Ile komputerów jest w sieci? Cytuj Link to postu
Michał Pyrek 3 Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września w Zamawianie kuriera 42 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: Pobadamy ten temat dokładniej. Ile komputerów jest w sieci? Jeden komputer. Drugi czasem po WiFi. Cytuj Link to postu
Polecane posty