Skocz do zawartości

wydruk etykiet

Polecane posty

15 godzin temu, Paweł Nitendel napisał:

Chodzi mi o etykiety pobierane bezpośrednio z Inpostu.

Wydaje mi się, że z managera inpostu nie da się pobrać w formacie o którym wspominasz...

Jest tylko 'zebra' i jedno pod drugim:

image.png.94d162999b9d0bd0542d71497fd541c8.png

Chyba, że z managera udaje Ci się pobierać z 4 na A4?

To napisz jak to robisz, bo ja nie umiem znaleźć...

Więc jeśli,w InPoście by nie było to pytanie czy jest w InPoście w API...

Jest możliwość drukowania z managera, Sello1 również to potrafi. 

W obu przypadkach działa to tak samo, zaznaczasz wiele etykiet i dostajesz w pdf. z A6P, na drukarce zaznaczasz „WIELE”, jest też zachowana kolejność według numerów zamówień, wszystko jest super. 
Działa to ponieważ etykiety przychodzą w jednym pliku, z WZA nie ma takiej opcji ponieważ jest każda etykieta osobno, Sello NX też rozbija na osobne pliki. 

p.s. jak dla mnie zebra jest bezużyteczna, ponieważ w pierwszej kolejności przygotowuję foliopaki do wszystkich zamówień i gotowe daję na magazyn. 
Drukowanie taśm po 100 etykiet to jakaś masakra, a tak to mam na A4 na samoprzylepnym papierze i jest extra. 

• Lubię to 1
18 minut temu, Paweł Nitendel napisał:

na drukarce zaznaczasz „WIELE”

to znam, ale to nie opcja z inpostu tylko z drukarki pdf-ów

też czasami korzystam, chociaż 99% idzie na zebrę...

opcja też ratuje życie jak zebra szwankuje... przy jej naprawie już  mnie ratowało drukowanie na naklejkach...

W dniu 28.09.2024 o 08:39, Paweł Nitendel napisał:

W obu przypadkach działa to tak samo, zaznaczasz wiele etykiet i dostajesz w pdf. z A6P, na drukarce zaznaczasz „WIELE”, jest też zachowana kolejność według numerów zamówień, wszystko jest super. 
Działa to ponieważ etykiety przychodzą w jednym pliku, z WZA nie ma takiej opcji ponieważ jest każda etykieta osobno, Sello NX też rozbija na osobne pliki. 

Tak jest. I to mamy między innymi w planach rozwoju. Drukowanie pojedynczo etykiet jest taką podstawową formą, dlatego tylko taka opcja jest w tej chwili dostępna.

19 godzin temu, Bartosz Rosa napisał:

Tak jest. I to mamy między innymi w planach rozwoju. Drukowanie pojedynczo etykiet jest taką podstawową formą, dlatego tylko taka opcja jest w tej chwili dostępna.

Jest opcja wyłączenia drukowania etykiet? Obecnie drukuję etykiety z managera i jest to dość uciążliwe ja wylatują pdf-y z Sello.

image.png.4fbec3eda25589e15cef14e5de93af1b.png

W moim przypadku wszystkie etykiety.

Obecnie etykiety drukuję bezpośrednio w managerze InPostu i w WzA

Jeżeli tylko będzie opcja drukowania 4 etykiet na A4 to wrócę do drukowania z Sello.

p.s. nie wiem czy dobrze się rozumiemy. 
Inpost daje możliwość drukowania 1/2/3/4 etykiet na A4,  w Sello1 też bez problemu, w Sello NX niestety nie.