Skocz do zawartości

numeracja faktur cyklicznych

Polecane posty

Dzień dobry,

Przenoszę dane do Subiekta 123 z innego systemu fakturowania. Poprzedni miesiąc postanowiłem prowadzić wspólnie i śledzić ewentualne problemy. W Subiekcie ustawiłem własną numerację faktur (zgodną z poprzednim systemem - [*RRRR][*MM][Numer]) i ręcznie cały miesiąc fakturował się poprawnie. W ciągu miesiąca, przy wystawianiu kolejnych faktur zaznaczałem je jako cykliczne. I tu pojawił się problem po zmianie miesiąca. Wszystkie faktury cykliczne się wystawiły, ale zgubiły kontynuację numeracji i wystawiły się od numeru 1, mimo, że rejestr numeracyjny był poprawnie wskazany. Gdzie popełniłem błąd? Nie mogę też wejść w numerację każdej nowej faktury, żeby przestawić ją na właściwą numerację? Czy można to zrobić w masowy sposób?

Edytowane przez Dariusz Misiak
7 godzin temu, Dariusz Misiak napisał:

Dzień dobry,

Przenoszę dane do Subiekta 123 z innego systemu fakturowania. Poprzedni miesiąc postanowiłem prowadzić wspólnie i śledzić ewentualne problemy. W Subiekcie ustawiłem własną numerację faktur (zgodną z poprzednim systemem - [*RRRR][*MM][Numer]) i ręcznie cały miesiąc fakturował się poprawnie. W ciągu miesiąca, przy wystawianiu kolejnych faktur zaznaczałem je jako cykliczne. I tu pojawił się problem po zmianie miesiąca. Wszystkie faktury cykliczne się wystawiły, ale zgubiły kontynuację numeracji i wystawiły się od numeru 1, mimo, że rejestr numeracyjny był poprawnie wskazany. Gdzie popełniłem błąd? Nie mogę też wejść w numerację każdej nowej faktury, żeby przestawić ją na właściwą numerację? Czy można to zrobić w masowy sposób?

image.png.40c25e715f87e4112422fa024f684ff0.png

image.png.35506984791575a28dfde5fc573ceda3.png

Edytowane przez Dariusz Misiak

Dzień dobry,

14 godzin temu, Dariusz Misiak napisał:

I tu pojawił się problem po zmianie miesiąca. Wszystkie faktury cykliczne się wystawiły, ale zgubiły kontynuację numeracji i wystawiły się od numeru 1, mimo, że rejestr numeracyjny był poprawnie wskazany.

W numeracji, w formacie numeru wskazał Pan [*MM], a więc po zmianie miesiąca numeracja zacznie się od początku. Proszę rzucić okiem na opis pola:

image.png.47128b91567ccf9348e0196d58171a26.png

• Dodaj nową pozycję...