Skocz do zawartości

Wzorce wydruku faktury sprzedaży Subiekt GT vs. Subiekt nexo PRO

Zobacz rozwiązanie Rozwiązane przez Daniel Kozłowski,

Polecane posty

ponieważ nie mogę zadać tego pytania producentowi, który wysyła mi po kilku miesięcy zachęty do przejścia na nexo (bo żeby je zadać muszę najpierw wykupić pomoc tech.) zadam to pytanie na forum; czy nexo ma większe możliwości w modyfikowaniu wzorca wydruku FS niż jest to w SGT? Czy np. jest możliwe żeby w jednej pozycji produktu były dwa wiersze?

Liczę, że ktoś się zlituje i poświęci swój czas, bo producent ma to w nosie.

Moim dostawcą jest InsERT, ale za zadanie takiego pytania żąda wykupienia teleKonsultanta, co dla mnie jako klienta od 28 lat jest nieco irytujące. 

Co do utworzenie 2 wiersza w pozycji faktury producent twierdził, że w SGT nie ma takiej możliwości. Ja rozumiem, że wdrożeniowiec jest w stanie przygotować prawie wszystko, pytanie czy nexo to umożliwia wprost użytkownikowi?

Tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź!

Edytowane przez Kacper Panek
Kultura wypowiedzi

Dzień dobry,

na wstępie chciałbym zwrócić uwagę, iż zamieszczanie wulgarnych treści na forum jest zabronione. Regulamin forum znajdzie Pan na dole strony. 

Edycja wzorców wydruku w programach nexo została opisana w artykule:

Zostały w nim również opisane przykładowe zastosowania standardowej oraz zaawansowanej edycji wzorców wydruku.

• Zmieszany 1
  • Rozwiązanie
19 minut temu, Bartosz Loch napisał:

Moim dostawcą jest InsERT, ale za zadanie takiego pytania żąda wykupienia teleKonsultanta, co dla mnie jako klienta od 28 lat jest nieco irytujące. 

Zwracam uwagę, że to Pan wybrał dostawcę programów, a nie odwrotnie... Potwierdza Pan to co często sugeruję - należy wybierać takiego dostawcę programów, który później pomoże przy wdrożeniu, serwisowaniu / utrzymaniu programów. Oczywiście każdy może zdecydować, że będzie próbował radzić sobie sam, ale należy wtedy przyznać się do błędu i mieć pretensje do siebie, a nie wszystkich dookoła, w tym do producenta programu.

22 minuty temu, Bartosz Loch napisał:

Co do utworzenie 2 wiersza w pozycji faktury producent twierdził, że w SGT nie ma takiej możliwości.

Jest, z poziomu konfiguracji wzorca wydruku przez użytkownika:

image.png.c125fbc0006fa21bcb0ca7429d29a913.png

gdzie "dokładnie takich" możliwości nexo jeszcze nie oferuje.

24 minuty temu, Bartosz Loch napisał:

Ja rozumiem, że wdrożeniowiec jest w stanie przygotować prawie wszystko, pytanie czy nexo to umożliwia wprost użytkownikowi?

Ja niestety nie rozumiem co według Pana oznacza "umożliwia wprost użytkownikowi"... W nexo jest pełna analogia do GT - wile modyfikacji można wprowadzić poprzez konfigurację wzorca wydruku z poziomu programu, pozostałe poprzez edycję wzorca wydruku w edytorze wzorców wydruków (w GT Crystal Reports, w nexo Stimulsoft), w jednym i drugim przypadku należy poznać te narzędzia, aby móc się nimi posługiwać, różnica i ułatwienie w nexo jest takie, że edytor jest wbudowany w program oraz nowszy edytor ma więcej możliwości jak wbudowane wsparcie dla graficznych kodów kreskowych czy grafiki. Tak więc odpowiedź brzmi "to zależy" w zależności od konkretnej potrzeby, której Pan nie wskazał.

• Lubię to 1
  • Dodaj nową pozycję...