Skocz do zawartości

Ignorowanie znacznika "Dodaj opis produktu" oraz parametr stringowy podczas dodawania nowego produktu do Katalogu Allegro

Zobacz rozwiązanie Rozwiązane przez Infobot nexo,

Polecane posty

Jestem jeszcze na wersji 51.0.3, ale wolę zgłosić, bo nie widziałem fixa do tego na liście zmian 52.

Chcę wystawić nową ofertę, która nie ma produktu w Katalogu Allegro, więc chcę go stworzyć.

W oknie tworzenia nowego produktu zauważyłem, że skopiował się mój opis aukcji w zakładce "Opis", więc usuwam wszystkie sekcje i odznaczam opcję dodania opisu do produktu.

No i zonk:

image.png.636f7e5990b0e8380f6aed8872f5e125.png

No to dobra, wracam do oferty, całkowicie usuwam opis aukcji żeby sobie potem go wkleić ponownie, uzupełniam pola już bez opisu, i kolejny zonk:

image.png.7b8a246f99f9cee14a413ecfa2f5d638.png

Jeśli ten parametr jest marką, no to jak mam niby "wybrać z listy" inną markę, skoro sugestia do "inna" pojawia się dopiero po wpisaniu całego wyrażenia, więc po kliknięciu dosłownie nic się nie uzupełnia i zostaje forma "wpisana"?

image.png.8327f33f713c861495544f399b154b3a.pngimage.png.dc371fac7df24766c0216b6d0c30ce89.png

Edytowane przez Błażej Szolak
Usunięcie zdublowanego zrzutu ekranu.

Cześć, tak opisy będziemy musieli "lekko", zmodyfikować w najbliższej przyszłości, zapisujemy również ten przypadek. Druga sprawa jak wybierzesz "inna" to pojawia się dodatkowa pozycja do wpisania "swojej marki" :)

Teraz, Daniel Salamucha napisał:

Druga sprawa jak wybierzesz "inna" to pojawia się dodatkowa pozycja do wpisania "swojej marki"

Pojawia się, i wpisuję nazwę marki w to pole. Ten błąd pojawia się nawet gdy nowe pole jest uzupełnione.

54 minuty temu, Agnieszka Bodalska-Sznurowska napisał:

Dla jakiej kategorii występuje ten błąd?

To jest kategoria "Automaty szorujące" (260161).

54 minuty temu, Agnieszka Bodalska-Sznurowska napisał:

Można jeszcze spróbować odświeżyć parametry, może Allegro coś zmieniło w międzyczasie. 

Sprawdziłem dzisiaj, dodatkowo zaktualizowaliśmy nexo do wersji 52, jednakże nadal to samo.

Dodam jeszcze, że chciałem spróbować wystawić aukcję w kategorii "Pozostałe" (17098), ale tam w ogóle nie ma pozycji "inna" (też odświeżyłem kategorię).

image.png.d4d310a89427508c16b3788e7c7b74b3.png

Mogę w razie czego podesłać logi.

• 5 miesięcy temu...
  • Rozwiązanie

Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 55.0.0.8230. Fragment listy zmian:

• W polach parametrów specyficznych, które zawierają długą listę możliwych wartości (ponad 1000), dodano informację określającą, że wartość należy wyszukać, wpisując fragment wartości.

• Poprawiono działanie znacznika "Dodaj opis produktu" przy wysyłaniu produktu do serwisu internetowego.

• Dziękuję 1

Oczywiście, że prawie wszystkie moje zgłoszenia zostają rozwiązane jak ja już z nexo nie korzystam... Nie będę owijał w bawełne, tęsknię bardzo i przeglądanie forum to dla mnie już codzienność sentymentalna. 😭

Niemniej, wielkie podziękowania dla zespołu Sello NX i ogólnie całego nexo, gdzie też kilka moich zgłoszeń zostało zamkniętych. :D

Mam nadzieję, że te fixy przydadzą się innym użytkownikom. 🤗

• Dziękuję 1
  • Haha 1