Marek Wardawa 3 Napisano 25 Października 2024 Udostępnij Napisano 25 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji Nie mogę dodać zdjęcia do opisu nowej aukcji. Po kliknięciu odpowiedniej ikony w edytorze pokazuje się małe okienko bez podglądu zdjęć do wyboru. Przeglądając galerię okazało się że zdjęcia zmieniły swoje nazwy na "zdjęcie" - dotyczy to prę setek zdjęć (nie wszystkie). Przeglądając aktywne aukcje z poziomu NX - zdjęcia się też nie wyświetlają. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 100 Napisano 28 Października 2024 Udostępnij Napisano 28 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji W dniu 25.10.2024 o 16:47, Marek Wardawa napisał: Nie mogę dodać zdjęcia do opisu nowej aukcji. Po kliknięciu odpowiedniej ikony w edytorze pokazuje się małe okienko bez podglądu zdjęć do wyboru. Przeglądając galerię okazało się że zdjęcia zmieniły swoje nazwy na "zdjęcie" - dotyczy to prę setek zdjęć (nie wszystkie). Przeglądając aktywne aukcje z poziomu NX - zdjęcia się też nie wyświetlają. Rozumiem, że problem dotyczy wersji 52? Cytuj Link to postu
Marek Wardawa 3 Napisano 28 Października 2024 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji Tak Cytuj Link to postu
Błażej Szolak 112 Napisano 28 Października 2024 Udostępnij Napisano 28 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji Ja się dopiszę pod ten temat, bo miałem ten błąd w 51.0.3 i jest on nadal w 52.0.0. U mnie też galeria i grafiki w opisie wyświetlają się w taki sposób: ...jednakże po wysłaniu/zaktualizowaniu oferty do Allegro, te grafiki prawidłowo się wyświetlają w samym serwisie. Jedyną różnicą jest to, że u mnie nie zmieniają się nazwy plików obrazów, pozostają takie, jakie są. W dniu 25.10.2024 o 16:47, Marek Wardawa napisał: Przeglądając galerię okazało się że zdjęcia zmieniły swoje nazwy na "zdjęcie" - dotyczy to prę setek zdjęć (nie wszystkie). Z tego co ja zauważyłem, ową nazwę otrzymują zdjęcia które zostały pobrane wraz z aukcjami Allegro z serwisu do Sello NX. Jest Pan pewien, że dotyczy to nowej oferty internetowej? Cytuj Link to postu
Marek Wardawa 3 Napisano 28 Października 2024 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji Nowe zdjęcia, które wgrywane są do galerii mają oczywiście swoją nazwę i jest ok ale podgląd aukcji w edytorze jest taki jak na zdjęciach - nie widać zdjęć. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 100 Napisano 28 Października 2024 Udostępnij Napisano 28 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji Badamy temat, dziękujemy za szczegóły 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 29 Października 2024 Udostępnij Napisano 29 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji Jest on dość skomplikowany i faktycznie mógł powstać już w wersji 51. @Marek Wardawa czy nie występował on na wersji 51 i pojawił się dopiero po instalacji 52? Cytuj Link to postu
Marek Wardawa 3 Napisano 29 Października 2024 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji Na programie pracuje cały czas, aukcje obsługuje-wystawiam prawie codziennie i obecny stan zauważyłem dopiero po instalacji wersji 52. Na początku myślałem, że jest to problem dublowania się nazw plików z zdjęciami i dlatego się nie wyświetlają prawidłowo. Ale zmiana nazwy - wgranie nowych zdjęć z różnymi nazwami nie rozwiązały problemu. Dla mnie problem istnieje od v52. Cytuj Link to postu
Błażej Szolak 112 Napisano 29 Października 2024 Udostępnij Napisano 29 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji No to dość dziwna sytuacja, że problem rozpoczął się dla nas na różnych wersjach. Złośliwość rzeczy martwych. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 29 Października 2024 Udostępnij Napisano 29 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji 59 minut temu, Marek Wardawa napisał: Dla mnie problem istnieje od v52. A wcześniej była używana wersja 51 czy 50? 48 minut temu, Błażej Szolak napisał: No to dość dziwna sytuacja, że problem rozpoczął się dla nas na różnych wersjach. Problem występuje na pograniczu z systemowym komponentem webview2 do obsługi HTMLa, więc może to być kwestia np. aktualizacji systemu Windows. Możliwe, że się akurat złożyło z instalacją v52. Cytuj Link to postu
Marek Wardawa 3 Napisano 29 Października 2024 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2024 w Zdjęcia do aukcji Oczywiście używana była v50 oraz v51 jak również wcześniejsze. System aktualizowany jest na bieżąco. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 7 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2024 w Zdjęcia do aukcji Proszę w tym temacie podesłać informacje, o które tam poprosiłem. Cytuj Link to postu
Marek Wardawa 3 Napisano 8 Listopada 2024 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2024 w Zdjęcia do aukcji u mnie jest takie samo środowisko: Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 100 Napisano 8 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2024 w Zdjęcia do aukcji Mamy już poprawkę przygotowaną, będzie wydawany hotfix w przyszłym tygodniu (mamy nadzieję). Pamiętajcie, że zdjęć nie widać w formatce w SelloNX, w allegro już normalnie widnieją na aukcji. 1 Cytuj Link to postu
Infobot nexo 203 Napisano 14 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2024 w Zdjęcia do aukcji Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 52.0.2. Fragment listy zmian: Poprawiono jeden z problemów powodujący brak zdjęć w edytorze opisu Allegro. Dodatkowe uwagi: Znane są sytuacje, w których może wystąpić podobny problem i zostanie on poprawiony w kolejnych aktualizacjach. 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 15 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2024 w Zdjęcia do aukcji Dajcie znać, czy problem przestał u Was występować, jeśli nie to upewnimy się, że to są te scenariusze, które jeszcze wymagają poprawy. Tak naprawdę to wystąpiło wiele różnych czynników, które mogły powodować znikanie tych zdjęć. Cytuj Link to postu
Marek Wardawa 3 Napisano 15 Listopada 2024 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2024 w Zdjęcia do aukcji U mnie jest ok, tak naprawdę zdjęcia pojawiły się po aktualizacji systemu (może to zbieg okoliczności) ponieważ od razu pojawiła się wasza wersja 52.0.2 Tak czy inaczej bardzo dziękuje za zajęcie się tematem 👍 Obecnie środowisko jest takie. 1 Cytuj Link to postu
Błażej Szolak 112 Napisano 15 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2024 w Zdjęcia do aukcji A u mnie od taki psikus się wykonał że nie zrobiliśmy jeszcze aktualizacji do 52.0.2, a zaczęło też działać na 52.0.1. 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 15 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2024 w Zdjęcia do aukcji Czyli i my i oni (Microsoft) poprawi . Tak czy inaczej będzie poprawka na przyszłość, gdyby znowu w MS się coś komuś odwidziało . 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty