Skocz do zawartości

Zdjęcia do aukcji

Polecane posty

Nie mogę dodać zdjęcia do opisu nowej aukcji. Po kliknięciu odpowiedniej ikony w edytorze pokazuje się małe okienko bez podglądu zdjęć do wyboru. Przeglądając galerię okazało się że zdjęcia zmieniły swoje nazwy na "zdjęcie" - dotyczy to prę setek zdjęć (nie wszystkie). Przeglądając aktywne aukcje z poziomu NX - zdjęcia się też nie wyświetlają.

Zrzut ekranu 2024-10-25 115946.png

Zrzut ekranu 2024-10-25 120002.png

Zrzut ekranu 2024-10-25 120036.png

Zrzut ekranu 2024-10-25 164532.png

W dniu 25.10.2024 o 16:47, Marek Wardawa napisał:

Nie mogę dodać zdjęcia do opisu nowej aukcji. Po kliknięciu odpowiedniej ikony w edytorze pokazuje się małe okienko bez podglądu zdjęć do wyboru. Przeglądając galerię okazało się że zdjęcia zmieniły swoje nazwy na "zdjęcie" - dotyczy to prę setek zdjęć (nie wszystkie). Przeglądając aktywne aukcje z poziomu NX - zdjęcia się też nie wyświetlają.

Zrzut ekranu 2024-10-25 115946.png

Zrzut ekranu 2024-10-25 120002.png

Zrzut ekranu 2024-10-25 120036.png

Zrzut ekranu 2024-10-25 164532.png

Rozumiem, że problem dotyczy wersji 52? 

Ja się dopiszę pod ten temat, bo miałem ten błąd w 51.0.3 i jest on nadal w 52.0.0.

U mnie też galeria i grafiki w opisie wyświetlają się w taki sposób:

image.png.1cb766f644aaa8491d855a88f4a09978.png

...jednakże po wysłaniu/zaktualizowaniu oferty do Allegro, te grafiki prawidłowo się wyświetlają w samym serwisie.

Jedyną różnicą jest to, że u mnie nie zmieniają się nazwy plików obrazów, pozostają takie, jakie są.

W dniu 25.10.2024 o 16:47, Marek Wardawa napisał:

Przeglądając galerię okazało się że zdjęcia zmieniły swoje nazwy na "zdjęcie" - dotyczy to prę setek zdjęć (nie wszystkie).

Z tego co ja zauważyłem, ową nazwę otrzymują zdjęcia które zostały pobrane wraz z aukcjami Allegro z serwisu do Sello NX. Jest Pan pewien, że dotyczy to nowej oferty internetowej?

Na programie pracuje cały czas, aukcje obsługuje-wystawiam prawie codziennie i obecny stan zauważyłem dopiero po instalacji wersji 52. Na początku myślałem, że jest to problem dublowania się nazw plików z zdjęciami i dlatego się nie wyświetlają prawidłowo. Ale zmiana nazwy - wgranie nowych zdjęć z różnymi nazwami nie rozwiązały problemu. Dla mnie problem istnieje od v52.

59 minut temu, Marek Wardawa napisał:

Dla mnie problem istnieje od v52.

A wcześniej była używana wersja 51 czy 50?

48 minut temu, Błażej Szolak napisał:

No to dość dziwna sytuacja, że problem rozpoczął się dla nas na różnych wersjach.

Problem występuje na pograniczu z systemowym komponentem webview2 do obsługi HTMLa, więc może to być kwestia np. aktualizacji systemu Windows. Możliwe, że się akurat złożyło z instalacją v52.

• 2 tygodnie później...