Dariusz Bachurski 38 Napisano 28 Października Udostępnij Napisano 28 Października w aktualizacja cen w ofertach W wersji 52 widzę fajną funkcjonalność jeśli chodzi o zbiorcze operacje na ofertach. Przygotowałem prosty raport własny SQL w którym prezentuję oferty które powinny mieć zmienioną cenę ustaloną w systemie sprzedaży (w moim przypadku cennik z Subiekta GT), który pokazuje tylko te oferty gdzie cena w ofercie jest różna od ceny synchronizowanej z Subiekta GT. Poniżej to widać na 1 produkcie który aktualnie ma cenę w ofercie allegro 57,95, a nowa powinna być 53,95. Wydawało mi się że korzystając z operacji zbiorczych jak widać w menu i dalej w ustawieniu zbiorczym uda się uzyskać aktualizację ceny w wybranych ofertach wg skazanego cennika, a tak się nie dzieje. Czy to błąd czy tylko 'zachęta' dla funkcji która dopiero się pojawi? Cytuj Link to postu
centrumstali com 26 Napisano 28 Października Udostępnij Napisano 28 Października w aktualizacja cen w ofertach Tu jest odpowiedź na ten temat: Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 38 Napisano 28 Października Autor Udostępnij Napisano 28 Października w aktualizacja cen w ofertach Automatyczna zmiana ceny, a to co opisałem to 2 różne zagadnienia. Sam też czekam na automatyzację, która samodzielnie ma realizować wysyłanie zmian do serwisu (jak obecnie realizowane są zmiany stanów magazynowych). Obecnie czekając na wdrożenie tego w Sello NX 'potrafię' sam wygenerować odpowiednie zmiany przy pomoc własnego rozwiązania, ale to rozwiązanie niestety muszę dostosowywać pod kolejne wersje - coś co działało w wersji 51, przestało działać w wersji 52, dostosowałem do wersji 52, ale przy kolejnych wersjach pewnie historia się powtórzy 😉 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 898 Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października w aktualizacja cen w ofertach Ustaw cennik w ofercie tak jak na zrzucie oraz w cenie kup teraz wykorzystaj TAG, do sięgnięcia do ceny na podstawie cennika ustawionego w ofercie. 1 Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 38 Napisano 29 Października Autor Udostępnij Napisano 29 Października w aktualizacja cen w ofertach 3 godziny temu, Bartosz Rosa napisał: Ustaw cennik w ofercie tak jak na zrzucie oraz w cenie kup teraz wykorzystaj TAG, do sięgnięcia do ceny na podstawie cennika ustawionego w ofercie. Rewelacja - działa tak jak chciałem - taka ręczna pólłautomatyzacja 😃 1 Cytuj Link to postu
Dariusz Bachurski 38 Napisano 29 Października Autor Udostępnij Napisano 29 Października w aktualizacja cen w ofertach Dla potomności 2 Cytuj Link to postu
Polecane posty