Jakub Lewandowski 1 Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października w Sprzedany produkt na allegro a stany magazynowe Jestem po aktualizacji Sello NX do najnowszej wersji (dzięki wielkie za magazyny), ale mam kilka pytań. 1. Jeśli wystawiam załóżmy 5 produktów na allegro, wszystkie 5 się sprzeda, czy jest opcja aby Sello zakończyło aukcje? (w tym momencie robi to dopiero wtedy gdy wystawie paragon, czyli nadal aukcja jest aktywna z ilością 5 sztuk, i zejdzie dopiero gdy wystawie paragon, minus jest taki że w tym czasie ktoś kolejny kupi ten sam produkt a ja tego nie mam) 2. W aukcjach zakończonych (zdarza się tak że jest kilka produktów które ponownie maja stany, ale nie wczytują się automatycznie do aktywnych, dopiero jak wejdę zakładkę wystawiania produktu i kliknę wyślij zmiany do serwisu to się aktywują) coś robię źle? 3. Jak uniknąć sytuacji powielenia wystawiania tych samych produktów jako kilka aukcji? teraz po wystawieniu dodaje flagę do danego produktu, ale może jest jakaś lepsza opcja? albo Sello jest w stanie wykryć po EAN że ten produkt jest już na liście aukcji? 4. Wznawianie oferty (po zakończeniu wystaw ponownie ofertę z pełną liczbą sztuk) wydaje mi się że tego w poprzedniej wersji nie było, można prosić o rozjaśnienie? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października w Sprzedany produkt na allegro a stany magazynowe 42 minuty temu, Jakub Lewandowski napisał: 1. Jeśli wystawiam załóżmy 5 produktów na allegro, wszystkie 5 się sprzeda, czy jest opcja aby Sello zakończyło aukcje? (w tym momencie robi to dopiero wtedy gdy wystawie paragon, czyli nadal aukcja jest aktywna z ilością 5 sztuk, i zejdzie dopiero gdy wystawie paragon, minus jest taki że w tym czasie ktoś kolejny kupi ten sam produkt a ja tego nie mam) Bo są synchrozowane stany (te zmieniają się po zmniejszeniu stanu przez wystawienie PA). Wystarczy w parametrach ofert internetowych zmienić pilnowanie dostępności i dodać tworzenie automatyczne zamówień z rezerwacją w parametrach zamówień wysyłkowych. Wtedy liczba dostępnych sztuk w Allegro jak i kończenie oferty będzie bazować na dostępności czyli stan-rezerwacja. 44 minuty temu, Jakub Lewandowski napisał: 2. W aukcjach zakończonych (zdarza się tak że jest kilka produktów które ponownie maja stany, ale nie wczytują się automatycznie do aktywnych, dopiero jak wejdę zakładkę wystawiania produktu i kliknę wyślij zmiany do serwisu to się aktywują) coś robię źle? jeśli zmiany pt. Wznowienie oferty są przypisane do oferty tzn, że automat je generujący działa, ale nie działa automat do wysyłania tych zmian cyklicznie :). Również w parametrach ofert internetowych można go włączyć. 48 minut temu, Jakub Lewandowski napisał: 3. Jak uniknąć sytuacji powielenia wystawiania tych samych produktów jako kilka aukcji? teraz po wystawieniu dodaje flagę do danego produktu, ale może jest jakaś lepsza opcja? albo Sello jest w stanie wykryć po EAN że ten produkt jest już na liście aukcji? W module asortyment jest dostępny multi-filtr umożliwiający wyklikanie np filtru pokazującego tylko towary niewystawione w danym serwisie, koncie itp. Do tego w wersji 52 doszła możliwość przygotowania z zaznaczonych towarów ofert internetowych. 51 minut temu, Jakub Lewandowski napisał: 4. Wznawianie oferty (po zakończeniu wystaw ponownie ofertę z pełną liczbą sztuk) wydaje mi się że tego w poprzedniej wersji nie było, można prosić o rozjaśnienie? Było. Jest to znacznik Allegro ustawiany np na licytacjach albo ofertach z terminem zakończenia. Allegro wystawia ponownie nową ofertę gdy ta się zakończy. Sello ma swój niezależny mechanizm do wznawiania istniejących ofert gdy wróci stan (bez wystawiania nowej oferty). Ten allegrowy mechanizm w zasadzie należy używać tylko w specyficznych sytuacjach, najczęściej przy licytacjach - których nie da się wznowić. Cytuj Link to postu
Polecane posty