Rafał Sławek 0 Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października w źle nalicza ceny Proszę o pomoc, mam dziwna sytuację księgowy chce aby wartość brutto na fakturze była taka sama jak kwota do zwrotu a mi dziwnie wychodzi czy ktoś wie jak to zmienić Cytuj Link to postu
Andrzej Kubik 1 301 Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października w źle nalicza ceny 40 minut temu, Rafał Sławek napisał: Proszę o pomoc, mam dziwna sytuację księgowy chce aby wartość brutto na fakturze była taka sama jak kwota do zwrotu a mi dziwnie wychodzi czy ktoś wie jak to zmienić To że księgowy chce wcale nie jest takie dziwnie. Powiedziałbym nawet że to bardzo popularna postawa. Niech sobie księgowy dalej chce, ale tu nie ma nic do zmiany (no, może ewentualnie księgowy 😉) Pierwsza wartość jest wynikiem przemnożenia różnicy w cenie przez ilość i jest de facto wartością informacyjną). Druga wartość jest wynikiem odejmowania wartości brutto całej faktury jaka została wystawiona (tzn przed korektą) od tego jaka byłaby wartość całej faktury wystawionej od razu w skorygowanej wysokości. Mają prawo się różnić i już. 1 Cytuj Link to postu
Polski Pan 0 Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października w źle nalicza ceny Czy to jest w Arkuszach Google? Ze zdjęciem ciężko pomóc. Cytuj Link to postu
Kacper Panek 227 Napisano 31 Października Udostępnij Napisano 31 Października w źle nalicza ceny Dzień dobry, pytania na forum powinny zostać zamieszczane w odpowiednim dziale. Jeżeli nie ma Pan dostępu do pozostałych działów forum, proszę rzucić okiem na artykuł: Jak nadać uprawnienia do korzystania z forum InsERT użytkownikowi dodanemu w Koncie InsERT? W kwestii tematu – takie groszowe różnice mogą występować w zależności od sposobu przeliczania VAT dokumentu. Więcej na ten temat można przeczytać w artykule: Subiekt nexo – Czym różnią się dostępne sposoby wyliczania wartości VAT dokumentu? Sposób przeliczania wartości VAT korekty pobierany jest z dokumentu korygowanego. Cytuj Link to postu
Witek Witek 0 Napisano 27 Listopada Udostępnij Napisano 27 Listopada w źle nalicza ceny To nie są arkusze Google - totalnie inaczej wyglądają. Cytuj Link to postu
Polecane posty