Adam Bogucki 2 Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października w Konfiguracja WzA i tworzenie listów w Sello (edytowane) Dzień dobry Do tej pory tworzyłem paczki w sello, a listy przewozowe w innym programie, natomiast teraz chciałbym to wszystko robić za pomocą sello. Przeczytałem poprzednie posty o konfiguracji i listach ekonomicznych, ale dalej mam problem, żeby to ustawić. Bo gdy robię wysyłka towarów->sposoby wysyłki-> wybieram allegro i chcę ustawić np. allegro kuriera dhl to wybierając go i ustawiając Serwis kurierski jako wysyłam z WzA i naciskam konfigurację. I gdy rozwijam pasek Usługa to nic mi się nie wyświetla. Jak mam to zrobić, bo nie wiem co jest problemem? Jakoś trzeba pobrać dodatkowo dane z Allegro? Edytowane 30 Października przez Adam Bogucki Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 050 Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października w Konfiguracja WzA i tworzenie listów w Sello Pobranie danych o sposobach wysyłek i innych danych: Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października w Konfiguracja WzA i tworzenie listów w Sello 5 godzin temu, Adam Bogucki napisał: Usługa to nic mi się nie wyświetla. Trzeba ponownie autoryzować konto Allegro bo konieczne jest zaakceptowanie dodatkowych uprawnień do sięgania po te dane. W oknie zarządzania kontami i licencjami. Cytuj Link to postu
Adam Bogucki 2 Napisano 12 Listopada Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada w Konfiguracja WzA i tworzenie listów w Sello (edytowane) Dzięki, to udało mi się zrobić. Teraz mam problem z tworzeniem listów przewozowych, bo w większości wywala mi błędy. W sumie tylko dhl działa normalnie. Inpost pokazuje, że nie jest podany numer telefonu. W poczcie, że z wagą problem, że ma być >0. Po zaktualizowaniu sello i po usunięciu tagu z numerem telefonu, teraz mam błąd Punkt odbioru jest wymagany dla tej metody Edytowane 13 Listopada przez Adam Bogucki Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 13 Listopada Udostępnij Napisano 13 Listopada w Konfiguracja WzA i tworzenie listów w Sello Domyślnie dane przekazywane do WzA są pobierane za pomocą tagów np. z danych Mojej firmy. Jeśli tam nie ma wprowadzonego telefonu to tag [Podmiot::Telefon] zwróci wartość pustą, która jest następnie przesyłana do WzA i generuje to błędy. Można to rozwiązać dwojako: zadbać o to, że dane pobierane przez tagi były wypełnione np w danych mojej firmy bezpośrednio w konfiguracji dostawy WzA zamiast tagów podać konkretne dane - ale tutaj wymaga to wpisywania tych danych w każdej dostawie 12 godzin temu, Adam Bogucki napisał: W poczcie, że z wagą problem, że ma być >0. Waga przesyłana do WzA jest również pobierana tagiem [Paczka::Waga]. Jeśli w paczce waga nie jest określona to również zostanie tutaj przesłane po prostu 0. W zależności od potrzeb, można w konfiguracji wpisać stałą wagę (część kurierów i umów dopuszcza takie dane). Waga w paczce natomiast jest wyliczana z wagi towarów transakcji. Jeśli nie mają one podanych wag, to trzeba podać taką wagę ręcznie w transakcji/paczce, lub odpowiednie skonfigurować sposób dostawy, aby ustawiał np 1kg, albo w inny sposób wyliczał wagę (tutaj duże możliwości dają tagi Sello wraz z modyfikatorami). Pomożemy stworzyć właściwy zapis takich tagów i dobrać odpowiednie rozwiązanie, jeśli zostanie ono sprecyzowane. 12 godzin temu, Adam Bogucki napisał: Punkt odbioru jest wymagany dla tej metody W konfiguracji WzA należy wskazać identyfikator punktu w którym paczka jest nadawana - np. jeśli paczki są nadawane w paczkomacie, to należy podać w konfiguracji jego identyfikator (pobrany z mapki punktów danego dostawcy). Cytuj Link to postu
Polecane posty