Skocz do zawartości

Automatyzacja zamówień wysyłkowych

Polecane posty

W zasadzie można by ten temat ograć odpowiednim automatem (głośno myślę :) ). Stworzyć warunek, który na zapisie zamówienia wysyłkowego zweryfikuje czy jest to zamówienie pobraniowe oraz przesyłka została wygenerowana w serwisie kurierskim, wtedy jako czynność ustawić zmianę statusu na jakiś nowy status zamówienia, dodany na potrzeby wysłanych pobrań i jednocześnie dodać mapowanie tego statusu na status wysłane w Allegro. 

Teraz tylko wystarczy sprawdzić czy da się to zrealizować automatami :). Jeśli nie, to jest to dobry przypadek użycia wskazujący co jeszcze w automatach musimy dodać aby zaspokoić tego typu potrzeby.

• Lubię to 1

Zgodnie z tym co napisał Bartek stworzyłem config, który powinien zadziałać:
image.thumb.png.8097653b980a739bd0a7212a6584ed36.png
Status zamówienia dodałem dedykowany dla zamówień wysyłkowych pobraniowych (Zrealizowane - Pobranie) mapuje się na allegrowy status Wysłane.

edit:
@Paweł Nitendel jednak się myliłem, podmieniłem screen na nowy, drugi warunek z poprzedniego zadziała tylko w przypadku zamówienia opłaconego, aktualny zadziała, sprawdziłem. Dodatkowo nie trzeba dodawać czynności wysłania zmiany statusu, jeśli mamy włączony automat systemowy(Parametry zamówień wysyłkowych):

image.png.aada364a97146bb8d75f0a07c84d2828.png

Edytowane przez Rafał Stępień
  • Lubię to 2