Paweł Nitendel 11 Napisano 8 Listopada Udostępnij Napisano 8 Listopada w Automatyzacja zamówień wysyłkowych "Po wysłaniu i opłaceniu zamówienia, ustaw status na zakończony" Czy jest opcja żeby działało to również dla zamówień pobraniowych? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 8 Listopada Udostępnij Napisano 8 Listopada w Automatyzacja zamówień wysyłkowych A pobrania są oznaczane jako zapłacone? Cytuj Link to postu
Paweł Nitendel 11 Napisano 8 Listopada Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada w Automatyzacja zamówień wysyłkowych Nie, nie są tak oznaczane, ale w związku z powyższym nie zmienia się też status w Allegro jako zamówienie zrealizowane. Ręcznie trzeba zmieniać status w Sello na Zrealizowane. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 15 Listopada Udostępnij Napisano 15 Listopada w Automatyzacja zamówień wysyłkowych W zasadzie można by ten temat ograć odpowiednim automatem (głośno myślę ). Stworzyć warunek, który na zapisie zamówienia wysyłkowego zweryfikuje czy jest to zamówienie pobraniowe oraz przesyłka została wygenerowana w serwisie kurierskim, wtedy jako czynność ustawić zmianę statusu na jakiś nowy status zamówienia, dodany na potrzeby wysłanych pobrań i jednocześnie dodać mapowanie tego statusu na status wysłane w Allegro. Teraz tylko wystarczy sprawdzić czy da się to zrealizować automatami . Jeśli nie, to jest to dobry przypadek użycia wskazujący co jeszcze w automatach musimy dodać aby zaspokoić tego typu potrzeby. 1 Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 34 Napisano 18 Listopada Udostępnij Napisano 18 Listopada w Automatyzacja zamówień wysyłkowych (edytowane) Zgodnie z tym co napisał Bartek stworzyłem config, który powinien zadziałać: Status zamówienia dodałem dedykowany dla zamówień wysyłkowych pobraniowych (Zrealizowane - Pobranie) mapuje się na allegrowy status Wysłane. edit: @Paweł Nitendel jednak się myliłem, podmieniłem screen na nowy, drugi warunek z poprzedniego zadziała tylko w przypadku zamówienia opłaconego, aktualny zadziała, sprawdziłem. Dodatkowo nie trzeba dodawać czynności wysłania zmiany statusu, jeśli mamy włączony automat systemowy(Parametry zamówień wysyłkowych): Edytowane 19 Listopada przez Rafał Stępień 2 Cytuj Link to postu
Polecane posty