Paweł Modliszewski 4 Napisano 20 Listopada 2024 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2024 w problem z mapowaniem form płatności - wszystkie jako gotówka Baza wysłana 1 Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 71 Napisano 2 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2024 w problem z mapowaniem form płatności - wszystkie jako gotówka Wracam z informacjami, problem wystepuję przez wyłączony skutek finansowy w konfiguracji dokumentu wstępnego ( Typy dokumentów -> Zamówienie od klienta -> Ceny i przeliczanie dokumentu): Przy wystawianiu dokumentów końcowych płatność jest przenoszona z dokumentu wstępnego (jeśli istnieje), w tym przypadku ZK istnieje, ale nie ma określonej płatności i dlatego na dokument końcowy wskakuje płatność domyślna, czyli gotówka. Zaadresowałem problem do odpowiedniego zespołu, lecz przez to, że prace nad wersją 53 są już zakończone, będzie realizowany w wersji kolejnej. 2 Cytuj Link to postu
Krzysztof Szyper 9 Napisano 2 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2024 w problem z mapowaniem form płatności - wszystkie jako gotówka 5 minut temu, Rafał Stępień napisał: Wracam z informacjami, problem wystepuję przez wyłączony skutek finansowy w konfiguracji dokumentu wstępnego ( Typy dokumentów -> Zamówienie od klienta -> Ceny i przeliczanie dokumentu): Przy wystawianiu dokumentów końcowych płatność jest przenoszona z dokumentu wstępnego (jeśli istnieje), w tym przypadku ZK istnieje, ale nie ma określonej płatności i dlatego na dokument końcowy wskakuje płatność domyślna, czyli gotówka. Zaadresowałem problem do odpowiedniego zespołu, lecz przez to, że prace nad wersją 53 są już zakończone, będzie realizowany w wersji kolejnej. Nooo OK ... ale problemem jest chyba to że ZK nie "zaciąga" informacji o płatności na etapie tworzenia się z zamówienia internetowego Rozumiem (bo już przetestowałem), że zmiana tego parametru nic nie da. (rzeczywiście Skutek finansowy ustawiony był na "Nie obsługuj" - zmieniłem, pobraliśmy nowe zamówienia - utworzyło ZK nadal bez formy płatności) Tak się zastanawiam - czy problem dotyczy tylko dwóch instalacji czy inni nie zauważyli. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 71 Napisano 3 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2024 w problem z mapowaniem form płatności - wszystkie jako gotówka (edytowane) 22 godziny temu, Krzysztof Szyper napisał: Rozumiem (bo już przetestowałem), że zmiana tego parametru nic nie da. 😅 To musi być jeszcze jakiś haczyk, bo w momencie kiedy skutek finansowy na ZK jest obsługiwany, to płatność powinna poprawnie się przenosić z EZ na ZK do sekcji Płatne teraz i wtedy z ZK na dokument końcowy do sekcji Przedpłaty. Jeszcze dopytam, czy na takim nowo pobranym zamówieniu EZ, na pewno jest automatycznie zmapowana płatność, bo problem o którym piszesz może wystąpić w momencie kiedy nie zmapowało płatności, wtedy z EZ-a nie ma czego pobrać i w momencie automatycznego tworzenia się ZK dla tego EZ-a on nie będzie miał określonej płatności. Edytowane 3 Grudnia 2024 przez Rafał Stępień Cytuj Link to postu
Paweł Modliszewski 4 Napisano 4 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2024 w problem z mapowaniem form płatności - wszystkie jako gotówka U mnie jest ta sama sytuacja. Pozostali, którzy zorientowali się, że mają problem obserwują wątek zajadając się popcornem Cytuj Link to postu
Krzysztof Szyper 9 Napisano 4 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2024 w problem z mapowaniem form płatności - wszystkie jako gotówka Halo halo - jakby zaczęło działać może systemowi potrzebna była nocka na przemyślenie. Faktem jest że kilka razy włączałem i wyłączałem parametr wczoraj - najważniejszy jest efekt - dzisiaj działa 1 Cytuj Link to postu
Paweł Modliszewski 4 Napisano 5 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2024 w problem z mapowaniem form płatności - wszystkie jako gotówka U mnie również. 100% transakcji zmapowane poprawnie. 1 Cytuj Link to postu
Infobot nexo 203 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w problem z mapowaniem form płatności - wszystkie jako gotówka Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 55.0.0.8230. Fragment listy zmian: Poprawiono problem mapowania form płatności na dokumenty Subiekta nexo przy włączonym skutku finansowym. Cytuj Link to postu
Polecane posty