Andrzej Nowak 0 Napisano 18 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2024 w Spis inwentaryzacyjny - cena Skąd program bierze cenę do wygenerowanych pozycji w spisie (generuje stan aktualny, cena w tabeli spisu nie jest ani średnią, ani ostatnią ceną zakupu Wartość która wyświetla się w spisie nie ma nic wspólnego z wartością realną towaru na stanie. Link to postu
Rozwiązanie Daniel Kozłowski 1 506 Napisano 18 Listopada 2024 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2024 w Spis inwentaryzacyjny - cena 33 minuty temu, Andrzej Nowak napisał: Skąd program bierze cenę do wygenerowanych pozycji w spisie (generuje stan aktualny, cena w tabeli spisu nie jest ani średnią, ani ostatnią ceną zakupu Ukrył Pan tę informację na zrzucie ekranu, więc nie wiem, proszę pokazać całe okno, to będzie będzie odpowiedzieć. Ogólnie decyduje o tym domyślna cena spisu, ale może to zostać zmienione przez sposób generowania pozycji (rozbicie na dostawy) jak również ręcznie przez użytkownika. 34 minuty temu, Andrzej Nowak napisał: Wartość która wyświetla się w spisie nie ma nic wspólnego z wartością realną towaru na stanie Wyświetlają się wartości jakie wprowadził Pan do programu, proszę opisać co Pan dokładnie zrobił, jakie ma oczekiwania to może uda się wskazać, gdzie został popełniony błąd. Mam też wątpliwość czy zna Pan i rozumie różnicę między inwentaryzacją a remanentem kontekście funkcjonalności programów InsERT. Link to postu
Kacper Panek 350 Napisano 19 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2024 w Spis inwentaryzacyjny - cena Dzień dobry, w sekcji Asortyment na danym spisie można aktywować kolumnę "Źródło ceny": 1 Link to postu
Andrzej Nowak 0 Napisano 19 Listopada 2024 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2024 w Spis inwentaryzacyjny - cena 20 godzin temu, Daniel Kozłowski napisał: Ukrył Pan tę informację na zrzucie ekranu, więc nie wiem, proszę pokazać całe okno, to będzie będzie odpowiedzieć. Ogólnie decyduje o tym domyślna cena spisu, ale może to zostać zmienione przez sposób generowania pozycji (rozbicie na dostawy) jak również ręcznie przez użytkownika. Wyświetlają się wartości jakie wprowadził Pan do programu, proszę opisać co Pan dokładnie zrobił, jakie ma oczekiwania to może uda się wskazać, gdzie został popełniony błąd. Mam też wątpliwość czy zna Pan i rozumie różnicę między inwentaryzacją a remanentem kontekście funkcjonalności programów InsERT. Teraz już mam jasność , w poprzednim programie z automatu wyświetlał ceny magazynowe, teraz widzę, gdzie jest źródło ceny. Żadnych konkretnych oczekiwań nie miałem, moją uwagę zwróciła różnica w kwotach i tyle. 9 godzin temu, Kacper Panek napisał: Dzień dobry, w sekcji Asortyment na danym spisie można aktywować kolumnę "Źródło ceny": Dziękuje, wszystko już teraz jasne. Link to postu
Polecane posty