Michał Pyrek 4 Napisano 21 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2024 w Kilka tematów dotyczących programu oraz nowych pomysłów. (edytowane) Witam, jako że trochę mi się tego uzbierało trochę to myślę że w tym temacie opiszę wszystko. Część opisu dotyczy rozszerzenia Sello NX. 1. Bardzo przydatnym narzędziem będzie w programie Subiekt Nexo skrót klawiszowy, który będzie odnosił się do opcji "Utwórz/drukuj dokument końcowy". To samo co jest na przykład do "Pakowanie" - CTRL+R. 2. W momencie gdy klient na Allegro zażyczył sobie fakturę VAT a kwota nie przekracza 450 zł nie ma obowiązku wystawiania FV a fakturę uproszczoną czyli paragon z numerem NIP. Zaoszczędzi to papieru, materiałów eksploatacyjnych do drukarek, czasu. Moim zdaniem powinniście dodać właśnie taką opcję by automatycznie program w ten sposób interpretował takie zamówienie. 3. Możliwość edycji widoku w karcie "Zamówienia" po stworzeniu dodatkowej / własnej. Można taki nowy widok utworzyć ale nie widzę kompletnie by można go było edytować. 4. Możliwość zamówienia podjazdu kuriera. 5. Integracja z platformami/sklepami internetowymi typu woocommerce. 6. Więcej opcji standardowych gabarytów dla kurierów takich jak DPD, DHL, Allegro One, UPS, GLS. (na wzór tego co macie dla inpostu). Jeszcze kilka spraw miałem ale na ten moment nie pamiętam, pozwolę sobie je opisać w kolejnych wiadomościach. Edytowane 21 Listopada 2024 przez Daniel Salamucha Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 89 Napisano 21 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2024 w Kilka tematów dotyczących programu oraz nowych pomysłów. 2 godziny temu, Michał Pyrek napisał: Witam, jako że trochę mi się tego uzbierało trochę to myślę że w tym temacie opiszę wszystko. Część opisu dotyczy rozszerzenia Sello NX. 1. Bardzo przydatnym narzędziem będzie w programie Subiekt Nexo skrót klawiszowy, który będzie odnosił się do opcji "Utwórz/drukuj dokument końcowy". To samo co jest na przykład do "Pakowanie" - CTRL+R. 2. W momencie gdy klient na Allegro zażyczył sobie fakturę VAT a kwota nie przekracza 450 zł nie ma obowiązku wystawiania FV a fakturę uproszczoną czyli paragon z numerem NIP. Zaoszczędzi to papieru, materiałów eksploatacyjnych do drukarek, czasu. Moim zdaniem powinniście dodać właśnie taką opcję by automatycznie program w ten sposób interpretował takie zamówienie. 3. Możliwość edycji widoku w karcie "Zamówienia" po stworzeniu dodatkowej / własnej. Można taki nowy widok utworzyć ale nie widzę kompletnie by można go było edytować. 4. Możliwość zamówienia podjazdu kuriera. 5. Integracja z platformami/sklepami internetowymi typu woocommerce. 6. Więcej opcji standardowych gabarytów dla kurierów takich jak DPD, DHL, Allegro One, UPS, GLS. (na wzór tego co macie dla inpostu). Jeszcze kilka spraw miałem ale na ten moment nie pamiętam, pozwolę sobie je opisać w kolejnych wiadomościach. Dziękujemy za uwagi, widzę większość do Sello NX, więc niedługo przeniesiemy temat. Co do punktu 4 i 5 - mamy w planach w niedalekiej przyszłości, natomiast nie jestem w stanie określić kiedy dokładnie. Natomiast punkt 6 można zdefiniować po swojemu w module - Gabaryty paczki. Cytuj Link to postu
Michał Pyrek 4 Napisano 24 Listopada 2024 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2024 w Kilka tematów dotyczących programu oraz nowych pomysłów. 7. Kolejny punktem czy jest jakakolwiek możliwość by wbudować w program skrypt, który wysyła do drukarki bezpośrednio PDF przy drukowaniu listu przewozowego tak by nie otwierał zewnętrznej aplikacji PDF? Ponieważ jest to irytujące że on się pojawia na ekranie i gdzieś na pasku cały czas widnieje.. 8. Towar w momencie np. poprawiania zamówienia, który nie był podpięty powinien zostać zapamiętywany, na ten moment ta opcja nie działa i za każdym traktuje ten towar jako nowy, kiedyś tak nie było. W dniu 21.11.2024 o 12:40, Daniel Salamucha napisał: Natomiast punkt 6 można zdefiniować po swojemu w module - Gabaryty paczki. Owszem wiem ale można by dodać to po prostu z domysłu by ułatwiło to pracę - również nowym użytkownikom - i by były np. one spięte ze sposobem dostawy wybranym przez klienta. Cytuj Link to postu
Michał Pyrek 4 Napisano 10 Marca Autor Udostępnij Napisano 10 Marca w Kilka tematów dotyczących programu oraz nowych pomysłów. Tutaj powinna być możliwość wyboru kilku a nie jednej formy dostawy. Cytuj Link to postu
Polecane posty