Skocz do zawartości

Menu rozwija się po lewej stronie (na zrzucie)

Polecane posty

• Bartosz Rosa zmienił tytuł na Menu rozwija się po lewej stronie (na zrzucie)

No to moja teoria niestety nie wypali jeśli dzieje się tak tylko w nexo.

Sądziłem, że ustawienia myszy z zamienieniem przycisków funkcyjnych zbzikowało, ale jak to nie dotyczy wszystkich aplikacji włącznie z systemem, to nie mam pomysłu.

Sposób z edytorem rejestru już nie działa również, hmm...

Niech Pan spróbuje wyłączyć (nie uruchomić ponownie od razu), i ponownie włączyć komputer.

Proszę spróbować zmniejszyć okno, aby nie było zmaksymalizowane, wielkość można rozciągnąć na całą szerokość. Czy wtedy też tak się dzieje?

Druga sprawa, jaki jest ustawiony zoom w nexo (prawy dolny róg okna) oraz skalowanie ekranu w systemie Windows (ustawienia ekranu)?

• 6 miesięcy temu...

To może mieć wpływ, bo zajmuje miejsce ale to nie jest przyczyna. Z jakiegoś powodu menusek uważa, że po prawej stronie nie ma już miejsca i otwiera się po lewej. Może to mieć związek  z rozdzielczością ekranu, skalowania w systemie Windows i skalowania użytego w Sello (prawy dolny róg). Proszę podesłać zrzuty jak te parametry są ustawione.

A jak zmienisz skalę na 100% to też tak jest? Ja u siebie zauważyłem przypadkiem po podłączeniu zewnętrznego monitora do laptopa, że jak mam ustawioną skalę inną jak 100% to programy insertu mi wariują. Sello gubi czcionkę, subiekt dziwnie wyświetla okna. Zmiana skali na 100% i ustawienie tylko pożądanej rozdzielczości u mnie przynajmniej rozwiązała wszelkie problemy.